De ce nu cred în „extratereştri”?

Mituri privitoare la lumi extraterestre, legende, imagini cu „omuleţi” verzi veniţi de pe alte planete, au circulat izolat din vremuri îndepărtate, dar au început să se propage la nivel global mai ales începând cu secolul XX. O mare parte din „vină” pentru această răspândire o are mai ales industria de film americană, dar nu numai ea, s-au scris destule cărţi S.F. care au tratat această temă.

Aşa se face că astăzi există un adevărat cult în ceea ce priveşte existenţa unor civilizaţii extraterestre. Ba chiar şi religii în toată regula.

Că tot am început acest „maraton” ştiinţific săptămâna aceasta, am zis să tratez şi această temă.

De ce nu cred că există „extratereştri”?

În primul rând, până acum nu există dovezi irefutabile care să ateste existenţa lor. E adevărat, există dovezi în ceea ce priveşte OZN-urile. Dar ce înseamnă OZN? Obiecte Zburătoare Neidentificate. Deci, ar putea să fie orice. De pildă, aceste obiecte ar putea fi nişte corpuri cereşti asemănătoare cometelor, dar care nu au fost descoperite încă de ştiinţă. Sau ar putea fi simple iluzii optice. De asemenea, mai circulă o teorie în acest domeniu, cum că acestea ar putea fi nişte aparate de zbor inventate de serviciile secrete (americane şi nu numai) care anumit nu au fost prezentate publicului. Guvernele clasificându-le ca OZN-uri, ele ar putea hoinări astfel în voie în spaţiul aerian al altor state (e drept că această teorie cam cade, dacă ne gândim că apariţia acestor obiecte este atestată încă din antichitate). Deci ori sunt nişte fenomene astronomice şi astfel nu se poate vorbi de cineva care să le „dirijeze” din interior, ori sunt nişte „jucării” a serviciilor secrete care permit statelor lor să se „joace” fără frică pe teritoriul „inamic” 🙂 .

În al doilea rând, depinde ce înţelegi prin cuvântul „extraterestru”. Dacă îl consideri un exponent al unei civilizaţii ce s-a dezvoltat distinct de creaţia divină, atunci categoric afirm că nu cred în „extratereştri”. În schimb, dacă mergem la explicaţia de bază a cuvântului, şi anume ne referim la o „civilizaţie” „din afara Terrei”, atunci pot privi lucrurile din altă perspectivă. Mă refer aici la perspectiva biblică. În biblie aflăm că îngerii, la fel ca şi demonii, sunt entităţi din afara Terrei. Deci, se poate spune că „lumea îngerilor” şi „lumea demonilor” sunt lumi „extraterestre”, din afara Terrei.

Asta e poziţia mea referitoare la acest subiect, dar nu m-ar deranja să le văd şi pe ale voastre, mai ales să vă cunosc argumentele 🙂 .

Image

Acest articol a fost publicat în Religie, Toate postările, Ştiinţă și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la De ce nu cred în „extratereştri”?

 1. Marian zice:

  Mit , inseamna ceva spus d e un mitoman ….adica d e un mincinos dar, c e te faci cu faptul ca de-a lungul a sute d e ani , a sute si mii d e ani ….oamenii au avut unii dintre ei nefericirea { deoarece aceste intalniri n-au fost intotdeauna agreabile pentru amaratul ala } , de a se intalnii cu astfel d e fiinte ??? Au fost destui care au afirmat { chiar si sub tortura aia care au fost atat d e naivi incat sa marturiseasca asta public }, ca au vazut ” ceva ” . Adica acei copii de la Fatima …aia au manacat ….shit 😉 spunand c-au vazut intruparea Fecioarei Maria ce le-a dat niste breacking news aia au fost mitomani , aia aveau habar despre ce inseamna mitologia ? Sau Petrache Lupu d e la Maglavit { adica d e la noi de aici din Romania } , ala a mintit doar d e dragul publicitatii { d e care oricum n-avea habar pe timpul ala }, sau al raiting-ului ? Ezechil care descrie { asa cum s-a priceput saracau om } o nava extraterestra in Cartea sa la Ezechil 1:de la 4 pana la 28…ala era nebun sau faci si dumneata asa ca mine care …atunci cand eram mai nestiutor dadeam vina pe starea sa ” in duhul „….spunand ca-i vorba despre o stare avansata d e betie ? Si nu numai eu am facut genul acesta de acuzatii de-a lungul vremii …Pai ezechil descrie ….inclusiv utilajul respectiv si nu numai , descrie inclusiv cele ” patru FIINTE vi ” PE CARE LE-A VAZUT SI CARE ” L-AU RAPIT ” DUCANDU-L IN SPATIU UNDE A VAZUT PAMANTUL CARE ERA SPRIJINIT DOAR D E DUHUL LUI DUMNEZEU …..adica el spunea asta …cu cati ani inaintea lui Galileo , Giordano Bruno sau Magellan ???? Nu stiu pe und e am citit prin Biblie { am s a ma interesez stai linistit ! } , despre ” lumi necazute in pacat „….deci ce te face atat de neincrezator in privinta faptului ca NU SUNTEM SINGURI IN UNIVERS ??????? Poate faptul ca Dumnezeu ar fi un tip marginit , ca a facut Pamantul { ca la altceva ….fie nu s-a mai priceput fie n-a mai avut chef sa faca } dupa care ” s-a odihnit d e toata lucrarea lui ” ? Pai chiar crezi ca Dumnezeu are nevoie d e odihna ? Asta ar insemna oare faptul ca-i o FIINTA VIE ????? ” Ingeri si Demoni „…sa fim seriosi ! Oamenii au numit demon pe orice fiinta care contravenea in viziunea lor …ce considerau ei ca este normal ….d e la Dumnezeu dat ! Naszistii au fost ingeri sau ….demoni ? Comunistii { acolo pe unde a fost un inceput al ceea ce s e cheama comunism } au fost ingeri sau….demoni ??? Si unii si ceilalti au fost si una si alta : ingeri deoarece VESTEAU niste nenorociri c e se vor abate asupra oamenilor pe care-i pastoreau , si au fost demoni prin ceea c e le-au facut oamenilor espectivi ~!!!! Nu ca n-ar fi fost unii care chiar ar fi meritat ceea c e li s-a intamplat 😉 …..” Nu exista dovezi irefutabile care sa ateste existenta lor „…adica a OZN-urilor !!!! Deci Ezechil era ….in cel mai bun caz ….MITOMAN ?????

 2. Marian zice:

  Vezi ca exista un blog { printre multe altele , insa acesta mi s-a parut printre cele mai bune } ….al lui George Valah , unde poti capata suficiente lamuriri asupra dovezilor existentei sau nonexistentei ….OZN si al allien’s ! Viziteaza acel blog si-mi vei da dreptate . Stai linistit ca nu-i vorba despre un blog unde cei c e comenteaza sant fie liber cugetatori { asa ca mine } fie atei . Sant oameni ce-si intemeiaza parerile pe dovezi stiintifice ….palpabile adica pe STIINTA DATA D E DUMNEZEU OAMENILOR .

  • Teonymus zice:

   Ezechiel îi considera pe acele „fiinţe vii” din partea lui Dumnezeu. Chestia cu extratereştrii cade, evident în sensul noţiunii de acum, adică nişte civilizaţii care au evoluat aşa „de-aiurea” prin univers, care să nu aibă treabă cu Dumnezeu, aşa cum au oamenii.
   Şi eu am afirmat în final că lumea îngerilor şi a demonilor poate fi considerată extraterestră. Atunci ar putea fi vorba despre ei în toate aceste „mărturii”. Oricum, când o să se filmeze un extraterestru, ceea ce mi s-ar părea o dovadă irefutabilă, atunci să mă anunţi, până atunci, basme.
   Eu am spus că nu există dovezi irefutabile pentru extratereştri, nu pentru OZN, e o altă mâncare de peşte 😀

   • Marian zice:

    Ala d e la Roswell 😉 ? Ma refer la acel filmuletz cu …autopsia …pentru care nu m-am dus la munca in noaptea cand a fost o emisiune pe teme respectiva ….prin ’93 cand l-au dat si ai nostrii la TV de credeam ca …fac atac d e nervii din cap !!!! Ala nu ti s e pare o dovada irefutabila ? Sau crezi si matale c-a fost facatura ? Si c e OZN-urile …alea sint trimese asa …de capul lor ? Alea n-au chiar pe nimeni la bord crezi dumneata ? Ezechil in halul in care era putea sa spuna ca a vazut balauri cu zece capete !!!!Si d e fapt el n-a afirmat c-a vazut umanoizi { nici nu stia saracu termenul } ci FIINTE VII !!! Daca sant OZN-uri sant si fiinte inteligente care s a le piloteze , fara discutie .

 3. Teonymus zice:

  Au declarat ceva oficial despre Roswell? De unde ştiţi dacă acea „fiinţă” din Roswell nu era de fapt un experiment genetic mizerabil?
  Nu neapărat trebuie să fie cineva în OZN-uri. De unde ştiţi că nu sunt teleghidate? 😀
  Glumesc, oricum, până nu punem mâna pe un OZN, îl desfacem, vedem ce e în el şi asta live, în direct, nu putem face decât nişte presupuneri.

  • Marian zice:

   Deci daca o stire n-are cel putin girul Casei Albe sau …macar al NASA sau CIA …nu-i credibila ? ” Teleghidate „…pai atunci care ar mai fi rostul sa cheltuiasca aia atiti gologani si fireste energie { inclusiv intelectuala } doar pentru a trimete la cunoasterea si eventual supravegherea omenirii … niste drone ? Stai linistit ca …n-am pus botu’ la vrajala aia cu autopsia d e la Roswell 😉 !Cat despre a ” pune mana pe un OZN , al desface si a vedea ce e in el „….DE UNDE STI CA NU EXISTA TIPI CARE AU FACUT DEJA ACEST LUCRU ???

   • Teonymus zice:

    „Noi” cum am adus un robot „teleghidat” pe Marte? De ce n-ar face şi „extratereştrii” acelaşi lucru? 😀
    Iar mă ţin de glume, dar dacă am început cu glumele, zic să le duc până la capăt 🙂 . Hai să vă zic o „mega-teorie” (cel puţin aşa o numea el) despre extratereştri a unui prieten de-al meu. E un cunoscut de-al meu mai pus pe şotii şi vine într-o zi să-mi spună mie că i-a căzut fisa aşa dintr-o dată. Premisa de la care porneşte el e că oamenii au inventat maşina timpului sau o să inventeze în viitorul apropiat maşina timpului. Dar la început folosesc cobai, fiindcă nu sunt siguri de reuşită. Şi cobaii sunt nişte clone odioase, nişte experimente genetice, un fel de monstruleţi verzi. Şi uite aşa „băieţii” fac „vizite” în istorie şi sperie oamenii dând naştere la astfel de poveşti despre extratereştri 🙂 . Dar mai se fac şi greşeli. Mai uită ceva pe acolo, cum este şi acel ciocan din imagine 😀 (de fapt acel „ciocan” este făcut după o tehnologie necunoscută nouă astăzi). Mai lasă urme de picioare umane acolo unde nu trebuie să fie.
    M-a amuzat teribil această teorie mai ales auzită în tonul neaoş al acestui om. Chiar m-a rugat să-i fac un scenariu să meargă cu el la Hollywood să spargă gheaţa. Cică ar întrece Matrix 😀 .
    Ca să revin, ceva-ceva trebuie să fie în spatele tuturor poveştilor cu extratereştri, dar poate noi ca oameni având tendinţa să exagerăm mereu, dăm prea mult frâu liber imaginaţiei. Explicaţia ar putea fi mult mai simplă decât ne-am imaginat noi. Iar unele din ele le-am adus în articol.

 4. Marian zice:

  ” Masina timpului ” n-a fost inventata niciodata , pentru bunul motiv ca omenirea avea in ADN-ul ei aceasta …” masinarie ” . Posibilitatea de a te intoarce in timp { virtual fireste } , sau de a calatorii in viitor iti este data de insasi puterea gandului { s-a calculat ca acesta poate depasii viteza luminii…fireste mai putin la aia bolnavi d e Alzhaimer 😉 in a caror minte nu stie inca nimeni ce se petrece ! } , despre care spunea un amic d-al meu mai nu stiu cand : ” De veti avea credinta , cat un bob de mustar , veti putea muta si muntii din locul lor ! ” Iar in postare trebuia s a pui intre ghilimele pronumele NOI , si nu expresia …. teleghidat 😉 ! Iar despre dusul la Holywood al amicului dumitale care sa aiba in valiza scenariul elaborat d e dumneata ….api daca asi avea cate un $ , de cate scenarii s-au propus acolo pentru respectiva tema…asi putea achita datoria Romaniei catre FMI si ….mi-ar ramane si suficienti bani in buzunare pentru a ma putea duce sa vizitez Graceland-ul 😉 !!!!!!

  • Teonymus zice:

   Hai că am pus noi în ghilimele, dar am lăsat şi teleghidat fiindcă nu m-am interesat să văd exact mecanismul 😀 .
   Călătorii virtuale sunt posibile prin puterea gândului, dar acest gând mai trebuie şi stimulat, o carte, ceva muzică, artă şi suntem unde vrem. Oricum o maşinărie reală a timpului este posibilă ştiinţific doar pentru ca să te aducă în viitor, dar de acolo nu mai poţi să te întorci. Ceea ce s-a întâmplat nu mai poate fi repetat. Dar maşinăria asta probabil că va rămâne doar la stadiul de teorie.
   Ehei, acel amic al meu a adus totuşi o teorie nouă cu privire la extratereştri pe care eu nu am văzut-o în filmele americane, şi anume că acei extratereştri suntem de fapt noi din viitor. Eu i-am urat succes, dvs. în schimb sunteţi mai cunoscător al genului şi de asta nu-l vedeţi cu ochi buni 😀

   • Marian zice:

    Este interesanta ” La tiganci ” a lui Elliade si { de ce nu ? } ” Domnisoara Cristina ” in acest sens 😉 ! Am vazut mai nu stiu cand un film in care rolurile principale erau detinute de Jane Seymour , Cristofer Plumer { ala din The Sound of Music } si tipul de-l interpreta pe ….Superman . Cred ca se numea ….cred , nu-mi aduc aminte cu certitudine , ” Undeva , candva ” , ce marsha pe subiectul calatoriei in timp . Ma poti crede pe cuvant …am fost vrajit nu atat de subiect cat d e modaliatea de a ” calatorii ” in timp . Si asa cum am mai spus …sant sute de filme pe tema respectiva de unde asi putea sa scot gologanii despre care ziceam ca-i voi folosii pentru…. 😉

 5. Teonymus zice:

  Filme cu tema călătoriei în timp sunt, am văzut şi eu multe. Dar nu am văzut nici unul care să dea la o parte perdeaua care acoperă misterul extratereştrilor şi să ne găsim tot pe noi acolo. Ar fi un artificiu cinematografic interesant, dar doar atât 🙂 .

 6. Teonymus zice:

  Da, ar cam fi cazul să mă apuc de visat la ora asta 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s