Ne mândrim mereu cu progresele tehnologice şi cu nivelul de dezvoltare pe care l-am atins în toate domeniile. Şi într-adevăr, suntem înconjuraţi peste tot de amprenta cunoaşterii umane. De la pietrele care sunt aşezate în aşa fel încât să paveze un drum de ţară, de la banalul cui şi până la calculator sau rachete spaţiale, toate acestea sunt rezultatul inteligenţei umane. Trăim aşadar într-o „civilizaţie”, într-o lume creată de noi, cu regulile şi valorile ei. Dar cu ce preţ?
N-ar mai trebui să avem grija zilei de mâine ca altădată, dar suntem mai stresaţi ca niciodată, pentru că am intrat într-o întrecere cu noi înşine şi cu ceilalţi din care nimeni nu iese învingător. Şi asta pentru că orice am obţine pe plan material, nimic nu mai reuşeşte să ne mulţumească. Cumpărăm maşini, haine scumpe, lucruri pe care ne dăm banii câştigaţi cu sudoare, dar dacă devin „vechi”, dacă moda se schimbă, încetează să ne mai placă. Şi uite aşa muncim iar pentru a le „înnoi”, dar suntem atât de orbi încât nu realizăm că odată ce am intrat în acest „cerc”, nu vom mai ieşi din el niciodată. În acest fel, în loc ca progresul tehnologic să ne slujească şi să ne facă viaţa mai uşoară, devenim sclavii propriilor noastre invenţii.
Dar nu realizăm că „nebunia” noastră nu ne distruge doar pe noi ca persoane, ci şi mediul înconjurator în care trăim. Şi toate acestea din cauza unor capricii. Oare sunt ele mai importante decât un aer proaspăt, o apă potabilă, o pădure plină şi dătătoare de viaţă? Nu sunt, dar nu contează, primează doar „dorinţa” omului de a trăi într-o lume „civilizată”.
Dar ne vom trezi în final şi vom realiza că nici un „zgârâie-nori” realizat de om nu se poate compara cu un „zgârâie-nori” „realizat” de natură, nici o băutură inventată de om nu se poate compara cu apa proaspătă de izvor, nimic din ceea ce va realiza omul nu se va compara cu ceea ce avem deja şi am avut dintotdeauna: frumuseţea şi liniştea naturii.
Oamenii „civilizaţi” se vor trezi, dar se vor trezi prea târziu…
Ce pacat ca prostia, lacomia, trufia, nebunia si incompetenta nu dor…
Dor, dar nu pe „posesorii” lor…
Mda…
🙂
Oamenii „civilizati” s-au trezit dar sub influenta fortelor oculte folosesc ideea principala a articolului tau spre dezvoltarea unei spiritualitati in care se acorda o atentie deosebita planetei si naturii in detrimentul adevaratelor forte spirituale ce stau in spatele oricarei manifestari a naturii. Iar tehnologia va renaste spre a sprijini omul in noua sa relatie cu „natura” doar pentru a trage si mai mult omenirea in materie.
Şi de ce se lasă omul „civilizat” manipulat de „forţele oculte”? Dar mai ales, ce urmăresc prin asta „forţele oculte”? Perspectiva biblică o cunosc prea bine, dar poate dvs. vă referiţi şi la altceva.
Fie ca e constient sau nu omul se afla permanent sub influenta a diferite forte oculte, in sensul de forte ascunse perceptiei sale, influenta ce se manifesta si in sens invers. In comentariul anterior inteleg prin forte oculte atat forte ascunse perceptiei obisnuite cat si ordine, confrerii si diferite organizatii omenesti ce activeaza in plan fizic iar scopul acestora, in mod constient sau inconstient, este de a se opune in mod Intelept evolutiei fiintei umane.
Cu alte cuvinte sunteţi adeptul ideii că „tot răul este spre bine”? Nu văd interesul forţelor „oculte” ca să se „opună în mod Înţelept evoluţiei fiinţei umane”. Ce au de pierdut, ce au de câştigat? Repet, viziunea biblică o cunosc prea bine, dar dvs. propuneţi o viziune puţin diferită.