Un An Nou Fericit!

În ciuda faptului că Anul Nou ar trebui să fie un prilej de bucurie, de multe ori ne dă o stare de melancolie, un gust „dulce-amărui” că s-a mai dus încă un an. Ca să mai punem „paie pe foc”, mai facem şi bilanţuri ale anului ce s-a scurs, iar dacă balanţa succeselor şi a dezamăgirilor înclină către cele din urmă, sunt şanse mari ca melancolia să se transforme în tristeţe şi depresie.

Dacă nu este şi cazul vostru, vă felicit. În schimb, dacă faceţi parte din categoria celor care aţi avut un an greu şi pur şi simplu nu puteţi vedea partea plină a paharului, aş vrea să vă ajut, dacă nu să înclinaţi balanţa în dreptul succeselor, măcar să mai adăugaţi câteva realizări în contul celor pe care le-aţi avut în anul care s-a scurs:

1. Anul 2013 v-a adus 365 de răsărituri şi apusuri de soare. Da, soarele a răsărit şi a apus şi pentru voi. Anul 2013 a mai însemnat pentru unii dintre voi încă 365 de zile în care v-aţi putut bucura de viaţă şi de cei dragi.

2. Anul 2013 v-a mai dat încă o primăvară, vară, toamnă şi iarnă. Aţi mai adăugat încă patru la „colecţia” voastră mai mare sau mai mică de anotimpuri trăite.

3. Anul 2013 v-a mai dat încă un prilej de a vă sărbători ziua de naştere şi pentru unii dintre voi a fost şi mai „darnic” decât atât, dându-vă prilejul să sărbătoriţi şi o onomastică sau mai multe.

Ar trebui să mai continui? Pentru că oricâte dezamăgiri aţi avut în anul ce a trecut, pot fi găsite măcar tot atâtea astfel de „realizări”. Poate mă veţi întreba: „astea sunt „succese”, „realizări”? Dar nu am avut cu toţii parte de ele?” Nu, din păcate nu toţi am avut parte de ele. Sunt unii care nu le-au mai „bifat” în „agenda” vieţii lor. Că eu pot să vă scriu acum, iar voi să mă citiţi, arată de fapt cât de privilegiaţi am fost şi încă suntem noi.

De obicei, în această perioadă ne urăm unii altora „Un An Nou Fericit”, dar să ştiţi că stă în puterea noastră ca 2014 să fie unul fericit. Bucuraţi-vă de viaţă şi ajutaţi-i şi pe alţii să se bucure de ea. Numai în felul acesta veţi avea nu doar un an 2014 fericit, ci şi un 2015 şi un 2020 şi oricâţi ani vă e dat să trăiţi pe pământ.

La mulţi ani!

Acest articol a fost publicat în Toate postările, Viaţă și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Un An Nou Fericit!

  1. Marian zice:

    In speranta ca urarea de ” Un An Nou Fericit ” mi s e adreseaza si mie alaturi d e multumirile d e rigoare si d e returnarea cu aceeasi politetze si bucurie a respectivei urari nu ma pot oprii sa nu fac o mica observatie : NU STA DOAR IN PUTEREA NOASTRA CA 2014 SA FIE UN AN FERICIT . Sant mult mai multi factori responsabili de fericirea pe care ne-o poate aduce noul an , iar unul dintre cei responsabili este insusi DUMNEZEU ! Frate , daca inclusiv eu liber cugetatorul recunosc asta …sa sti ca-i mare lucru 😉 🙂 🙂 ! Pentru ca abia dupa 2-3 Ianuarie 2014 te voi mai deranja ….da-mi voie sa-ti urez dumitale si familiei dumitale si celor dragi dumitale { doar nu credeai ca si dusmanilor dumitale sau ai mei ? 😦 } multa , multa , cat mai multa SANATATE { stiu din experienta ca-i mai valabila decat multe altele 😉 } , sa-ti fie indeplinite DORINTELE { fireste ma refer la cele ….normale 😉 } si sa aveti parte de cat mai multe BUCURII ! HAPPY NEW YEAR sau daca-ti place mai mult : LA MULTI ANI PENTRU 2014 SI PE CAT MAI DEPARTE IN TIMP !!! Sa nu uit , anul viitor ati serbezi aniversarea 😉 ? Nu voi uita sa te firitisesc si pe … 29 Februarie sa fi sigur ! Iti doresc sa ai parte de un Revelion cat mai placut in compania celor dragi !!!

    • Teonymus zice:

      Mulţumesc de urări! Mai sunt încă vreo 2 ore până în noul an, dar pur şi simplu mă „mănâncă” palma ca să vă răspund 🙂 . La mine, ca şi creştin, Dumnezeu se subînţelege. Deci vă dau dreptate. Bucuraţi-vă, vă fac o bucurie aşa ca pentru Anul Nou, nu des se întâmplă să vă dau dreptate 😀 . La mulţi ani!

  2. Pingback: Viaţa ca o carte | Lumea lui Teonymus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s