Cugetare XI

Ce este femeia? Femeia este un mister întrupat…

La mulţi ani tuturor femeilor care îmi vizitează blogul! Să fiţi iubite şi apreciate oriunde vă aflaţi! 🙂

Acest articol a fost publicat în Aforisme, maxime şi cugetări și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Cugetare XI

 1. indiferent zice:

  Multumesc!

 2. Marian zice:

  Ce este femeia ? NIMIC ! Si chiar nimic n-ar fi , daca nu i-ar fi dat prin cap lui Dumnezeu , sa faca si un barbat . Doua entitati ale aceleiasi specii care in mod normal nu pot exista una fara cealalta . Femeile ….nici nu le poti impusca dar nici nu poti traii fara ele !

  • Teonymus zice:

   Dumnezeu este omniscient, iar atunci când l-a creat pe Adam, o avea „în plan” şi pe Eva, aşa că nu veniţi cu argumentul că femeia „a apărut” doar datorită bărbatului. Amândoi se completează unul pe celălalt, fără bărbat, femeia nu ar fi existat, dar tot la fel, fără femeie, bărbatul nu ar fi existat.
   Şi apropo, în faţa lui Dumnezeu toţi oamenii sunt egali.

   • Marian zice:

    La inceput Dumnezeu l-a creea pe Adam { adica Pamant rosu sau Lut rosu cu referire la ” substanta ” folosita in crearea lui } , Eva { Viata } a fost creata doar pentru c a Dumnezeu n-a dorit sa aibe om hermafrodit sau….onanist ! Stia El saracu ce stia 😉 ! In fata Dumnezeului dumitale au fost egali doar Adam si Eva …ceilalti { si-n special astia d e azi …adica inclusiv noi } nu prea conteaza ! Aaaa ca-i judeca cam pe toti cu aceasi unitate d e masura …asta-i altceva dar egali 😎 …cine dracu mai crede asta …mai ales azi ???????

   • Teonymus zice:

    Nevoia de „Eva”, tocmai Dumnezeu a sădit-o în Adam. Dar vedeţi, Dumnezeu nu a adus-o pe Eva lui Adam din prima. L-a lăsat pe el să realizeze că are nevoie de ea, ca să nu devină mai târziu „misogin” şi să-l întrebe pe Dumnezeu de ce i-a dat-o, că lui nu-i trebuia 😀 . Şi totuşi Adam a făcut asta când a fost întrebat de ce a încălcat porunca divină şi mulţi urmaşi misogini de ai lui Adam fac acest lucru. Ce ţi-e şi cu omul acesta 🙂 .
    „Egal” cu sensul că suntem judecaţi drept, fără „discriminare”. Să nu uităm că Dumnezeu este drept şi nu va pretinde de la cineva ceva ce nu i-a dat. Egali şi din alte aspecte. Dar asta nu înseamnă că ne-a creat „la fel”, ci că a echilibrat „balanţa”. Bărbatul are punctele sale forte, iar femeia le are pe ale sale. Tot astfel fiecare are puncte slabe. Ceea ce este minunat, e că bărbatul şi femeie se completează şi împreună devin un întreg perfect.

 3. Bursucel zice:

  Azi merg pe principiul Mai bine mai târziu decât niciodată! și spun zâmbind Mulțumesc! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s