O metodă sigură prin care puteţi să vă faceţi urmaşii milionari

Astăzi o să vă dezvălui o „reţetă” prin care puteţi să vă faceţi urmaşii multimilionari indiferent de starea voastră materială 😀 . De ce aveţi nevoie?

1. Se ia un lucru comun (sau mai multe, după posibilităţi 🙂 ), de preferat un produs al tehnologiei actuale, dar nu e rău să fie şi un produs de artă sau artizanat. Nu trebuie neapărat să fie ceva prea „pretenţios”, e de ajuns să fie un obiect pe care şi l-ar permite oricine.

2. Ascundeţi acel obiect într-un loc sigur, asigurându-vă că nu va putea fi uşor descoperit.

3. Asiguraţi-vă că acel loc este rezistent şi poate păstra intact acel obiect un timp foarte îndelungat.

4. Faceţi un testament în care să specificaţi locul în care este îngropată/ascunsă „comoara”.

5. Ataşaţi o clauză la acel act ca acea comoară să nu fie „descoperită” mai devreme de câteva sute de ani.

6. Urmaşii voştri de peste câteva sute de ani vor intra în posesia acelor obiecte a căror vechime le va creşte valoarea şi-i vor face bogaţi 😀 .

Ce credeţi? Va funcţiona sau nu va funcţiona „reţeta”?

Vechimea creşte într-adevăr valoarea unor lucruri, ceea ce ni se poate părea ciudat, pentru că logic ar fi ca valoarea să fie dată de caracterul nou al produsului. Noi oamenii suntem însă nostalgici, iar pentru a aduce la viaţă măcar frânturi din trăirile din trecut suntem în stare să băgăm foarte adânc mâinile în buzunare.

Câţi dintre bunicii noştri nu se luminează instant când îşi aduc aminte vremurile în care ascultau romanţe la gramofon? Câţi dintre noi nu ne gândim cu plăcere la acele vremuri în care ascultam muzica preferată la pick-up-uri şi casetofoane sau ne uitam la filme cu ajutorul video recorderelor?

Image

Sursă foto: wikipedia.ro

Pe de altă parte, cu cât vechimea obiectelor este mai mare cu atât valoarea lor creşte, căpătând statut istoric sau de patrimoniu cultural. Aşa se explică sumele exorbitante care se dau în urma unor licitaţii unor obiecte care în vremea lor nu aveau neapărat un caracter prea „special”.

Deci „reţeta” mea are multe şanse să funcţioneze. Dacă tot sunteţi sceptici, dezvoltaţi o „legendă” pe seama acelui obiect, ataşaţi lângă el nişte „dovezi” cum că au intrat în contact cu personalităţi ilustre ale vremii şi cu siguranţă nu veţi da greş 😀 .

Spor la treabă! 🙂

Acest articol a fost publicat în Funny, Toate postările, Viaţă, Ştiinţă și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la O metodă sigură prin care puteţi să vă faceţi urmaşii milionari

 1. Marian zice:

  Emblema de pe discurile produse de RCA Victor ! Nu , nu va functiona respectiva ” reteta ” deoarece noi romanii n-avem inca in mentalitate protejarea valorilor , pastrarea lucrurilor vechi sau cautarea , gasirea si tezaurizarea lor …asa cum am vazut pe History …in serialul cu acelasi nume 😉 ! Am in podul casei doua VHS -uri , din pacate cele vreo 100sau chiar 200 de casete le-am aruncat la gunoi , atunci cand mi-am cumparat DVD si mai ales cand am descoperit ca ….pot urmarii filme sau altele pe CD-uri . Pastrez insa cu sfintenie o ” combina ” : pick-up , casetofon si radio …pe care o folosesc ca amplificator { are 40 W pe canal cum dracu s-o arunc tocmai pe asta ?!? } la PC si cateodata cand ma trezesc pe cap cu unii amici mai stam la un sah , un pahar d e „ceva „, o cafea , un pachet de tigari si devenim nostalgici ascultand LP-uri fireste cu muzica anilor d e dinainte de …’89 ! Nu ma pot inbogatii nici eu si nici urmasii urmasilor mei …” in veacul vecilor ” ! Asta-i din „Apus d e soare ” a lui Delavrancea 😉 ! Poate actualii guvernanti ….poate urmasii lor sau , urmasii urmasilor lor insa nu noi ” vulgul ” vorba lui Madalin Voicu .

  • Teonymus zice:

   Hehei, ia strângeţi dvs. numai acel pick-up şi vă garantez eu că peste câteva sute de ani (dacă mai ţine lumea până atunci 🙂 ), o să câştige urmaşii dvs. bani grei pe el dacă vor reuşi să-l păstreze funcţional.
   Noi românii e adevărat, nu prea avem mentalitatea asta, dar acum cu epoca tehnologiei moderne, se poate rezolva. Un anunţ pe un site internaţional şi se rezolvă 😀 .

   • Marian zice:

    Pai este fabricat in ’90 !!! Cine dracu sa-l ia peste cateva sute d e ani si mai ales …la ce tensiune al va alimenta . Iti amintesc umil ca initial tensiunea d e alimentare in Europa era d e 110 Volti iar prin ’60 a crescut la 220 V { se spunea ca-i mai sigura } iar prin ’63-’64 s-a introdus inclusiv la noi deci peste cateva sute d e ani….probabil ca tensiunea va fi de 100.000 de Volti …asa cum era supranumit si Gilbert Becaud 😉 !!! Iar VHS-urile …sa fim seriosi , pe cine dracu ai mai vazut propietar de …video ? 🙂

 2. Marian zice:

  Sa nu te mire ora la care tastez : sa-mi traiasca …. prostata !!! 😦 😉

 3. ilussoria zice:

  Tare! o sa imi ingrop buletinul si cine o sa-l gaseasca sigur o sa se imbogateasca =))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s