S-a aşternut zăpada până şi pe mormintele faraonilor

Am trăit şi „am văzut-o” şi pe asta. Africa a ajuns sub „nămeţi”, iar la mine ninsorile încă se mai lasă aşteptate, ba se vorbeşte că sunt „şanse” să am parte de un Crăciun fără zăpadă. Ce se întâmplă cu clima globală? Oare ar trebui să ne aşteptăm ca în viitor să plecăm la schi în Africa, iar ei să vină la noi în safari? 😀

Priveam zilele astea nişte imagini care cu siguranţă vor rămâne în istorie, asta dacă întrebarea retorică anterioară nu se adevereşte 🙂 . Am văzut sfinxul şi piramidele egiptene albe.

Image

Image

Dacă ar fi să aleg o destinaţie turistică, Egiptul ar fi una dintre priorităţile mele. Şi asta pentru că m-a atras dintotdeauna cultura şi civilizaţia egipteană antică. Merită să faci o călătorie până în Egipt, fie şi doar de dragul piramidelor, a sfincşilor, a templelor antice sau a mormintelor din „Valea Regilor”. Toate acestea sunt o „poartă” către nişte vremuri de mult apuse. Dar dincolo de piatra şi cărămizile arse de soare şi lovite de atâtea ploi, vei descoperi pe acelaşi „om”. Un om care şi-a dat seama că viaţa este trecătoare, dar nu este totul, că după ea îl aşteaptă o eternitate.

Studiind istoria, am ajuns la concluzia că dacă e o trăsătură care leagă toate civilizaţiile care s-au succedat pe pământ, din cele mai vechi timpuri şi până astăzi, aceea este ideea nemuririi.

Pur şi simplu refuz să cred că s-au înşelat cu toate…

Acest articol a fost publicat în Istorie, Toate postările, Ştiinţă și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s