It’s a wonderful life!

În preajma sărbătorilor de iarnă toate televiziunile se întrec în filme de sezon. Aproape toate însă parcă sunt copiate la indigo. Peste tot vezi aceeaşi poveste: copii în aşteparea „moşului”, adulţi care în urma unei experienţe „fantastice” ajung să creadă din nou în „moşul”, oameni care devin mai buni datorită „magiei” Crăciunului şi întregul şir de „clişee” de acest gen. Sunt totuşi şi câteva excepţii, iar una dintre ele este filmul „It’s a wonderful life”.

„O viaţă minunată” este un clasic care a apărut imediat după cel de-al doilea război mondial (1946), o capodoperă cinematografică cu James Stewart şi Donna Reed în rolurile principale. Ca să mă „confesez” puţin 🙂 , Jimmy Stewart este unul dintre actorii mei preferaţi. Chiar recomand celor mai tineri, care încă nu i-au văzut rolurile, să o facă. Merită.

Filmul, după cum se poate deduce încă din titlu, este un elogiu adus vieţii. În ceea ce mă priveşte, face parte dintr-o categorie selectă care a reuşit să-mi atingă sufletul. La fel ca şi recomandarea trecută, a reuşit să-mi „deseneze” un zâmbet care nu s-a şters multă vreme după vizionare şi să-mi dea o stare de bine.

Viaţa e minunată. Poate că tu nu eşti conştient de asta, dar eşti important, faptele tale influenţează viaţa ta, dar şi cursul vieţii altora. Nu te-ai născut degeaba. Trăieşte şi bucură-te de viaţă şi contribuie şi la fericirea altora. Acestea sunt unele din ideile care străbat universul peliculei.

Dacă este programat zilele astea la vreo televiziune din România, vă recomand să-l vedeţi sau să-l revedeţi.

Vizionare plăcută!

Acest articol a fost publicat în Filme, Toate postările și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s