Despre visuri şi „povara” de a le îndeplini

Cred că fiecare dintre noi am avut la un moment dat măcar un vis. Poate că am visat să devenim medici, actori, scriitori, muzicieni… Dar viaţa şi-a urmat cursul şi cei mai mulţi am urmat un alt drum, pentru că nu am crezut în noi şi am preferat o cale mai „simplă”, mai uşoară. Poate că drumurile pe care le-am urmat apoi ne-au adus într-adevăr împliniri materiale şi o poziţie în societate, dar privind în urmă, întotdeauna ne „sâcâie” un gând: „cum ar fi fost dacă…”?

Ne ducem la teatru, privim picturile din expoziţii, ascultăm orchestre simfonice, iar când păşim astfel pe „teritoriul” vechei noastre pasiuni, acel vis parcă se reaprinde şi nu ne dă pace. Dar îl alungăm repede cu amărăciune, spunându-i că de acum e „prea târziu”, deşi în adâncul nostru ştim prea bine că niciodată nu e prea târziu…

Există totuşi o categorie de oameni care şi-au urmat visul. Poate că nu le-a fost uşor, ci au avut multe neajunsuri, multe piedici de trecut. Poate că acel vis nu le-a adus în final nici împliniri materiale şi nici apreciere din partea celorlalţi, dar sunt fericiţi pentru că el le „hrăneşte” sufletul cu o „hrană” care nu mai poate fi găsită nicăieri în altă parte şi pentru ei asta este de ajuns.

Image

Dar ce te faci dacă în timp ce-ţi urmezi visul sau după ce l-ai realizat, se întâmplă ceva neprevăzut? De pildă, dacă eşti pictor şi-ţi pierzi vederea, compozitor de muzică şi-ţi pierzi auzul, bucătar şi-ţi pierzi gustul? Ce te faci dacă-ţi pierzi nişte calităţi fără de care realizarea visului tău este pentru majoritatea de „neconceput”?

Nu-ţi mai rămâne decât să te ridici din „hăul” în care ai fost aruncat de soartă şi să încerci să le demonstrezi că se înşeală. Şi asta pentru că nimeni, dar absolut nimeni şi nimic nu te poate face să renunţi la visul tău.

Singurul care o poate face eşti doar tu.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Meditaţii, Toate postările și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

37 de răspunsuri la Despre visuri şi „povara” de a le îndeplini

 1. Marian zice:

  Mai frate …ala n-avea un picior ??! Tipa…n-avea un brat ? Daca nu vedam cu ochii { desii la nivelul de dezvoltare al tehnicii si mai ales stiind ce le poate mintea chinezilor atunci cand este vorba despre facaturi } chiar nu credeam . „The boy lost his leg and the girl lost her hand…but they still managed to overcome the challenge an dance like never seen before ” spune Anbikesh Pagare , dar eu cred ca God is present and hi’s managed dance …asta ca sa fac putina parada cu engleza mea de cartier 😉 . Frate …orice credeam dar asa ceva ….NU ESTE D E CREZUT …NU ESTE DE CONCEPUT DE CATRE NICI O MINTE OMENEASCA { !!!!!!!} , mai ales ca-n balet picioarele si bratzele inseamna TOTUL . Oriunde se poate dar …in balet !?! Absolut fantastic si…m-am cutremurat de mila alora . Pacat de ei si … mai ales de tineretea si talentul lor .

  • Teonymus zice:

   Femeia a avut un accident de maşină în urma căruia şi-a pierdut braţul. Înainte de asta era o dansatoare foarte talentată. Vă daţi seama ce a fost în sufletul ei. A încercat chiar să se sinucidă, dar până la urmă s-a împăcat cu „destinul” ei şi a luat-o de la capăt.
   Priviţi-i faţa atunci când dansează, spune totul, iar pe noi ne lasă fără cuvinte.
   Bărbatului i s-a amputat piciorul de mic, în urma unui accident. S-a împăcat mai uşor decât ea în această privinţă. Este un om de un optimism remarcabil. A participat la paraolimpiadă. S-au cunoscut şi ea i-a propus această colaborare.
   Eu nu pot să zic că „m-am cutremurat de mila lor”, priviţi-i fericirea de pe chip. Mai degrabă noi, sau mă rog, unii dintre noi suntem „vrednici” de milă, că nu ne lipseşte nimic, dar irosim tot.
   Noi ce scuză avem? La asta m-am gândit eu când am privit acest dans atât de frumos…

 2. Marian zice:

  Frate….fiecare este asa cum vrea Dumnezeu !!! Daca ” al batran ” vrea ca ala sa fie un tip comun { asa ca dumneata sau ca …dumneaeu 😉 } apai te poti da si cu tenderul de pamant ca tot un tip comun vei ramane chiar daca ai vreo licenta asa cum ai dumneata ! Dimpotriva daca se mileste gagiul de suferinta ta…poti face ceea ce faceau acei chinezi . ” M-am cutremurat de mila lor „…pentru ca totusi , desii chinezi { adica aia de au o populatie ce numara un miliard si aproape trei sute si cincizeci de milioane de galbejiti 😦 ! } si deci poate de credinta buddisti…s-a indurat ” al d e sus ” de tineretea lor !!! Nu mai da cu pietre in ” noi astia vrednici d e mila ” ca …chiar nu-i vina noastra . Nu stiu de ce dar…ceea ce spui …de multe ori , imi aduce aminte de un tip { nu am avut placerea sa-l cunosc personal , doar virtual si atunci mai mult ocazional , al deranjam pe blogu-i personal in urma cu cateva luni } ce a avut cam tot ce-si poate dorii un credincios { asa cum era tipul } , un membru de vaza si mai ales de valoare al unei biserici neoprotestante …asa cum era tipul . Dumnezeu ai daduse aceste mariri si la un moment dat { asa a vrut Domnul 😦 ! } a fost dat jos din inalta indatorire de pastor si ..a fost trecut de la amvon in randul ” prostimii „, adica a credinciosilor de rand din comunitate . Spunea el ca figura a sta nu-i de natura sa-l faca crape fierea in el de oftica insa….s-o spuna lu’ Mutu !!! Ti-am dat exemplul acelui individ deoarece …si aici a fost tot mana lui Dumnezeu care probabil ca ….a dorit sa-i incerce credinta tipului . Fireste …eu nu cred in asa ceva insa …ca exemplificare , ce paralela intre marirea si decaderea astuia de fu-se pastor si a ajuns la loc de unde a plecat si chinezii aia doi ce de la disperare , au ajuns la extaz deoarece ” asa a vrut al de sus ” !

  • Teonymus zice:

   Corect, totul e în mâna lui Dumnezeu, dar trebuie şi noi să vrem, să credem şi să muncim. Dacă stăm şi nu facem nimic, aşteptând doar ajutorul „de la Cel de Sus”, foarte probabil că vom aştepta degeaba, fiindcă ştiţi cum spune o vorbă din popor „Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi pune şi în traistă” 🙂
   Nu ştiu ce aţi vrut să arătaţi prin acel exemplu, poate aţi înţeles că aş fi mândru şi mă cred superior altora. Staţi liniştit, în categoria celor „vrednici de milă”, m-am inclus şi eu. Aşa că nu mă mai acuzaţi că „arunc cu pietre în voi”.

 3. Marian zice:

  Nici n-ai habar cat de mult imi doresc eu ca Dumnezeu sa nici nu-mi dea si mai ales sa nici nu-mi bage in traista : sa uite de mine si de ai mei , sa uite ca existam daca s-ar putea macar vreo….200 de ani de aici inainte 😉 !!! Asa cum al cunosc …ar fi in stare sa-mi faca parte de niste necazuri absolut inspaimantatoare la care …NICI NU VREAU SA MA GANDESC MACAR !!! Exemplul lui Iov imi sta in memorie . Si-n plus …daca n-a avut El mila d e Fi-su…pai pe unul ca mine…dracu ma ia daca-si aminteste tipul de existenta mea ! Nu , nu n-am dorit sa te atentionez c-ai fi un tip ” mandru ” si ca te crezi „superior celorlalti ” . Departe de mine astfel de idei si ….chiar de le-asi avea nu mi-asi permite sa le si expun sau cel putin , nu asa aiurea -n tramvai . Chestia cu ” aruncatul cu pietre ” era doar o figura de stil . Pai nu trebuie sa ma dau si eu maretz in fata cuiva …ca ai mei nu mai iau in serios de multa vreme „maretia ” mea …in special nevasta-mea 😉 ! Matale pentru ce ” te plangi „? Licenta ai … tanar esti ” de nimeni nu depanzi ” { asta-i din ” O noapte furtunoasa” } si … dac-o vrea ” nenea ” vei gasii si-o slujba { eventual ” la stat ” } unde sa fi platit suficient pentru a face cariera in domeniul ce-ti place atat de mult : istoria sau….religia ca doar nu degeaba te numesti TEO…nymus 😉 !

  • Marian zice:

   Revin deoarece …tocmai mi-adusei aminte : de unde sti dumneata ce se afla in spatele acelei ” fericiri de pe chip ” ? Sti matale ce-nseamna ? Ai fost vreodata { Doamne fereste !} in locul unuia din astia ? Walck on mille in my shoes ” si abia dupa…vorbeste ! Raman la parerea mea : m-am cutremurat de mila lor , de mila pentru tineretea lor : decat asa ca ei…mai bine lipsa !!! La ce-ti poate folosii gloria daca atunci cand trebuie sa mergi la WC …esti nevoit sa astepti sa te stearga altul la…Iarta-mi exemplul atat de abrupt dar…chiar am dreptate …. de data a sta cel putin !

   • Teonymus zice:

    Pe chipul acelei femei eu am citit durere amestecată cu fericire, durere din cauza tragediei ei, dar şi fericire pentru că mai continuă să facă ce-i place.
    Aici poate că sunt subiectiv. Dar, asta văd eu.
    Când am spus eu că e uşor? Niciodată nu e uşor când iei lucrurile în serios. Trebuie să munceşti mereu. Iar în cazul de faţă, mult mai mult decât ceilalţi.
    Nu vă dau dreptate când aţi spus „decât aşa ca ei… mai bine lipsă”. La asta s-a gândit şi acea femeie poate, atunci când a încercat să se sinucidă, dar uite că a reuşit să o ia de la capăt şi să ajungă acum ca noi şi atâţia din întreaga lume să-i admirăm graţia.
    Trebuie să mergi mai departe, indiferent ce se întâmplă. E plină istoria de oameni care, deşi cu diverse handicapuri, au reuşit să facă mai mult chiar decât cei cărora nu le-a lipsit nimic.
    Astfel de oameni trebuie să fie înţeleşi şi încurajaţi să-şi urmeze menirea.
    Astfel de cuvinte ca ale dvs. nu fac decât să-i umilească. Eu nu cred că scopul celor doi a fost ca nouă să ni se facă „milă” de ei.
    Dar aveţi şi dvs. un punct de vedere şi vi-l respect.

  • Teonymus zice:

   Dumnezeu este ceva ce noi cu mintea noastră nu putem cuprinde. Dvs. denaturaţi nişte realităţi biblice. Nu cred că e cazul de neînţelegere la dvs.. Aşa că nu vă înţeleg motivul „disputei” cu Dumnezeu. Oricum, nu v-aş dori să vă uite Dumnezeu, pentru că riscaţi să vă aibă grija „altul”. Cred că subtilitatea mea vă este descifrabilă 🙂
   Nu mă plâng, ci doar îmi fac curaj singur cum se zice 😀 . Şi apropo, cine a zis că nu lucrez? 🙂

   • Marian zice:

    Perfect : imi retrag cuvintele referitoare la mila in fata nenorocirii lor , in fata modului in care au ajuns datorita unor intamplari nefericite si spun DOAMNE …SPALA-TE PE CAP CU EI !!! Esti mai multumit asa ? ” Altul „…nu exista ! ” Altul ” , ACEL ALTUL suntem noi , doar noi , numai noi cu greselile , pacatele , zgarcenia , si prostia noastra pe care le crestem , le ingrijim ” asa cum cersetori-si cresc paducheria ” !!! Nimeni n-a zis ca nu lucrezi …sugeram doar faptul ca ai putea avea ceva mai mult …atata tot . ” Denaturez niste realitati biblice „, poate ca ai dreptate dar , denaturez doar realitatile si nu ADEVARUL BIBLIC , si-mi pot permite asta din pozitia de libercugetator declarat ! Stai linistit ca nu s e supara Dumnezeu pentru atat lucru 😉 !

 4. Marian zice:

  Cand am spus ” decat asa …mai bine lipsa ” era foarte clar ca faceam referire la succesul de care se ” bucurau ” , in sensul ca mai bine erau niste tipi comuni , saraci lipiti pamantului dar INTREGI fizic si psihic , decat niste mutilati dar care au succes , notorietate si deci si bani ….chiar ma mir ca nu te-ai prins !

  • Teonymus zice:

   Nu era vorba de „glorie” aici. Credeţi dvs. că ei s-au apucat de asta pentru glorie? Era vorba de ce am vorbit eu în articol, despre a face ceea ce-ţi place, a-ţi urma menirea.
   În rest, da, „m-am ambalat” prea tare după ce am văzut acea formulare, „decât aşa… mai bine lipsă”, mi s-a făcut negru şi nu am mai văzut continuarea, că vă referiţi la cu totul altceva şi nu la viaţa lor. Scuzele mele de rigoare. 🙂

   • Marian zice:

    Fara nici o discutie NU PENTRU GLORIE s-au apucat de ceea ce fac !!!!Nici macar n-ar fi crezut vreodata ca …vor reusii sa schitzeze cele mai simple miscari de dans …ce s a mai discutam despre glorie , notorietate …bani !!! Tipii s-au luat de piept cu soarta ce le-a fost potrivnica si….AU INVINS-O !!!!!!!!!!Pentru asta : RESPECTELE MELE !!! Si daca te-ai ambalat matale…ce am eu de pierdut ? Dimpotriva , ” asta-i muzica ce-mi place „…asta ma …;-) excita 🙂 🙂 si ma face sa ma contrazic cu dumneata …pana-n panzele albe !!

 5. Teonymus zice:

  Eu cred că astfel de oameni trebuie încurajaţi să trăiască mai departe, să facă ce le place, aşa cum mai pot ei, nu viceversa, adică să-i tratăm ca şi cum pentru ei s-a sfârşit totul, nu mai există nici o speranţă.
  Nu ştiu cât ar conta pentru ei o vorbă bună, nu ştiu ce înseamnă să fii în locul lor, dar mie unul nu cred că mi-ar plăcea să fiu tratat ca un „neom” din cauza unei tragedii.
  Dvs. luaţi ca „scut” statutul de liber-cugetător. Biserica din care proveniţi ce părere are de statutul dvs.? Nu că ar conta prea mult pentru mine asta, doar sunt curios dacă aveţi şi acolo libertatea asta de idei 😀

  • Marian zice:

   Care dintre ele …ca sint mai multe 😉 ??? Adventa, baptista , penticostala , evanghelica , ortodoxa si chiar cea musulmana ?! Pai in toate , dar in toate cele enumerate sant bine primit { mai ales ca-n cel putin trei dintre ele am primit Botezul Domnului …FARA SA FIU NEVOIT SA FAC CATIHEZA DOAR LA SIMPLA EXPRIMARE A DORINTEI DE A PRIMII ACEST BOTEZ } , binevenit la orice ora din zi sau noapte cu conditia …sa nu injur in rest ,chiar in niciuna din acele biserici NIMENI nu-mi interzice sa-mi exprim si sa-mi expun { inclusiv de la amvon in unele } ideile si parerile vis a vis de Biblie si de faptele si personajele descrise acolo . In plus { pana sa devin ceea ce ma laud ca sunt azi } …chiar am studiat aproape doi ani la Institutul Teologic al Adventistilor de Ziua a Saptea , ala de pe Berzei . Pai nu-ti spusei despre discutiile mele cu Aaron Moldovan sau cu Lucian Cristescu …discutii in contradictoriu fireste din care d e regula ma recunosteam invins { nu convins 😉 ! } deoarece stiam ca …cel mai destept cedeaza primul 😉 ! iau ca ” scut statutul d e liber cugetator ” ? Pai pana si Pavel spune la un moment dat , nu stiu cu ce ocazie : „intariti- va cu armura credintei ” : eu ma intaresc cu ” armura ” a ceea ce cred eu ca-i corect si cat mai apropiat de adevar , din mintea mea putina sau mai multa asa cum mi-a dat-o Dumnezeu !!! Parerea mea este ca a-i incuraja pe acesti oameni loviti d e soarta este echivalent cu a-ti arata in mila fatza lor , adica tocmai ceea c e spuneai dumneata ca …nu s e face .Ei stiu singuri ce anume vor sa faca , c e anume trebuie sa faca pentru asi inplini un vis , o dorinta , noi trebuie doar sa-i acceptatm ca atare fara false sau reale sentimente de mila fara sentimete de vinovatie pentru ca noi suntem ” intregi ” vis a vis d e ei ! Evident aceasta este doar parerea mea si chiar nu trebuie sa te impiedici in ea .

   • Teonymus zice:

    A-i încuraja era un fel de a spune. Uneori pentru ei e de ajuns să se ştie apreciaţi pentru ceea ce fac sau sunt, chiar dacă aprecierea nu este neapărat prin cuvinte.
    Oricum, recunosc că sunteţi un „personaj” 😀
    Aţi primit 3 botezuri. Păi dacă dvs. nu credeaţi în doctrina lor, atunci de ce v-aţi mai botezat? Sau v-aţi răzgândit după? 🙂 Dar acum să înţeleg că sunteţi baptist?
    Deci aveţi şi ceva studii teologice. E bine de ştiut cu cine am de a face 😀

 6. Teonymus zice:

  A, deci dvs. vă place să mă provocaţi. Şi eu care vă iau în serios şi pun suflet 🙂 .

  • Marian zice:

   Pentru ce m-am botezat ? De fapt corect este sa spui : pentru ce AM PRIMIT BOTEZUL ! Ete …asa d-al dracu’ 😉 ! Pai altfel cum vroiai sa fiu acceptat la Institut unde sa pot studia si gratis si mai ales avand material d e studiu din belsug { in afara Bibliei } si-n plus de asta si niste tipi ce erau toba d e carte pe acest domeniu al Teologiei ? Acum sunt doar LIBER CUGETATOR si eventual eretic cum ma numesc „fratii ” in Domnul din Biserica Ortodoxa ! Acum sunt doar LIBER CUGETATOR si eventual un mare pacatos asa cum sustine nevasta-mea 😉 ! Da , imi place s a provoc iar pe dumneata cu atat mai mult mai a les ca m-am prins si pana sa-mi spui dumneata ca ” pui suflet ” ! Important este … sa nu pui la suflet . O noapte cat mai linistita doresc sufletului dumitale onorate prieten Teonymus !

   • Teonymus zice:

    Deci să înţeleg că nu sunteţi numai liber-cugetător, ci şi un oportunist 😀
    Dacă nimeni nu ar mai pune suflet în nimic, am fi doar nişte simpli „roboţi”.
    Noapte bună!

 7. Marian zice:

  „Am primit 4 { patru } botezuri chiar daca cel din Biserica Ortodoxa nu prea se pune avand totusi in vedere c a marturisirea a facut-o altcineva in locul meu , cineva care a avut grije ca la masa ce a avut loc cu aceea ocazie ” sa se imbete ca un porc si s-o ia pe nevasta-sa { nasa mea alaturi de el } la o bataie sora cu moartea ” asa cum imi povestea maica-mea …15 ani ami tarziu !!!

  • Teonymus zice:

   De regulă botezul neoprotestant este recunoscut de cultele neoprotestante, fie că e vorba de baptişti, creştini după evanghelie, penticostali.
   Mă mir cum de aveţi 4 în afara celui ortodox.

   • Marian zice:

    4 cu cel ortodox care , asa cum am mentionat deja si sti si dumneata foarte bine ” nu s e pune ” in fata neo protestantilor ! Deci ” am primit Botezul domnului ” in trei biserici neo protestante : Adventista , Baptista , si Penticostala . Pe la evanghelisti sau Martorii lui Yehova trec foarte rar { sunt satul de aiurelile debitate cateodata de mine …ca sa mai stau sa ascult si ineptiile alora…ar insemna sa am nervi d e otzel si sincer …chiar n-am asa ceva }, cat despre musulmani…pe la aia am fost { figura asta se intampla cu foarte putin timp inainte d e 9/11 } , doar pentru a putea sa inteleg mai bine Coranul { oricum nu inteleg mare lucru din el nici acum } si a-mi putea explica de unde aceasta nebunie a autodetonarilor , a sinuciderilor controlate ce au loc strict unde-i densitatea omeneasca cea mai mare . Fireste ca n-au putut sa-mi dea explicatiile asteptate sau cel putin n-oi fi inteles eu ” pacatosul ce sfideaza cu nerusinare toate cele sfinte ” 😉 cu logica mea elementara , cu ce-i mai fericit Alah daca impreuna cu un exaltat dornic de senzatii tari si de ” rauri pline cu lapte si miere ” plus niste virgine ca bonus , { oferite drept material promotional de catre acelasi Alah } … mai mor si alte cateva zeci de oameni , a caror singura vina este doar aceea ca …s-au aflat in locul pe care nebunul l-a hotarat drept tinta pentru desfasurarea manifestariii sale de credinta . Nu trebuie sa te mire faptul ca …am fost membru { si inca sunt } , a trei dintre comunitatile sus mentionate . Deocamdata doar Biserica Adventa m-a exclus din randurile ei deoarece …incalcam porunca a patra 😉 ca alt motiv mai serios nu reuseau sa-mi gaseasca , chiar daca modul imi care uneori imi manifestam bucuria atunci cand „salutam ” prezenta unora dintre „surori ” ….aducea al dracului de bine cu ceea ce se numeste ” hartuire sexuala ” , insa si pe acolo sunt intotdeauna bine venit , bine primit si-i vizitez ori de cate ori am o sambata mai libera de obligatii . Las la o parte faptul ca-n fiecare dintre bisericile respective am multi amici carora le face placere sa ma revada { stiu sigur ca tipii se mira de fiecare data cand apar pe acolo inca sanatos si voios , ca inca ma rabda Dumnezeu …avand in vedere ” nerusinarea mea fatza de …cele sfinte ” 😉 ! } si sa discute cu mine …fireste pe teme biblice 🙂 ! In nadejdea c-ai inceput cu bine saptamana…iti doresc acelasi lucru si-n continuare !!!

 8. Teonymus zice:

  Mă mir că aţi primit şi 3 botezuri în 3 biserici neoprotestante. De obicei un singur botez e recunoscut între baptişti, penticostali sau creştini după evanghelie. Hai, la adventişti e un pic mai complicat, dar eu tot nu înţeleg cum de aţi fost botezat şi la baptişti, şi la penticostali. Dar probabil că se mai întâmplă şi aşa 🙂 .
  O săptămână frumoasă!

  • Marian zice:

   Ai dreptate , este recunoscut un singur botez intre baptisti , penticostali sau crestini dupa evanghelie { la aia chiar nu m-a interesat sa le cer botezul 😦 !} …. cu conditia ca aia sa stie ca respectivul candidat la apa botezului , nu executa prima ” operatiune ” in acest sens !!! Ce-i atat d e greu d e priceput ?Aia m-au intrebat doar daca am mai fost botezat vreodata , iar eu le-am spus ca fusesem insa …la ortodoxi adica la aia pe care ei nu-i inghit deci pentru ” a le-o trage ” alora din biserica oficiala … au inghitit galustile servite de mine .

   • Teonymus zice:

    A, deci i-aţi fentat. Curios lucru însă că aţi primit botezul atât de uşor. Bisericile care „se respectă”, cercetează dinainte, pleacă, se interesează de istoricul candidatului. Dvs. aţi scăpat ieftin 😀 .

 9. Marian zice:

  Au venit da-i dracului si la mine stai linistit dar…ce ma-sa sa afle despre CV-ul meu ? I-am fentat , dar sa nu-ti inchipui c-a fost usor pentru mine : gandeste-te de cate ori abia ma abtineam sa nu-i injur cand ai vedeam cum incearca sa ma descosa …mai ceva ca aia de la secu’ !!! Cu ” cultura biblica ” stateam mai mult decat perfect { parca ti-am spus ceva despre acea ” Biblie ” a lui Taxill } fatza de multi dintre cei ce se inghesuiau pe la usile lor deci …au fost nevoiti sa-nghita galusca 😉 !!! Am citit azi cu placere comentariile dumitale { cred c a n-am gresit afirmand ca dumneata erai Teonymus ala d e s e ” duela ” cu toti aia } din 29 .11.2013 ” Evolutionsmul -religia care pregateste venirea anticristului ” . Pana la urma …esti un adept al evolutioniosmului sau dimpotriva ca…m-ai cam bagat in ceata comparand acele pareri , cu parerile din „Creationism versus evolutionism ” , adica materialul pe care l-ai publicat pe blogul personal de data aceasta , unde nu mai exista …nimeni care sa te contrazica cu ceva 😉 !

  • Teonymus zice:

   Nu ştiu ce aţi fi avut de câştigat să fiţi primit prin botez în atâtea biserici. Care era ideea? Fără botez nu puteaţi să participaţi la slujbele acelor biserici? Am înţeles la adventişti care era scopul, dar la restul?
   A, deci mă urmăriţi 😀 . Îmi place să susţin polemici pe acel forum. Este poate cel mai bun forum de gen. Îmi place mai ales că acolo intră din tabere diferite. Uite, acolo pot să discut direct cu mulţi evoluţionişti şi să ne ciocnim în idei. Dacă stau eu să-i aştept aici, nu intră nimeni 😀 .
   Cred că iar glumiţi, fiindcă şi acolo mi-am păstrat părerile. Numai că „băieţii” m-au cam lăsat singur. O fi fiind „laşi”. Acum 4-5 ani în urmă, erau mai aprigi 😀

   • Marian zice:

    Ce-am castigat ? RESPECT SI ….NOTORIETATE !!! Acum ma cunosc credinciosii din cel putin 8 comunitati { de toate confesiuniile } …ca p’un cal breaz si avand in vedere cate biserici exista in Bucuresti…pot face pe ucenicul vrajitor inca multa vreme de aici incolo 🙂 ! Nu ma-ntelege gresit ! Nu te urmaresc , pur si simplu am dat click …fara sa fiu atent , pacalit de titlul respectiv iar cand am realizat ca nimerisem aiurea…am descoperit ca vioara -ntaia sau Don Quijote nu era nimeni altul decat…amicul Teonymus deci , m-am amuzat sa-ti urmaresc lupta cu morile de vant pe respectivul forum . Interesanta polemica si…repet acum chiar te inteleg pentru ce doresti sa ramai in continuare un anonim si de ce nu-ti pasa daca vei fi citit de catre careva sau nu . Respect !

   • Marian zice:

    Pai si la baptisti am urmat niste cursuri din alea ale lor ” Sola Scriptura ” sau cam asa ceva iar asta a insemnat aproape un an intreg de Institut Teologic ….Baptist 😉 ! Deci…am studii biblice suficiente pentru a putea sa intru in polemica cam cu oricine daca chiar am chef sau pentru distractie .

 10. Marian zice:

  Si sa nu uit : ma gandeam la cele reprosate d e dumneata atunci cand spuneam ceva despre nenorocirile unor semeni de-ai nostri si de faptul ca …nu trebuie sa-i privim cu mila deoarece asta i-ar jigni . Am parasit in plin serviciu divin o biserica penticostala deoarece langa mine venise sa s e aseze pe scaun un …negru { 😦 !!! } avand o parte din obraz paradite atat de rau incat….am plecat si gata fara sa-i arat in nici un caz mila pentru infatisarea lui . De asemenea la adventisti….la scoala de sabat m-am trezit langa mine cu unul…era o imagine d e care te poti doar gandii ca apartine de cosmaruri si nu de realitate . Ca sa-l vezi cum arata individul cauta galeria foto al bisericii Adventistilor de ziua a saptea comunitatea Brancoveanu -Bucuresti si poate ca ma vei intelege …ala era ata de aproape d e mine ca …simteam cum crapa fierea in mine de necaz !!! Nici acolo n-am rezistat pana la capatul orei aceleia a scolii respective .

  • Teonymus zice:

   Aţi fost cam egoist, v-aţi gândit doar la dvs. La ce simt ei când văd că vă provoacă repulsie, ba că plecaţi din cauza lor, nu v-aţi gândit? Nu e uşor, ştiu, dar trebuie să ne străduim să ne purtăm ca şi cum ar fi ca noi. Puţină empatie nu strică 🙂 .

   • Marian zice:

    Bravo frate !!!!!! Asta-i cuvantul cel mai potrivit cu care sa-nlocuiesc expresia : MILA !!! Da ce crezi ca ala s-a prins d e faptul ca-mi provoca repulsie deoarece arata …cum arata ? O fi crezut saracu om c-oi fi vreun rasist roman deci…Sa ma straduiesc sa ma port ca si cum asi fi EU { ?!?!!!!} in situatia lor …pai ce am innebunit subit 😦 ???? Insa daca totusi asi in situatia unuia ca aia , daca mi- asi dorii sa ma fi aflat in locul cuiva ” insemnat ” de catre soarta , asi fi fost foarte multumit daca m-asi fi aflat in locul lui Mihail Serghevici….Gorbaciov 😉 atunci cand era pe cai mari 😉 🙂 !!!!

   • Teonymus zice:

    Mulţi şi-ar fi dorit să fi fost în locul lui Gorbaciov, ca să mai fie şi azi URSS 😀

 11. Teonymus zice:

  Nu ştiu dacă chiar înţelegeţi de ce vreau să rămân un anonim, doar pentru că m-aţi văzut în alte locuri. Eu am fost acum câţiva ani foarte activ prin acele locuri virtuale, am dus multe polemici acolo mai ales cu adventişti (ironia sorţii 🙂 ). Poate o să scriu despre ele, de fapt despre ideile lor, în câteva articole viitoare. Numai că n-am mai avut timp şi am renunţat. Acum când să revin, nu mai puteam să intru cu vechiul pseudonim ales aşa de-aiurea şi uită-mă acum lăsând urme virtuale cu numele acestui blog 😀 .
  Mie îmi place să-mi ajustez discursul în funcţie de auditor. Poate de asta vi s-a părut ciudat cum eram acolo şi cum sunt aici. Păi spuneţi şi dvs., ce să le spui unora din biblie, dacă lor puţin le pasă de biblie? Dar dacă foloseşti argumente din domenii la care ţin?
  Asta e tot, nu că aş fi un om cu mai multe feţe 🙂

  • Marian zice:

   Am inteles pentru ce doresti sa ramai anonim stai linistit ! Doar nu-ti inchipuiai ca alta treaba n-am decat sa ma apuc sa fac ” sapaturi ” pentru a te deconspira . Am observat si faptul ca-ti place sa-ti ” ajustezi discursul in functie de auditor ” si deci …si-n aceasta priviinta semanam unul cu celalalt 😉 ! Si ce-i atat d e rau in a fi ” un om cu doua fetze ” ? 99,99% din populatia lumii este duala deci …. ce crezi c-ai descoperit dumneata roata ? O seara cat mai buna in continuare mon cher Teonymus !

   • Teonymus zice:

    Eu sunt dintre acei care rămân la fel. Nu am trăsături de cameleon. Unii spun că e o calitate, alţii ca dumneata că e un defect. Dar acesta sunt eu. 🙂
    O seară plăcută şi dvs. !

 12. Pingback: Despre visuri şi “povara” de a le îndeplini (2) | Lumea lui Teonymus

 13. Pingback: Cugetare LXII | Lumea lui Teonymus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s