Din înţelepciunea unui filosof hâtru: copiii

-Domnule maestru, fac parte dintre cei pe care Dumnezeu i-a binecuvântat cu odrasle. De când s-au născut ei, nu am mai trăit pentru mine. Lor le-am dat timpul meu, întreaga-mi viaţă… Iar acum, când au ajuns mari, în loc să fie recunoscători, îşi bat joc de educaţia primită şi de cel care le-a dat-o… Tot aud zicala: „copiii sunt oglinda părinţilor” şi mă simt jignit. Ce oglindă îmi sunt copiii mei? Toată viaţa am încercat să duc o viaţă bună. Nu, nu eu i-am învăţat să fie răi! Atunci, vă întreb amar: de ce nu sunt şi copiii mei „oglinda părinţilor”?

Înţeleptul a aşteptat absent până ce vizitatorul a început să dea semne că-şi pierde răbdarea. Apoi, îl luă de braţ şi-l conduse până în faţa oglinzii din acea cameră. Ajuns acolo, părintele îi făcu pe plac maestrului şi privi reflexia din oglindă, ba a mâinii sale stângi, ba a celei drepte. Dar oricât de mult privea, tot nu înţelegea unde vrea să ajungă filosoful, care luă cuvântul în cele din urmă:

-Dacă fiii sunt oglinda părinţilor, atunci de ce te plângi că odraslele tale sunt invers de cum eşti tu în realitate? Oare nu este caracteristic oglinzilor să reflecte lucrurile invers de cum sunt ele în realitate? 🙂

Acest articol a fost publicat în Creaţii literare, Funny și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Din înţelepciunea unui filosof hâtru: copiii

  1. ricamihai13 zice:

    Tocmai mi s-a întâmplat un lucru foarte ciudat.M-am trezit dimineață cu gândul la un articol despre imagine, oglindă etc….L-am scris pe blog, postat …. și am purces în a lectura ce au mai scris și alții. Ce văd? Un articol scris ieri cu referire la imaginea din oglindă și nu numai…… ideile sunt în aer, unii le prind alții nu, fiecare le dezvoltă după cum rezonează ele în acel moment în câmpul său……
    Interesant, foarte interesant…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s