Cugetare LV

Nu există om într-atât de rău încât sa nu mai păstreze în el măcar un sâmbure de bunătate. Ai grijă de acel sâmbure, oferă-i dragoste la fel cum o floare primeşte lumină de la soare… Cine ştie, poate într-o bună zi va încolţi şi va începe să dea rod…

Acest articol a fost publicat în Aforisme, maxime şi cugetări și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Cugetare LV

 1. Marian zice:

  Asta ….asta cu ” macar un sambure de bunatate ” , o fi valabila si-n cazurile alea ” celebre ” de mai zilele trecute ? Nu dinspre partea noastra fireste { noi suntem crestini adevarati , autentici …cel putin dumneata 😉 } ci , din partea …adversa ? Oricum , te anunt cu acelasi respect ca si belladona , apare tot dintr-un ” sambure ” …chiar si curara este extrasa dintr-un arbore care …a avut la baza ” macar un sambure ” 😉 .

  • Teonymus zice:

   „noi suntem crestini adevarati , autentici …cel putin dumneata”
   Nu ştiu cât de autentic sunt, dar încerc şi îmi doresc să fiu aşa.
   Aşa este, şi răutatea îşi are „sâmburii” ei…

 2. Marian zice:

  Sa nu uit : la cugetarea asta mergea mai curand ” Moartea lebedei ” a lui Camille Sans-Seans desii si acest perludiu …merge la fel de bine …ca orice preludiu 😉 !!!

  • Teonymus zice:

   Mergeau şi altele. Lasă că le vor veni şi lor rândul, cu alte ocazii. 🙂

   • Marian zice:

    Frate…este a nu stiu cata oare cand …ma felicit pentru faptul ca ti-am descoperit blogul { te poti felicita inclusiv dumneata …pentru curajul de a-l face } si mai ales pentru obstinatia de a-l urmarii . Ai gusturi fine in materie de muzica…manaci cultura pe paine si-n plus d e asta …inteligentza absolut sclipitoare…fara misto , pe bune .

   • Teonymus zice:

    Ce faceţi acum? Puneţi paie pe foc celor ca doamna Eva care cred că mi-am creat aici, pe blog, un „cult al personalităţii”? 🙂

   • Catalina zice:

    Venind complimentul din partea d-lui Marian, imagineaza-ti ca trebuie sa te simti bine, fara sa exagerezi, evident. 😀 Eu nu stiu daca ma pot felicita ca ti-am gasit blogul. Eu cred ca a fost planul Lui. Ma ajuta in viata de zi cu zi, anumite lucruri pe care le citesc pe aici. Asa ca, Domnul sa iti dea intelepciune in continuare.

   • Teonymus zice:

    Într-adevăr, domnul Marian este foarte greu de mulţumit. Cunosc asta, mai ales că mi-a descoperit blogul chiar de la prima postare şi multă vreme a fost singurul meu critic, în unele zile chiar singurul cititor. Nu de multe ori s-a declarat satisfăcut de ceea ce scriu, dar mă bucur că am reuşit să-l mulţumesc şi pe unul ca dumnealui. 🙂
    Am deschis acest blog cu patru ani în urmă, dar abia anul trecut am început să scriu pe el. Mă bucur că de data aceasta nu am mai renunţat (cel puţin până acum 🙂 ), fiindcă în liceu am mai avut o tentativă pe altă platformă de blogging.
    E o plăcere să scriu despre orice. Evident, mă bucur să aud că alţii găsesc frumuseţe în rândurile mele, dar trebuie să fiu modest şi să rămân cu picioarele pe pământ.
    Pentru ceea ce este bun în mine, nu este meritul meu, ci al lui Dumnezeu. În schimb, pentru ceea ce este rău în mine, eu sunt responsabil şi trebuie să mă corectez. Aşa să mă ajute Dumnezeu! 🙂

 3. Marian zice:

  OMULE…ASTA CRED EU…CE-MI PASA DE ALTII ?????????????? moderat cum spun ” vecinii ” nostri din Serbia si daca nici aia nu stiu saracii cum sa traduca Biblia….. SI asa dac-ar fi…ce-ti pasa ? Esti la dumneata acasa … „my home , my castlle ” cum foarte frumos spune poetul anonim 😉 ! ” C’est grave docteur ” cum ar zice stimata nosatra prietena Melanie tocmai din …Tulouse 😯 !

  • Teonymus zice:

   V-am şters acea „expresie”, fiindcă Google mi-a spus că este o înjurătură în limba romani. 🙂

   • Marian zice:

    Ai dreptate …este in romales in limbajul romales vorbit de { d e regula d e lautari } , rromii din Serbia insa , acolo …nu era vorba despre injurat si …oricum nu-i vorba despre ceva jignitor . Este vorba despre a le da unor morti { ai altcuiva fireste } pomana …mortului 😯 . Cum de reusisi , nu sa gasesti atat d e rapid ” google translation ” { ce dracu frate le dai credit alora ? } cat sa te prinzi d e faptul ca…nu era intr-o ” limba europeana ” ?

 4. Marian zice:

  Onorabile…in oftica dusmanilor 😡 ma retrag deoarece pe DIGI 24 este o emisiune in care Emil Hurezeanu al are ca invitat pe Andrei Plesu si …chiar te consiliez s-o urmaresti si matale : ESTE FOARTE INTERESANTA , CREDE-MA PE CUVANT …ITI VA PLACE !!!

  • Teonymus zice:

   Îmi place cum gândeşte Andrei Pleşu. Din păcate, nu prind DIGI 24. Vizionare plăcută! 🙂

   • Mélanie zice:

    @Monsieur/Herr Plesu… mica-i lumea! 🙂 am calatorit „scaun lânga scaun” acum 3 ani, pe zboru’ Bucuresti-München… desi n-am figura de „teutona”, mi s-a adresat în germana, i-am raspuns în româna, era gata sa-si înghita limba si-a tinut neaparat sa se prezinte, da’ cum spun anglofonii si Shania Twain:”you don’t impress me much!” 🙂 în schimb, a fost interesat de Toulouse – capitala europeana a aviatiei si-a spatiului si de NASA-Houston… 🙂
    * * *
    @Dom’ Marian, va rog sa nu ma mai citati, ca nu-s vreo „clasica”-n viata si-n plus, revin episodic pe la Théo, din lipsa de timp, natürlich… pâna una, alta: sanatate si alles gute! 🙂

 5. Marian zice:

  O seara cat mai buna iti doresc in continuare stimate amic !!!

 6. rogrm zice:

  E una din cele mai frumoase cugetări pe care le știu și o apreciez. Și muzica este minunată și potrivită. Mulțumesc, toate cele bune și vă doresc o săptămână rodnică cu bucurii !

 7. Frumos aici la tine, este ce vedea, lume multă, auzul te îmbie să rămâi, un loc virtual unde să tot vii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s