C-aşa-i în fotbal!

În copilărie, îmi plăcea foarte mult să urmăresc fotbal la TV. Deşi m-am născut în 1988, pot să spun că mă număr printre cei „norocoşi” care au prins meciurile „generaţiei de aur”. Îmi amintesc şi acum de meciurile naţionalei de la campionatul mondial din Franţa ’98 şi de la cel european din Belgia şi Olanda ’00. Puţine erau echipele cu care România pornea cu şansa a doua şi chiar şi aşa, într-o zi bună şi cu un arbitraj corect puteam bate pe oricine. Era vremea în care meciurile cu ţări de calibrul unui Luxemburg sau Liechtenstien erau un „festival” de goluri de la 5 în sus. N-aş fi crezut că vom ajunge vreodată să „ne chinuim” chiar şi cu astfel de echipe.

Îmi amintesc mai ales de un artist al balonului, care mă încânta în fiecare meci prin furmuseţea jocului său. Îmi amintesc de Hagi. Dacă nu ştiţi cine a fost Hagi şi credeţi că fiind român sunt şi subiectiv, întrebaţi pe un turc dacă îşi aminteşte de „Gică”. Dintre ţările lumii, Turcia este printre puţinele în care România mai are încă o imagine bună, iar un merit îl are şi Hagi. Pentru cei care nu văd rostul sportului în lume, acesta poate fi un argument în favoarea sportului.

Dar anii au trecut şi după „generaţia de aur” am mai continuat să mai urmăresc fotbal, dar la un moment dat am renunţat. Nu mai avea rost. Şi aşa aveam lucruri mai bune de făcut decât să văd cum unii câştigă milioane de dolari doar fiindcă dau câteva şuturi într-o minge, uneori chiar şi pe lângă acea minge 🙂 . Evident, am fost pus la curent cu ce s-a întâmplat apoi în acest „fenomen” aşa cum s-a întâmplat şi ieri când am deschis televizorul şi am aflat că 8 oameni de fotbal au fost condamnaţi la închisoare din cauza unor transferuri de jucători.

Această ştire m-a lăsat „rece”. Şi din cauza unor astfel de oameni fotbalul românesc a ajuns unde a ajuns. De un singur om mi-a părut rău, de „Gică” Popescu. Păcat că s-a lăsat tras în noroi de mafia acestui fotbal. La ce carieră a avut, se putea lipsi de orice alt câştig „mârşav”. Sper să treacă de această experienţă tristă şi să înveţe din ea.

De obicei, oamenii geniali sunt şi vizionari. Am mai arătat acest lucru în cazul lui Charlie Chaplin. Şi Hagi a fost „genial” pe teren. Şi despre el se poate spune că a fost şi „vizionar”. Din păcate…

Acest articol a fost publicat în Sport și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s