Evrika! Am descoperit formula fericirii!

Mi-a plăcut mult algebra în gimnaziu. Adoram să mă joc cu cifrele, să pun în aplicare formule de calcul. Geometria în schimb m-a tras mereu în jos, poate şi fiindcă m-am născut cu un antitalent în desen 😀 . Dar şi aici îmi plăcea să aplic teoreme. Jocul cu formulele m-au făcut să fiu destul de bun şi la chimie şi puţin şi la fizică, deşi aici din cauza profesorului nu am învăţat mare lucru. Ulterior am urmat un liceu filologic şi mi-a fost dor să mă mai joc şi cu cifrele, nu numai cu cuvintele 🙂 .

În ştiinţă există formule matematice pentru toate mărimile fizice. Ştim cum se calculează forţa, greutatea, viteza, acceleraţia etc. Pornind de la această premisă, m-am întrebat dacă nu pot să găsesc o formulă care să „calculeze” fericirea 😀 . Şi uite aşa mi-am îmbrăcat „halatul” alb al gândurilor şi m-am apucat să fac experimente în „laboratorul” vieţii. Ca să nu o mai lungesc, am ajuns la următoarea formulă de calcul:

F=[(O-D)*S+B]:C, unde

F=fericirea, O=omul, D=dezamăgiri, S=speranţă, B=bucurii, C=ceilalţi

adică,

Fericirea depinde de modul în care ne dăm silinţa să scădem din dezamăgirile celorlalţi, să înmulţim speranţa în inimile lor, să adunăm bucurii şi să le împarţim cu ceilalţi, să nu le ţinem doar pentru noi, fiindcă o fericire nu poate să fie completă dacă nu e „împărţită” şi cu alţii.

În ceea ce mă priveşte, „experimentele” au confirmat ipoteza 🙂 . Chiar vă invit şi pe voi să o probaţi. Cine ştie, dacă va fi confirmată şi de voi, teoria mea va da o „lege” cu care voi rămâne şi eu cunoscut în istorie ca unul care a lăsat ceva în urmă 😀 .

Spor la „experimente”, dar aveţi grijă să respectaţi „normele de protecţie” ale muncii în „laborator”. Nu de alta, dar nu vreau să vă am pe conştiinţă 😀 .

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Funny, Toate postările, Viaţă, Ştiinţă și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Evrika! Am descoperit formula fericirii!

  1. Marian zice:

    Pe cand invatam si eu carte { adica in urma cu ….o mie de ani } aveam un profesor de matematica -fizica { fost profesor universitar matrasit din functie deoarece se ocupase atat de mult de o studenta incat aceasta-i daruise doi gemeni } ce-si propusese probabil sa transforme pe toti elevii sai in niste viitori Gheba sau Titeica . Datorita aluia stiu azi ca , pentru a demonstra corectitudinea unei ecuatii , corectitudinea si adevarul unei formule de calcul algebric , acuratetea ipotezei respective , trebuie facuta si-o ” proba „….o demonstratie mai romaneste spus . Dumneata n-ai facut asta , asa incat …o fac eu 😉 demonstratia respectiva . Daca C { adica …ceilalti } vor primi B{ bucurii } + S { sperante } , adica C= B+S atunci C { adica ceilalti } s e vor alege indiscutabil cu F { fericirea } deci C { B+S }= F , de unde rezulta ca O { omul care imparte celorlalti bucurii , sperante } ramane doar cu D { dezamagirea } deci , F supra { ca nu stiu sa tastez semnul fractiei 😦 si … nici nu-l gasesc pe tastatura } OD=…..D !!! DEZAMAGIREA si in nici un caz fericirea despre care anuntai cu panash c-ai fi descoperit matale formula ei . Cu asta s e alege O { adica omul bun, omul credincios , bunul samaritean } din impartirea lui F adica B+S la C, adica CELORLALTI ! Te rog sa crezi ca-i vorba nu despre un ” experiment d e laborator ” ci despre …experienta zilnica pe viu ca sa zic asa 😦 despre cunoasterea a tot felul d e oameni in cursul vietii mele , viata pe care sti bine c-o consider mult prea scurta comparativ cu a lui Adam sau macar a lui Matushalem ! Sa ma ierti ca abia azi , abia acum am putut sa-ti citesc postarea si s-o critic { ca altminteri ce fel de bun crestin asi mai fi 😉 ! } dar azi au sosit copii mei , unul din USA iar altul din Malta pentru a petrece finalul de an 2013 impreuna cu noi cei ce traim inca in Romania . Am profitat d e faptul ca neavand somn…tipii s-au carat in Centrul Vechi sa petreaca cu alti amici inainte de Revelionul propriu zis si ….asa cum vezi nu ezit sa te critic deoarece …asta-s eu 😉 !

    • Teonymus zice:

      Greşiţi. Dacă e să respectăm regulile matematice, având în vedere formula propusă de mine, am avea aşa : O= [(F*C-B):S]+D, Dar ne avântăm prea mult cu matematica în domenii în care nu prea mai „face faţă” 😀 . Greşiţi, mai ales că fericirea/bucuriile cu cât o/le împărţim mai mult, ea/ele nu scade/scad, ci creşte/cresc, ceea ce din punct de vedere matematic e imposibil, dar din punctul de vedere al vieţii e o normalitate 🙂

      • Marian zice:

        Ca tot esti matale destept : da-mi si mie un singur exemplu de om , un singur nume d e om , care a aplicat aceasta ” formula de calcul prescurtat ” si s-a ales cu F adica cu fericirea ! Cei mai multi s-au ales doar cu D adica dezamagirea descoperind ca cei carora le imparteau bucurii si sperante , adica F fericire , acceptau asta dar in acelasi timp al considerau pe ala fie un mare naiv de care-i bine sa profiti , fie ….un prost pur si simplu de care de asemenea este bine sa profiti ca cine stie cand vei mai intalnii altul ca el ! Da-mi un singur nume si-ti promit temenele toata viata mea ! Sa sti ca nu inghit chestia cu viata d e apoi doresc exemple strict din viata asta d e zi cu zi ! Sa nu te mire ora la care tastez . N-am somn deoarece ma cam supara de cateva zile pompa si….abia astept sa treaca aceasta ” vacanta ” pentru a da o fuga sa ma consult cu medicul ….asta daca n-o fi ” aia ” 😉 mai rapida decat mine . Te rog sa ma ierti , am fost nepoliticos si nu ti-am pus intrebarea d e baza : cum ti-ai petrecut sarbatorile si mai ales finalul de an onorabile Teonymus ? Sper ca macar pe jumatatea cat ti-am urat eu 🙂 asa incat , ma va bucura daca vei binevoi sa impartasesti chestia asta , si sa te marturisesti aci la pretenul matale 😉 asa cum spune inclusiv Sf. Apostol Pavel 😉 !

      • Teonymus zice:

        Sunt sigur că există exemple de acest gen. Eu cel puţin ştiu destule. Dar ca să vă aduc unul, mă aduc pe mine 😀 . Eu unul mă simt fericit când văd că am contribuit la fericirea altora aşa cum am putut eu. Că nu primesc recunoştinţă apoi, ce-mi pasă mie? Oare eu am făcut acele lucruri pentru recunoştinţă? Dacă te aştepţi la recunoştinţă, la apreciere atunci când faci un bine, atunci din start ai pornit de pe o pistă greşită şi-ţi faci singur „sânge rău”. Asta e părerea mea. Şi apropo, multă sănătate! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s