Câteva provocări pentru evoluţionişti şi ateişti

Dacă aţi citit articolul anterior, presupun că v-aţi dat seama că sunt împotriva evoluţionismului şi ateismului.

Am avut foarte multe polemici cu susţinătorii acestor doctrine. Chiar şi în şcoală nu puteam să-mi explic cum unii profesori ne vorbeau despre evoluţionism ca şi cum ar fi fost ceva ce s-a întâmplat aievea, iar pe tablă ei înşişi scriau „TEORIA evoluţionistă”. Curios cum mulţi confundă cuvântul „teorie” cu „lege”. Prin însăşi definiţia ei, teoria este o speculaţie. Oricine poate da naştere la teorii şi sunt în ştiinţă o sumedenie mai „realiste” care nu au reuşit să scape încă de calificativul de teorie (de pildă teoria relativităţii a lui Einstein). Dar nu oricine poate să le şi demonstreze ştiinţific.

Evoluţioniştii vorbesc mereu despre „veriga” lipsă, dar eu mă tot întreb, unde e restul „lanţului”? Numai ei văd restul „lanţului”, că trebuie să vă spun, celor care nu sunt familiarizaţi cu domeniul, că nimic din ceea ce spune teoria evoluţionistă nu a fost demonstrat vreodată, iar câtă vreme nu este demonstrată ştiinţific, pentru mine această teorie rămâne la stadiul de basme (nici macar eticheta de S.F. nu merită).

Am spus ca am dus multe polemici pe această temă cu susţinătorii acestei fantasmagorii, dar nimeni nu a reuşit să-mi răspundă satisfăcător, argumentat, la următoarele întrebări:

Dacă oamenii au evoluat din maimuţe, de ce n-au evoluat toate maimuţele în oameni?

De ce nu mai continuă evoluţia? Adică de ce nu mai evoluăm din oameni în altceva?

Dacă darwiniştii susţin că şi oamenii sunt de fapt tot nişte animale, de ce doar oamenii au raţiune? De ce nu avem sentimentul apartenenţei de „rasă” cu ele? Cum este posibil ca omul, care este foarte slab si firav în comparaţie cu alte animale, să le domine pe toate? (raspunsul „din accident” nu îl consider valabil).

Pentru mine a susţine evoluţia e ca şi cum ai vedea un tablou cu pictură renascentistă (ca să iau un exemplu) şi a crede că culorile singure s-au contopit dând naştere acestuia (Chiar cineva încerca să mă convingă că din punct de vedere ştiinţific chiar e posibil asta în câteva „miliarde” de ani 😀 ). Dar priviţi atunci şi la frumuseţea naturii, cum e posibil să spui că toate au luat naştere accidental?

M-am întrebat cum este posibil ca această teorie să devină atât de populară în societatea modernă. Ştiţi la ce concluzie am ajuns? A devenit atât de cunoscută tocmai fiindcă îl exclude pe Dumnezeu. Este adevărat că mai nou unii încearcă să susţină că evoluţia este modul concret al creaţiei divine, dar cei mai mulţi evoluţionişti sunt şi atei.

Priviţi atent aceste fotografii: Image

Aceste imagini mi se par ceva extraordinar.

Ştiţi ce am văzut eu în aceste fotografii? Nu că Dumnezeu poate fi de fapt o metaforă pentru Univers, aşa cum s-au gandit unii, ci în aceste imagini am văzut mâna aceluiaşi Maestru, aceluiaşi Creator. Cu alte cuvinte, Cel care a creat Universul, ne-a creat şi pe noi. Iată dovada ştiinţifică pentru cei care aveau nevoie de astfel de dovezi. Dovada că nu am apărut accidental, dovada că suntem făcuţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu şi prin urmare, pentru cei care sunt încă sceptici şi în privinţa veridicităţii scripturii, că biblia are dreptate ca întotdeauna:

Geneza 1:26  Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Religie, Toate postările, Ştiinţă și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Câteva provocări pentru evoluţionişti şi ateişti

 1. Marian zice:

  Referitor la Teoriea Evolutionista lansata de Darwin mai treaca mearga sa te impotrivesti , sa nu fi d e acord cu ea insa …chiar nu inteleg ce ai impotriva ateismului !!! 😦 Ateii au ce au cu un Dumnezeu Unic , cu un Dumnezeu ce a creeat { geneza 1/26 } ,dupa care …s-a pierdut in neant insa ….chiar n-am vazut ateu care sa nu fie de acord cu e xistenta mai multor Creeatori si din acest motiv ei nu se inchina Dumnezeului la care se inchina ceilalti oameni …. ” credinciosi ” !!! Chiar si ateii cei mai inversunati sant de acord cu faptul ca , n-am aparut accidental , ci suntem rodul unei munci de ” echipa ” ca sa ma exprim in termenii atat de comuni ai zilelor noastre . Iar Biblia este doar o inmanunchiare d e carti scrie d e mai multi autori unde fiecare isi exprima punctul d e vedere doar din perspectiva lui personala …dovada Noul Testament !

  • Teonymus zice:

   Prin însăşi definiţia sa, ateismul neagă existenţa oricărei divinităţi, fie ea unică sau „multiplă” (politeism). Ateismul pur îşi explică deci apariţia omenirii la fel ca evoluţioniştii, ea fiind accidentală. Am apărut accidental, iar totul va ţine cât va ţine viaţa noastră. După ea, „beznă”, „neantul”. Asta susţin ateismul pur, adevăraţii ateişti. Dacă sunt „ateişti” cum susţineţi dvs., înseamnă că nici ei nu ştiu de fapt ce vor şi ce cred.

 2. Marian zice:

  Nu la o explicatie din DEX ma asteptam din partea matale 😦 ! Chiar am crezut ca ti-am dat un ajutor prin insasi faptul de a fi pomenit despre ” munca in echipa ” . Ma asteptam la o explicatie cel putin stiintifica , in lumina adevarului stiintific dovedit PALPABIL vreau sa spun , la o explicatie a modului in care ateii vad nasterea { Geneza } umanitatii , a vietii pe planeta Pamant …nici macar a Universului doar pe Pamant ! De fapt la modului in care percepi dumneata ateismul si ateii ca atare . Sunt nevoit { fireste cu regretele eterne de rigoare } , sa te contrazic : ateii stiu si ce vor si mai ales stiu foarte bine in ceea ce cred , asta spre deosebire d e multi ” credinciosi ” apartinand unor ….religii monoteiste : ei cred in ceea ce vad cu ochii . Daca doresti apostolul Toma a fost precursorul ateismului prin celebra sa respingere a vestii Invierii lui Isus ….pana la PROBA contrarie ….adica pana nu va vedea cu ochii lui iar Isus nu s-a suparat ci ….dimpotriva . Nu exista ateu care sa se respecte ca atare si care sa creada in existenta unui Dumnezeu ce a creeat dupa care ….s-a indreptat spre alte zari . Nu exista ateu care sa creada ca Dumnezeu Creatorul Suprem a avut vreodata nevoie de jertfe d e sange din partea celor creeati de El !!! Mai ales nu exista ateu care sa creada ca am aparut din neant , din nefinta …nici azi si nici in urma cu o suta si cincizeci d e ani cand Charles Darwin si-a publicat celebra-i Teorie . Ateii cred in ceva despre care ” credinciosii ” ceilalti { indiferent d e religie } , zambesc doar cand aud vorbindu-se despre asta : ateii cred in MILA FATA DE SEMENUL LOR deoarece acesta este UNIC iar ei stiu asta ! Ateii cred foarte tare in acea celebra maxima despre care cred ca-i reprezinta ca oameni : ” CUGITO ….DUBITO ” etc,etc deoarece sunt sigur c-o sti si dumneata .

  • Teonymus zice:

   Eu vă spun din experienţa interacţionării cu câţiva atei. Am avut multe polemici cu unii dintre ei şi de fapt asta susţineau. Mai ales mă luau în derâdere când le vorbeam despre Dumnezeu. Şi când îi întrebam cum pot să creadă că după ce vor muri se va termina totul pentru ei, unul dintre ei mi-a răspuns simplu: că nu mai cred de mult în basme, că nu le e frică să „îmbrăţişeze” adevărul „crunt” al existenţei noastre. De acord, mulţi atei sunt de treabă, generoşi, există mai multe categorii de atei, fiecare cu ideile lor, dar în general însăşi denumirea ateismului exclude existenţa lui Dumnezeu. Foarte mulţi atei sunt şi evoluţionişti, dar dar există şi atei care nu cred în această teorie. Şi vă dau dreptate că fiecare au „devenit” atei la un moment dat în viaţă.

   • Marian zice:

    Prietene { sper ca nu te superi ca te numesc asa ? ! } , aia nu erau atei , aia erau rap-eri in cel mai bun caz ….rock-eri 😉 !!! Ateismul exclude existenta unui singur Creator !!!!!! Chiar te intreb : daca in cursul vietii noastre se va dovedi ca au fost mai multi creatori { dovezile sant deja sub ochii nostrii de mii d e ani dar cine dracu sta sa le ia in seama ?} , realizezi faptul ca teoria Genezei privind existenta unui Dumnezeu Unic , a unui Creator Unic { desii Geneza nu foloseste pronumele personal „A NOASTRA ” drept pronume de majestate si macar ASTA trebuia sa dea d e gandit !!! }, s e va spulbera ca un nor de fum ? Realizezi ca toata constructia crestinismului ca religie , dovedindu-se falsa , emisa de un tip mai pacifist din fire , se va prabusii precum o constructie cladita pe nisip ? Nici nu indraznesc macar sa ma gandesc la urmarile asupra omenirii ….

 3. Teonymus zice:

  Când se vorbeşte la persoana I plural despre divinitate, se are în vedere doctrina Trinităţii. Cred că nu mai este nevoie să v-o explic.
  Ateism, mot a mot, înseamnă „fără Dumnezeu”. Probabil că dimpotrivă cei care se declară atei şi susţin existenţa unor „zei” sunt de fapt nişte rockeri, rap-eri, ca să folosesc limbajul dvs. 🙂

 4. Cornel zice:

  Creatia lui D-zeu nu a avut loc pe acest pamant si nici in chip material ( sunt argumente biblice in acest sens ). Existenta lui D-zeu nu trebuie perceputa prin proasta intelegere pe care o au cultele religioase ce si-au format conceptiile analizand textele biblice ad-literam.
  Geneza din Biblie nu exprima creatia lui D-zeu cum gresit o percep asa-zisii crestini ( aici pot adauga cateva intrebari la care toti pastorii si bisericosii nu pot sa raspunda logic sau duhovniceste ).De fapt in Geneza cap. 1 de la ziua a patra pana la a sasea se poate demonstra evolutia nu creatia.
  Existenta lui D-zeu poate fi demonstrata daca:cu sinceritate pleci in cercetarea comparativa dintre materie si nonmaterie sau nonvaloare-valoare;vei analiza comparativ textele biblice fara sa ai o prejudecata si fara sa le intelegi prin prisma materiala ci figurativa, ele fiind un „cod” care se confirma prin el insusi.Acestea se numesc transfigurari. D-zeu nu a facut lumea intr-o „saptamana”, in Biblie nu-ti spune ca intr-o saptamana, lumea se inseala raportand creatia lui D-zeu la 7 zile umane. Biblia mai spune in Noul Testament ca la D-zeu o zi e ca o mie de ani. Omul nu putea fi creat de D-zeu in stare materiala din „lut” inteles material fiindca D-zeu zice ca l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Lui. Asta presupune ca atunci cand l-a creat, l-a creat in starea de duh, in starea valorica desavarsita precum e „natura” lui D-zeu.

  • Teonymus zice:

   „Creatia lui D-zeu nu a avut loc pe acest pamant si nici in chip material”
   Pământul face parte şi el din creaţia lui Dumnezeu. Oricum, că ea a avut loc „în chip material” sau altfel, este irelevant pentru un creştin. O astfel de dezbatere îşi are locul mai ales în rândul teologilor.

   „Existenta lui D-zeu nu trebuie perceputa prin proasta intelegere pe care o au cultele religioase ce si-au format conceptiile analizand textele biblice ad-literam.”
   Sunt cărţi biblice care ar trebui luate ad-literam şi cărţi care ar trebui privite la figurat. În ultima categorie intră cărţile profetice sau poetice. În orice caz, cartea Genezei nu face parte din această categorie, ea nu este nici o carte profetică (deşi are în ea şi câteva profeţii), nici una poetică şi trebuie tratată ca atare.

   „De fapt in Geneza cap. 1 de la ziua a patra pana la a sasea se poate demonstra evolutia nu creatia”.
   Afirmaţia dvs. este un nonsens. Biblia nu demonstrează nici o „evoluţie”, peste tot ea vorbeşte despre un Creator, deci o creaţie, nicidecum „evoluţie”.

   „Existenta lui D-zeu poate fi demonstrata daca:cu sinceritate pleci in cercetarea comparativa dintre materie si nonmaterie sau nonvaloare-valoare;vei analiza comparativ textele biblice fara sa ai o prejudecata si fara sa le intelegi prin prisma materiala ci figurativa, ele fiind un “cod” care se confirma prin el insusi.Acestea se numesc transfigurari. ”
   Existenţa lui Dumnezeu poate fi demonstrată şi aşa, dar nu numai. Apoi, în definitiv Dumnezeu este cel care se „revelează” omului printr-o multitudine de feluri. Ştie El cum este mai bine în funcţie de om, fără să depindă de o anumită „reţetă” în acest sens.

   „D-zeu nu a facut lumea intr-o “saptamana”, in Biblie nu-ti spune ca intr-o saptamana, lumea se inseala raportand creatia lui D-zeu la 7 zile umane. ”
   Biblia spune că Dumnezeu a creat lumea în şase zile, iar a şaptea s-a odihnit. Nicăieri nu se spune că acestea ar fi fost altfel de „zile”, ba mai mult, Biblia arată că erau zile normale („a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă”). Acest lucru este întărit în Exodul, când poporului evreu i se porunceşte să ia exemplul divin şi să lucreze 6 zile, ca a şaptea să fie ziua de odihnă (vezi Exod 20:8-11).

   „Biblia mai spune in Noul Testament ca la D-zeu o zi e ca o mie de ani. ”
   Este adevărat că apostolul Petru spune asta în 2 Petru 3:8, dar Petru a făcut referire la cuvintele lui Moise din Vechiul Testament, din psalmul 90:4: „Căci înaintea Ta, o mie de ani sunt ca ziua de ieri, care a trecut, şi ca o strajă din noapte.” În ambele cazuri se subliniază omnipotenţa, veşnicia sau „atemporalul” (lipsa noţiunii de timp în cazul lui Dumnezeu), deci atributele Divinităţii. Doar prin Moise i s-a poruncit poporului să respecte ziua de odihnă, făcându-se referire la zilele creaţiei, iar acum dvs. vreţi să arătaţi, tot prin nişte cuvinte ale lui Moise, că nu este vorba despre zile normale. După această logică, asta ar fi însemnat ca poporul să muncească 6000 de ani şi să se odihneasă 1000 de ani, ceea ce este absurd.
   Ciudat cum pledaţi pentru o înţelegere la figurat a Scripturii, dar în acest caz, când este vorba despre un psalm, deci un text cu caracter poetic, luaţi cuvintele la propriu. Nu că de acum nu trebuie să luăm nimic la propriu din psalmi, dar pur şi simplu scoateţi texte din context.

   „Omul nu putea fi creat de D-zeu in stare materiala din “lut” inteles material fiindca D-zeu zice ca l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Lui. Asta presupune ca atunci cand l-a creat, l-a creat in starea de duh, in starea valorica desavarsita precum e “natura” lui D-zeu.”
   Mai citiţi textul biblic: „Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.” (Geneza 2:7). Mie mi se pare destul de clar. Omul a fost „făcut”, deci modelat, din „ţărâna pământului”, ca apoi, prin „suflarea de viaţă”, de natură divină, omul să devină un „suflet viu”. Aşa a apărut „starea de duh” despre care vorbiţi.
   După cum am spus mai sus, la urma urmei astfel de discuţii sunt irelevante pentru un creştin. Dumnezeu putea să-l creeze pe Adam din orice altceva, dar Biblia vorbeşte despre „ţărâna pământului”. Tot Scriptura spune că Dumnezeu este omnipotent. Şi deci, şi acea creaţie o putea face nu doar în 6 zile, ci chiar şi în mai puţin, în doar o singură zi sau într-o clipă. Dumnezeu putea, pentru că Biblia spune că este „atotputernic”. Ori dacă crezi asta, poţi să crezi într-o creaţie de 6 zile obişnuite. Nimic nu-ţi mai pare ieşit din comun sau „imposibil” în ceea ce-L priveşte.

  • Marian zice:

   @Cornel Rogu-te zi-mi si mie unde scrie in Biblie ceea ce spui dumneata ….chestia cu argumentele ?!?

  • Andrei Varan zice:

   Ba moderat, ca sa poti intelege toate aceste cuvinte citeste biblia de 100.000 de ori .Ti se pare ca noi suntem duh ca sa fim creati in stare de duh .spune clar ca suntem creati din tarana pamantului dupa asemenarea lui (infatisarea fizica) .Macar acuma in 2021 sa iti fi schimbat parerea .

 5. Marian zice:

  Teonymusule , in unele traduceri se spune ” L-a creeat din lutul pamantului ” de aceea si numele ADAM care inseamna ….lut rosu , materialul din care a fost creeat .

  • Teonymus zice:

   Aşa este! Dar ambele traduceri exprimă, de fapt, acelaşi lucru.

   • Marian zice:

    Ambele traduceri exprima doar faptul c-a fost facut din ceva insa , nicaieri n-am citit ca ….n-ar fi fost creeat amaratu’ aici pe Pamant asa cum afirma domnul ” Cornel ” c-ar fi facut DUmnezeu . Am alaturi d e mine si un Coran, al voi rasfoii desii….nu cred ca pe acolo s-ar putea spune ca Allah l-ar fi creaat pe om aiurea prin Univers sau ca nu l-ar fi creat ca o fiinta materiala . Chiar m-a pus pe ganduri domnul acesta ! Am in biblioteca proprie si personala alaturi de alte carti , Biblia d e la Martorii lui Yehova , una d e la Evanghelisti , fireste ca am de la adventisti , penticostali si baptisti , una in traducerea lui Teoctist { Dumnezeu sa-l ierte } , alta in traducerea profesorului doctor in teologie preot DUmitru Staniloaie ….o Biblie in traducerea lui Cornilescu …am chiar si Textele lui Moroni …alea ale mormonilor o Biblie in italiana { primita ca cadou 😉 din partea unor amici din Sicilia } , una in engleza { celebra si atat d e cunoscuta traducere King Jeames } le voi rasfoii pe toate si voi cauta sa ma conving daca are dreptate desii….daca avea dreptate , pana acum aflam eu primul despre chestiile astea sau…macar Taxill 😉 ! Cred insa ca domnul Cornel este …cam ca mine …adica liber ganditor 😉 pe marginea Creatiunii 🙂 .

   • Teonymus zice:

    N-ar fi avut sens ca omul să fie creat aiurea prin univers, ca apoi să fie adus pe pământ, mai ales din prisma faptului că Biblia spune clar că omul a fost făcut din „ţărâna pământului”.
    Probabil că domnul Cornel este „liber-cugetător”, dar, din câte înţeleg, este de o altă „specie” în comparaţie cu dvs. sau domnul (.) . 🙂

 6. ioanagb zice:

  A trecut ceva timp de cand ai scris, dar poate o sa poti cerceta si tu minciuno-stiinta evoluționistă:
  1. Datarea cu uraniu a pământului e bazata pe presupuneri care s-au dovedit false
  2. Datarea cu carbon poate fi corecta pana in max 6000 de ani, desi si aici se bazează tot pe presupuneri
  3. Datarea fosilelor nu se face direct din elementele pe care le contin ci se bazeaza pe datarea mineralelor găsite prin datarea uraniului
  4. Experimentele stiitifice care demonstrează ca pământul se invarte nu au reusit niciodata sa demonstreze adevarata viteza a Pământului care trebuie sa fie foarte precista la rotatiile in jurul axei proprii dar si in jurul Soarelui: deca nu, ar fi foarte milte probleme cu masurarea zilelor, lunilor si cu anotimpurile. Cauta experimentul lui Sagnac si pe youtube Malcolm Bowden.
  Datarea fosilelor si a sedimentelor de pe ele nu se poate afce direct, cautape google: dinosaur fossil dating si vezi primul paragraf care zice:
  Fossils themselves, and the sedimentary rocks they are found in, are very difficult to date directly. Instead, other methods are used to work out a fossil’s age. These include radiometric dating of volcanic layers above or below the fossils or by comparisons to similar rocks and fossils of known ages.

  Mai poti cauta despre: uranium dating reliability, carbom dating realiblility.

  Evolutionismul e Satan in persoana care intoarte lumea pe dos, desi si pietrele vorbesc împotriva lui, caci si ele stiu cine le-a facut! Nu pot sa se bazeze pe adevaruri stiintifice si ca sa le iasa socotelile fac presupuneri stiintifice care sa le aduca minciuna la stadiul pe care ei il doresc.

  • Teonymus zice:

   Aşa este, toată această aşa-zisă „evoluţie” nu este decât o minciună ambalată frumos în pretenţii pseudoştiinţifice. Este atât de clar încât numai cine nu vrea să vadă sau cine vrea să se lase înşelat, nu vede acest adevăr.
   E bine c-aţi lăsat aceste argumente. Nu sunt ceva nou pentru mine, dar sigur sunt aşa pentru mulţi care s-au perindat sau vor vizita de acum înainte paginile acestui blog…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s