Despre visuri şi „povara” de a le îndeplini (2)

Mulţi dintre noi avem măcar un talent pe care l-am transformat în simplu „hobby”. Numai gândul la el ne face să zâmbim, iar când îl folosim simţim că trăim cu adevărat. Simţim că pentru asta ne-am născut, simţim că aici e locul nostru, dar ne e teamă să rămânem acolo. Ne e teamă că oamenii nu ne vor înţelege, că nu ne vor aprecia, ne e teamă că dacă nu vom urma un alt drum, unul „sigur”, nu vom avea satisfacţii materiale şi cu tot talentul nostru vom răbda de foame.

Dacă gândiţi astfel, nu o să vă spun că temerile voastre nu sunt întemeiate. S-ar putea să se întâmple întocmai. Dar vă spun că mai rău decât ca un trup să rabde de foame e ca un suflet să fie înfometat. Prin talentul pe care l-aţi primit vă hrăniţi sufletul, ba mai mult, hrăniţi şi alte suflete. În schimb, preferaţi să vă îngropaţi „talantul” şi să vă ocupaţi doar de cele materiale. Şi uite aşa trec anii şi poate veţi ajunge să aveţi de toate pentru trup, dar nu veţi fi fericiţi aşa cum v-aţi fi aşteptat. Şi asta pentru că nu veţi avea nimic pentru suflet. N-aţi avut timp şi pentru el…

Poate aveţi un talent ascuns. Poate vă place să scrieţi versuri, vă place să pictaţi, să cântaţi, să faceţi lucruri neobişnuite pentru cei din mediul în care trăiţi. Poate că ochii vă sclipesc când auziţi vorbindu-se despre pasiunile voastre. Aţi încercat să împărtăşiţi şi cu alţii ceea ce vă face fericiţi, dar nu aţi fost apreciaţi, nici măcar familia nu vă înţelege. Aş vrea să vă spun să nu descurajaţi. Chiar dacă ceilalţi vor lua în râs ceea ce faceţi, măcar vă hrăniţi propriul suflet. Dacă unora nu le place un fel de mâncare, dar voi îl adoraţi, acesta este un motiv să încetaţi să-l mai consumaţi?

a9dmX4j_700b_v1

Chiar dacă nimeni nu vă va da nici o şansă, daţi-v-o măcar voi înşivă! Credeţi în voi şi nu renunţaţi la visuri

Acest articol a fost publicat în Meditaţii și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s