„Pay it forward”: un film care merită dat mai departe

Se dă următoarea cerinţă: „Gândeşte-te la o idee prin care să schimbi lumea- şi pune-o în aplicare!” Dacă aţi avea un an la dispoziţie, aţi reuşi să rezolvaţi această „cerinţă”?

Filmul pe care vi-l recomand astăzi se centrează în jurul acestei idei. Asta este tema pe care au primit-o nişte copii de clasa a şaptea la cursul de ştiinţe sociale. De fapt, este tema pe care domnul profesor, o persoană cu cicatrici fizice şi emoţionale, interpretat în stilul său caracteristic de către Kevin Spacey, o dă în fiecare an elevilor săi. Dar fără ca vreunul să fie în stare să vină cu o idee care să schimbe într-adevăr lumea. Asta până când îl întâlneşte pe Trevor McKinney (Haley Joel Osment). Spre surprinderea profesorului şi a tuturor, acest puşti născoceşte un mecanism care dă roade, care „schimbă” lumea, care o face mai bună.

Sper că v-am făcut curioşi să urmăriţi acest film dacă încă nu aţi făcut-o. „Pay it forward”, apărut în anul 2000, este un film care merită văzut şi revăzut. Pe mine unul m-a lăsat fără cuvinte. După ce mi-am „revenit” puţin, m-a făcut să mă întreb serios dacă chiar nu pot să fac ceva prin care să schimb lumea, să o fac un loc mai bun pentru cei de acum şi cei care vor veni după noi. Să fie asta oare imposibil? Şi dacă ar fi, oare nu se merită să încerc?

Dar vă las şi pe voi să trăiţi astfel de sentimente. Vizionare plăcută! 🙂

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Filme și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la „Pay it forward”: un film care merită dat mai departe

  1. peapetulburi zice:

    Oscilam de ceva timp sa-l adaug la „Filmul Saptamanii”. Un film prea putin cunoscut, din pacate, chiar daca este cu mult peste filmele ce apar in ultimii ani…

  2. lorelad zice:

    lectii de viata! foarte emotionant!

  3. Bursucel zice:

    Văzut, plăcut, revăzut, plăcut… subscriu recomandării…. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s