Naufragiat pe lună

Fiindcă mi s-a atras atenţia că postarea anterioară pare „negativistă” şi fiindcă tot a început weekend-ul, am zis să mă revanşez cu o recomandare cinematografică .

Şi de data aceasta va fi tot un film asiatic. Este vorba despre Kimssi pyoryugi, cunoscut în lume cu titlul Castaway on the moon, film sud-coreean apărut în 2009, un film care se clasează undeva la vârf în topul personal al filmelor de gen.

Filmul prezintă viaţa unui om care eşuează atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Înglobat în datorii, părăsit de prietenă, ajunge într-un punct în care nu mai vede decât o soluţie, sinuciderea. Astfel, cu inima frântă de propria lui neputinţă, se aruncă de pe un pod cu gândul de a se îneca. Numai că şi de data aceasta eşuează, curenţii ducându-l la malul unei mici insuliţe, undeva sub acel pod. Problema e că nu ştie să înoate şi cum nu mai poate să-şi ia viaţa, este nevoit să facă faţă unor provocări „robinsoniene” chiar în „inima” civilizaţiei.

Poate că unii vor găsi câteva scene din film „puerile”, poate că vor găsi întreg scenariul unul absurd, dar felul cum reuşeşte acest film să aducă un elogiu vieţii şi a bucuriei de a trăi, mie unul mi-a pătruns în suflet, lăsându-mă cu o linişte sufletească şi un zâmbet care nu s-au şters ore bune după vizionare. Puţine filme au reuşit asta în ceea ce mă priveşte.

Vă recomand cu căldură această capodoperă cinematografică (pentru că pentru mine este chiar o capodoperă). Dacă vă descurcaţi cu engleza, filmul este postat integral inclusiv pe youtube. Dar asta între noi fie vorba 😀 .

Vizionare plăcută! 🙂

Acest articol a fost publicat în Filme, Toate postările, Viaţă și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Naufragiat pe lună

 1. Marian zice:

  Totusi…este vorba despre un film….asiatic , chiar daca din Sud-Koreea 😦 ! Poate sa fie cineva ” castaway on the ….sun „, daca-i asiatic , daca-i coreean…… treaba lui sa se descurce !!!!

  • Teonymus zice:

   Dvs. pierdeţi dacă aveţi astfel de prejudecăţi. V-am mai spus, asiaticii au o viziune unică asupra vieţii. Sunt mai „căliţi” decât noi în această privinţă.
   Acest film este o bijuterie pentru cine vrea să-şi „desfete” ochii inimii 🙂

   • Marian zice:

    Sa fie sanatos si sa-si desfete ochii …pana n-o mai putea ! Eu personal ma lipsesc d e astfel d e ” placeri ” ! Cat ar fi filmul d e bine realizat….cand aud graiul alora….sant aproape d e atac cerebral si…parca este pacat d e Dumnezeu s a dau in primire din cauza unor ….koreeni !

 2. Teonymus zice:

  E o limbă frumoasă, totuşi. Eu nu pricep cum şi un „liber-cugetător” poate avea prejudecăţi 😀 .
  Oare credeţi că româna le sună lor sau altora mai frumos?
  Limba e irelevantă. E ca şi cum aş zice eu că nu-l citesc pe Dostoievski că e rus. Ce importanţă are? Contează limba sau ideea?
  Nu încerc să vă conving să vedeţi acest film, nu vă cunosc gusturile şi s-ar putea ca să nu vă placă 😀 . Încerc să vă conving să renunţaţi la astfel de prejudecăţi, pentru că ele sunt bariere în calea minţii. Nu fac decât să îngusteze orizonturi şi e „păcat” 🙂 .

 3. Marian zice:

  Ai uitat ca initial nu-l citeai tocmai pentru ca era …rus ? Ai uitat cate prejudecati aveai fata d e neamul asta de lupi ? Probabil ca fie cunosti foarte bine vreo limba asiatica ca altminteri chiar nu pot intelege obstinatia dumitale de a ai lauda fie ai vreo gagica asiatica de care esti teribil d e indragostit si atunci …chiar iti inteleg ardoarea ! Sa nu uit : chestia cu ” barierele in calea mintii ” este de ciuguleala si trebuia sa-i pui macar ghilimelele d e rigoare .

  • Teonymus zice:

   Aţi uitat că am spus că am trecut peste aceste prejudecăţi? Şi vă spun că bine am făcut.
   Tocmai de asta vă dau astfel de sfaturi, nu vorbesc ca să mă aflu în treabă 😀 .
   Îmi place şi limba coreană, dar mai ales îmi place japoneza. De fapt, cultura şi civilizaţia japoneză. E o altă lume care mă „atrage”.
   Nu am mai pus ghilimele că văd că fac prea mult uz de ele şi mă tem să nu devină un tic 😀 .

 4. Pingback: It’s a wonderful life! | Lumea lui Teonymus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s