O cugetare şi o scurtă introducere

Când m-am prezentat, v-am spus că îmi place să scriu aforisme, dar până acum nu am publicat nici unul pe blog. Între timp, am mai „călătorit” şi pe alte bloguri şi am întâlnit pe mulţi care îmi împărtăşesc această pasiune. M-am hrănit sufleteşte din gândurile lor, de aceea am luat decizia să încerc să „hrănesc” şi eu la rândul meu.

Începând din liceu şi până acum, am reuşit să strâng o micuţă „colecţie” de gânduri, sub formă de cugetări, aforisme sau maxime. Unele sunt mai reuşite, altele mai slabe, dar toate sunt piese din acest „puzzle” care este sufletul meu. Visul meu este să le public cândva într-o carte, de aceea am avut reţineri în a le publica pe blog. Sunt un anonim şi m-am temut să nu-mi pierd astfel dreptul de autor asupra lor. De aceea, dacă vă place un gând din această listă şi vreţi numaidecât să-l preluaţi, vă rog să menţionaţi sursa sau măcar autorul lor (T.G. aka Teonymus). Nu că ar conta prea mult, dar poate visul meu de a le scrie într-o carte ar deveni posibil cândva şi nu aş vrea să am neplăcuta surpriză să fiu acuzat de „plagiat” fiindcă au apărut în n site-uri sub autor necunoscut.

Cele mai multe gânduri nu au avut nevoie de prea multe cuvinte. Îmi place să spun multe prin cuvinte puţine. Unele sunt triste, altele vesele, unele te pun pe gânduri, altele „pe râs”, sper să reuşesc să satisfac toate gusturile 🙂 .

Cugetările vor fi publicate câte una la sfârşitul fiecărei săptămâni, sâmbătă sau duminică. Alături de ele, voi posta şi o melodie pe care o voi considera potrivită. Am fost deseori inspirat de muzică şi sper ca ea să vă fie şi vouă o muză bună.

Deci, voi începe această incursiune în sufletul meu cu prima cugetare din şirul pe care sper să fie cât mai lung, iar aceasta va fi chiar motto-ul ales pentru acest blog:

Cugetare I: Nu există viaţă fără sens, ci doar oameni care nu l-au găsit încă…

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Aforisme, maxime şi cugetări, Toate postările și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la O cugetare şi o scurtă introducere

  1. Crisego zice:

    Felicitari pentru initiativa! Astept cu placere sa citesc si gandurile viitoare! Referitor la prima cugetare, as spune ca viata are un sens, doar ca unii oameni calca stramb pe drum si se mai impiedica..

    • Teonymus zice:

      Aşa e, asta am vrut să spun şi eu. Pur şi simplu refuz sa cred că cineva s-ar putea naşte „degeaba”. V-am citit gândurile şi mi-au plăcut. Mi-am propus să le scriu şi eu pe ale mele.
      Acest blog este unul generalist, dar sfârşitul de săptămână îl voi rezerva în totalitate artei. Aprecierile din partea unui alt pasionat al „jocului cu cuvintele” contează mult pentru mine. Inspiraţie în continuare! 🙂

  2. Marian zice:

    ” Fiinta omeneasca pare a avea mare nevoie de sens . A trai fara sens , scop, valori sau idealuri presupune o suferinta considerabila . O forma grava a acestei suferinte poate conduce la hotararea de a-ti pune capat vietii deci , NU POATE EXISTA VIATA FARA SENS CI DOAR OAMENI CARE-SI CAUTA UN SENS IN VIATA ! ” 😉 Rudolf Steiner – Introducere in cunostiinta suprasensibila despre lume si menirea omului – asa se numeste cartea tipului respectiv … de fapt , mai mult un fel de prelegere la o conferinta pentru membrii Societatii Teozofice devenita ulterior Societatea Antroposofica adica o chestie de pe la inceputul de sec.XIX 😯 . Onorabile , ma bucur sa vad c-avem cam aceleasi gusturi …literare ! 😉 Daca spui ca doresti sa si publici o carte de cugetari , maxime si aforisme { sa nu ma uiti : o doresc cu dedicatie speciala !!!! 🙂 } parca nu-mi vine a crede ca se va gasii careva care sa-ti caute nod in papura si sa te acuze de plagiat { la mine a fost o chestie intamplatoare , chiar ma miram d e unde-mi pare cunoscuta chestia….motto-ul respectiv 😉 } , pentru una sau doua ciugulite de la altii 🙂 : Ponta a plagiat o intreaga lucrare de doctorat si nu-i zice nimeni nimic deci…cine ce sa aiba cu matale ??? 😉

    • Teonymus zice:

      Recunosc că seamănă cu ale mele cuvinte. Dar doar seamănă că la mine unii oameni l-au găsit deja, pe când unii încă nu.
      Dacă e să mă credeţi, nu l-am citit niciodată pe Steiner. Poate ar trebui să-mi fie ruşine, dar recunosc 🙂 . Deci nu se poate vorbi de nici o „similiaritate” a gusturilor noastre literare faţă de acest subiect. Vă dau credit totuşi dacă aţi adus acest citat fiindcă nu am chef să caut acum direct sursa.
      Oricum, se poate ca mai mulţi oameni să gândească la fel. Mi s-a mai întâmplat asta. Vedeţi cât de mult contează să te fi născut mai spre începuturi, când orice ai fi spus nu se mai trezea nimeni să te tragă de mânecă şi să-ţi arate că asta a mai spus-o altul înaintea ta? 😀 .
      Oricum, mă bucur că mi-aţi atras atenţia. Nu de alta, dar dacă l-aş fi „publicat” fără să ştiu de ce a spus şi unul ca Steiner, nu m-ar fi crezut mulţi că nu m-am inspirat din el 😀 .

      • Marian zice:

        Atentie : nu te-am acuzat de nimic onorate prieten ! Asa cum am spus …mi-era cunoscut motto-ul respectiv si cum tot avea langa PC-u si acele volume despre care-ti vorbeam mai nu stiu cand ….parca era pacat de Dumnezeu sa nu incerc sa ma edific . Sunt mai mult decat de acord cu dumneata ca mai multi oameni pot gandii la fel , mai multi oameni diferiti in timp si spatiu se pot gandii la ceva iar expresia verbala sa fie similara . Aceasta este doar una din teoriile emise de Einstein alaturi de aia cu relativitatea . Stai linistit : Stainer a murit prin ’24 sau ’25 si nu cred ca mai are urmasi in viata deci cine sa te dea in gat ? Si Gabriel Antoine – Pages are ceva cugetari asemanatoare cu ale lui Rudolf Steiner insa….spuneai mai nu stiu cand ca n-ai de gand sa-l citesti pe respectivul individ 😉 deci repet : astept exemplarul cu autograf al viitoarei culegeri de aforisme scrisa de G.T. 😉 . Vezi s a nu te confunde careva cu ….George Toparceanu 🙂 🙂 .

      • Teonymus zice:

        Pentru mine e chiar frustrantă situaţia. Cel mai mult îmi place să le compun dimineaţa, când am mintea limpede şi „călătoresc” printre gânduri şi până la urmă reuşesc să scot ceva din ele. Oare ar trebui ca apoi să verific să văd dacă altul a gândit la fel ca mine? Şi ce-mi pasă mie? Contează ideea pe care o expun în forma pe care o dau eu.
        Sunt împotriva plagiatului, dar nu are cum să fie considerat plagiat o asemănare de gânduri. Că ai gândit ca un altul, asta nu e plagiat, asta poate doar să arate că acel gând preocupă în mod deosebit gândirea umană.
        Vedeţi, mi-aţi stricat ziua. În loc să mă „mândresc” că am gândit fără să ştiu ca un mare filosof, mă înfurii 😀

  3. Teonymus zice:

    Am mai citit şi cărţi, ca orice om, m-am inspirat şi din ele, aşa se face de fapt arta, dar nu am „ciugulit” de la nimeni idei pe care să mi le asum apoi. Cele mai multe cugetări pe care le voi publica aici pe blog sunt inspirate din viaţă, a mea şi a altora. Am să caut şi eu cartea lui Steiner, numai să-mi spuneţi ediţia şi pagina ca să merg direct la sursă. Dacă e aşa cum mi-aţi arătat, asta e pură coincidenţă. Oricum, eu însumi ca un pasionat de citate, am găsit de multe ori aceleaşi idei la mai mulţi autori. Urăsc plagiatul, atunci vă daţi seama cum mă simt să fiu considerat plagiator.

    • Marian zice:

      Editura Lumina , Timisoara anul aparitiei 1942 . Nici n-am acuzat asa ceva .Chestia cu ciuguleala vine de la mine care am tot ciugulit la filme de pe NET…am downlaud-at cum se spune in limbaj tehnic si de specialitete 😉 ! Nu trebuie sa te superi si chiar nu se merita sa-ti pui mintea la contributie pentru asa o chestie minora . Eu am descoperit-o doar pentru faptul ca mai zilele trecute lecturam cartea cu pricina in ideea de a gasii cate ceva cu ajutorul caruia sa te atzatz pe matale in polemicile pe teme biblice evident 😉 ! In orice caz ” Evanghelia dupa Luca ” scrisa de Stainer …chiar merita citita .

      • Teonymus zice:

        Va să zică şi la dvs. a fost coincidenţă. Toate astrele s-au aliniat să-mi strice mie ziua 😀 . Dar la ce pagină e? Că m-aţi făcut curios să citesc pe cineva care se aseamănă în idei cu mine 😀

      • Marian zice:

        Nu trebuie sa fi suparat ! Spui matale ca ” ti-am stricat ziua ” …pai acum este deja aproape miezul noptii, despre ce zi vorbesti ? Nu-ti face probleme , pentru mine ramai acelasi tip fin , inteligent si cu care se poate discuta . Rudolf Steiner …n-a fost ” un mare filozof ” cum ati inchipui matale .Cursurile respective s e adresau unui cerc restrans de participanti , familiarizati cu bazele stiintei spirituale . El insusi s-a inspirat nu o data din Goethe din „Tratatul despre culori ” al acestuia din urma . Imi permit sa-ti urez o noapte cat mai linistita stimabile dumitale si… 😉 cui mai doresti dumneata !

      • Teonymus zice:

        Va să zică nici măcar nu era un „mare filosof” 😀 . Nu e că sunt supărat, dar m-am săturat să tot fiu întrebat când mai spun câte ceva, de unde am luat ideile, de parcă noi nu putem gândi doar cu capetele noastre.
        Recunosc că poate că mai sunt câteodată şi un pic orgolios, ce să fac, fiecare cu defectele sale 🙂 .
        Noapte bună!

  4. Marian zice:

    Iti pot servii ” mura-n gura ” si pagina insa…d’al dracului pentru a te obliga sa-l citesti pe tip…n-o voi face 🙂 🙂 🙂 ! Crede-ma …n-are sa-ti para rau . O seara cat mai buna in continuare !

    • Teonymus zice:

      Asta dacă o să găsesc cartea. Dar dacă mi-aţi făcut „o nefăcută” doar de dragul de a mă „aţâţa” o să mă „revanşez”, că de răzbunat nu am voie că sunt creştin 😀 .
      Noapte bună!

  5. zice:

    Draga Teo nu exista coincidente. Sper sa ai intelepciunea si vointa de a trata asa cum se cuvine faptul ca mottoul blogului tau exprima un adevar profund asa cum a mai fost exprimat si de Rudolf Steiner. Si eu iti recomand din adancul sufletului sa cercetezi scrierile lui Rudolf Steiner iar daca ai nevoie de ajutor in acest sens te rog sa spui.

  6. zice:

    Stiu foarte bine ca nu l-ai plagiat pe Steiner, doar iti recomand si eu sa cercetezi scrierile sale.

  7. Pingback: Mozart- copilul al cărui joc a fost muzica | Lumea lui Teonymus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s