Despre fericire

Când eram copii, credeam că atunci când vom fi mari nu vom mai scrie teme şi nici nu vom mai învăţa pentru teste şi asta o să ne facă fericiţi. Am ajuns adulţi şi în loc să fim aşa cum ne aşteptam, am da orice să retrăim copilăria.

Când eram adolescenţi, credeam că dacă vom deveni independenţi vom putea face ce vrem noi şi asta ne va face fericiţi. Am ajuns să trăim pe cont propriu, dar sufletul nostru tot nu şi-a găsit fericirea.

Când eram tineri, credeam că dacă vom ajunge celebri, cu siguranţă că vom fi fericiţi. Am ajuns în lumina reflectoarelor, dar numai noi ştim că în spatele zâmbetelor noastre se ascunde un suflet care se chirceşte sub povara nefericirii.

Când am ajuns adulţi, credeam că dacă vom avea o casă a noastră vom putea fi fericiţi. Ne-am construit şi palate, dar fericirea nu a vrut să ocupe nici măcar un colţ din una dintre camerele noastre.

Când eram săraci, credeam că dacă vom deveni bogaţi, banii ne vor aduce fericirea. Am ajuns şi milionari, dar tot cerşim fericire.

Am muncit o viaţă întreagă pentru ca să avem la bătrâneţe fericire. Am ajuns bătrâni şi nu ne lipseşte nimic… doar fericirea.

Căutăm fericirea în cluburi, o căutăm prin patimi stricate, dar nu obţinem decât fantoma ei care ne bântuie toată viaţa.

Cutreierăm pământul în lung şi-n lat şi suntem atât de orbi încât nu realizăm că fericirea este şi a fost mereu la îndemâna noastră, dar noi nici măcar nu am băgat-o în seamă.

Dar ea nu ţine „ranchiună”, ci ni se descoperă de fiecare dată când privim zâmbete, ştiind că noi le-am făcut posibile.

Da, fericirea înseamnă să priveşti zâmbetul persoanei iubite, ştiind că se gândeşte la tine, să priveşti fericirea copiilor tăi că ai venit în sfârşit de la serviciu, să priveşti bucuria celui care credea că nimănui nu-i pasă de el, dar tu l-ai ajutat fără să te aştepţi la nimic în schimb.

Fericirea vine doar dacă o aduci şi tu altora…

Imagine

Acest articol a fost publicat în Creaţii literare, Meditaţii, Toate postările și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Despre fericire

 1. Marian zice:

  Pentru prima data sunt perfect d e acord cu dumneata ! Felicitari ….in sfarsit o postare serioasa care mi-a mers la inima ! Insa 😦 …finalul mergea putzin modificat 😉 …doar putzin d e tot , adica sa fi spus : ” Fericirea vine doar daca o aduci si tu altora ” …..DRAGI TIE !!!!! Merita facuta precizarea pentru a s e evita ca articolul dumitale sa fie inteles gresit 😉 d e catre unii ! 🙂 🙂 🙂

 2. Teonymus zice:

  Dar de ce să fie o fericire „egoistă”, să o aducem numai celor dragi nouă, cunoscuţilor? 🙂 Lăsaţi să fie aşa mai generală, nediscriminatorie.

  • Marian zice:

   Jura-te pe….Elena Udrea sau pe copilul lui EBA ca iubesti chiar pe toata lumea 😦 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Iar cunoscutii…..pai p’aia ai poti cel mult stima …pana la dragoste …este cale lunga frate !!!!Mai bine , egoist decat sa fi considerat fraier !

   • Teonymus zice:

    Nu am nimic cu nimeni, dar dacă pot să ajut pe cineva nu refuz şi nu aştept să-mi ceară ajutorul sau ceva în schimb. Apoi dacă sunt luat de fraier, puţin îmi pasă. Important e sentimentul acela plăcut că am dat curs unei porniri umane şi nu am ales să fiu egoist.

 3. Teonymus zice:

  Adică cum, celelalte postări ale mele au fost „neserioase”? 😀

 4. Pingback: Fericirea… | Lumea lui Teonymus

 5. Pingback: Despre fericire (2): Mulţumirea | Lumea lui Teonymus

 6. Pingback: Despre fericire (3): Bucuria de a trăi | Lumea lui Teonymus

 7. Pingback: Despre altruism | Lumea lui Teonymus

 8. Pingback: Cugetare XLIV | Lumea lui Teonymus

 9. rogrm zice:

  Într-adevăr frumos… și frumos este și videoclipul:

 10. Pingback: Reclamele la alţii | Lumea lui Teonymus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s