Cugetare LIII

Niciodată să nu râzi de visul unui om… pentru că faci zgomot şi s-ar putea să-l trezeşti. 🙂

Acest articol a fost publicat în Aforisme, maxime şi cugetări și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Cugetare LIII

 1. Marian zice:

  Atata vreme cat , chiar si pentru stiinta avansata a secolului XXI , visul constitue o imensa necunoscuta , ai dreptate : ” niciodata sa nu razi de visul unui om ” ! Am auzit ca prin America anilor ’60 , a axistat un om care … „avea un vis ” , vis din care , a fost ” trezit ” de zgomotul unei impuscaturi . Ala care-l impuscase , precum si cei ce-i comandasera asasinatul ….nu s-au asteptat ca omul respectiv , care nu s-a mai trezit din visul sau , facuse deja o intreaga natiune , sa-si doreasca cu ardoare sa traiasca si ea acel vis !!! Probabil ca , daca ala nu l-ar fi trezit pe respectivul om…acea natiune ar fi ramas doar la stadiul de visare . Ai dreptate Teonymus : ” niciodata s a nu razi d e visul unui om…pentru ca faci zgomot si s-ar putea sa-l trezesti ” ! Iar chestia asta s-ar putea sa nu-ti convina , asi adauga eu !

  • Teonymus zice:

   Interesantă aluzia la Martin Luther King! 🙂
   „Iar chestia asta s-ar putea sa nu-ti convina , asi adauga eu !”
   Exact! Am lăsat această idee să se subînţeleagă. 🙂

   • Marian zice:

    Da …destept mai esti onorabile 😯 !!!! De unde te-ai prins atat de repede ca despre pastorul King vorbeam 🙂 🙂 🙂 ? Vezi dumneata ….acea natiune despre care-ti faceam vorbire…la ora asta este impartita : unii cred ca mai bine-l lasau pe Martin Luther King sa viseze in continuare , altii se bucura ca s-a gasit cineva care sa-i strice somnul si…sa-i faca visul sa se implineasca !!!

   • Teonymus zice:

    Erau prea multe indicii ca să nu-mi dau seama. 😀
    În istorie nu există „dacă”. Niciodată nu vei şti cum ar fi evoluat lucrurile „dacă” ele ar fi luat un alt curs din diverse motive. Poate ar fi fost mai bine, poate mai rău.
    În orice caz, ar trebui să ne bucurăm de vremurile în care trăim. Prea bine s-au aşezat lucrurile ca noi să trăim o viaţă în pace, linişte, libertate, chiar dacă în unele locuri sau în unele momente, toate acestea sunt doar nişte iluzii. În cel mai rău caz, ne hrănesc speranţele care ne ajută să supravieţuim. E bun şi atât decât deloc…

 2. Marian zice:

  Are dreptate Melanie { Sarutari de maini cher madamme ! } c-a adoptat ca modus vivendi acel dicton de Ferentari : carpe Diem . Fireste ferentaristii…pronunta altfel 😉 .Ai dreptate , ” prea bine s-au asezat lucrurile ” pentru a nu traii din plin fiecare clipa , pentru a nu ne bucura de ea d e parca ar fi si ultima !!!

 3. Marian zice:

  Stimabile…” eva ” asta , nu-i de fapt….”egabrielita ” ? Prea se aseamana ” stilul ” care asa cum bine sti , reprezinta omul de fapt 😉 .N-ai posibilitatea s-o afli ? De fapt chiar nu reusesc s-o inteleg , pentru ce Doamne iarta-ma se basica atat ? Pentru ca eu ma adresez dumitale { desi esti mai tanar , cu mult mai tanar decat subsemnatul } folosind formule d e politete pe care ….le folosesc zilnic si …chiar daca domniei sale ai par invechite , arhaice , eu cred in ele ? Pentru asta sau pentru ca dumneata la randu-ti , dovedind buna crestere , dovedind o educatie solida si multa , foarte multa rabdare , imi raspunzi politicos si dand dovada de adevarat spirit crestin ? Este peste puterile mele , sa incerc macar sa inteleg astfel d e oameni . Inclusiv ” ninel „…pana si ala { pe care-l credeam un adevarat crestin …spre deosebire d e mine } , pana si ala , a dat in final cu mucii in fasole . Oare pentru ce …aceste iesiri din partea unor oameni pe care nu-i cunosc , pe care nu i-am jignit vreodata si sincer sa fiu , chiar daca vreodata ma voi intalnii cu ei fatza in fatza….nu voi sari la bataie ci cel mult ai voi saluta la fel d e respectuos ? Am recitit postarea dumitale despre hateri….mare dreptate ai !!!

  • Teonymus zice:

   Eu m-am obişnuit cu ideea că sunt destui care folosesc internetul ca mijloc de a-şi descărca frustrările acumulate în viaţa de zi cu zi. Decât să strice (prea multe) lucruri din casă, să arunce cu (prea multe) cuvinte grele celor apropiaţi, intră pe net şi pe primul de care dau, încep să-l facă cu ou şi cu oţet din te miri ce „motive”.
   Mare greşeală să-ţi pierzi calmul şi să intri în „jocul” lor, aşa că cea mai bună soluţie rămâne „ignorarea”…

 4. cine a scris citatul de mai sus ? este doar umor in el 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s