„Frăţia războiului”: o lecţie de viaţă dată pe „fronturile morţii”

Aşa cum am mai afirmat în multe alte rânduri, deşi sunt un pacifist convins (sau tocmai din acest motiv 🙂 ), îmi plac foarte mult filmele de război. Multe din aceste filme, mai ales americane, sunt cunoscute chiar şi de cei care nu sunt amatori ai genului. Dar sunt multe alte filme non-americane, care ating cel puţin nivelul capodoperelor hollywoodiene ale genului, dar care nu se bucură de o promovare pe măsură.

Prima mea recomandare cinematografică de pe acest blog a fost un astfel de film. Iar astăzi, vă voi propune o altă capodoperă din aceeaşi industrie de film asiatică. Este vorba despre „Taegukgi hwinalrimyeo”, film produs de Coreea de Sud şi lansat în anul 2004.

„Frăţia războiului” face parte din categoria acelor filme care te lasă fără cuvinte. Jocul actorilor, coloana sonoră, atenţia pentru detalii, aşa cum ne-a obişnuit şcoala de film sud-coreeană,  sunt un deliciu pentru ochiul şi urechea cinefilului. Pentru cei sătui de tiparele americane, un astfel de film este ca o „oază”.

N-am să mai insist pe subiectul filmului, pentru că va fi dezvăluit şi în trailerul pe care-l voi ataşa la final. Voi spune doar atât: „Frăţia războiului” este răspunsul sud-coreean la „Salvaţi soldatul Ryan”, dar un răspuns pe măsură. Asta este părerea mea şi este strict personală, de aceea vă las şi pe voi să vă pronunţaţi 🙂 .

Vizionare plăcută!

Acest articol a fost publicat în Filme, Toate postările și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la „Frăţia războiului”: o lecţie de viaţă dată pe „fronturile morţii”

 1. peapetulburi zice:

  Buun, deci azi m-am ales cu doua recomandari de filme. Nu-i rau ! 🙂

 2. ilussoria zice:

  alt film dragut despre razboi dar si dragoste,tot in stilul tau,si produs de coreeni ( sunt fana dramelor coreene!) este The Classic…bestial!

  • Teonymus zice:

   Acest film e o dramă romantică. Femeile mor după astfel de filme 😀 . Eu însă sunt bărbat şi rămân la astea mai dure, ca viaţa, despre dragoste, nu numai despre iubire. Cred că realizezi că există o diferenţă între cele două 🙂 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s