Alătură-te celorlalți 467 de abonați.
Cu excepţia unor articole cu caracter ştiinţific, istoric sau teologic, unde ideile (ideile, dar nu şi forma în care sunt expuse) ar putea fi regăsite în lucrări sau site-uri de specialitate, toate textele de pe acest blog îmi aparţin.
Chiar dacă sunt un anonim, mă aştept să-mi fie respectate drepturile de autor. Dacă vă place ceva de aici şi vreţi să preluaţi, aveţi consimţământul meu, dar numai dacă specificaţi sursa, numele blogului şi linkul aferent.
Vă mulţumeşte de înţelegere gazda acestui blog, T.G. a.k.a. Teonymus!
Pe dracu ….nu exista oameni urati !!! Ce-i rau , este faptul ca , unii oameni sant urati si sufleteste . Nu te poti gandii decat la faptul ca , ala uratul…a fost si el frumos si destept pentru cineva ….candva . Asta-mi aduce aminte de A.J. Cronin si al sau roman ” Castelul palarierului ” …partea finala cand moare sotia palarierului , ultimele clipe cand a-si amintea copilaria ei , atunci cand , nu era nici urata , nici proasta ci…frumoasa si desteapta …. pentru parintii ce-o iubeau . Nu-ti mai recomand sa-l citesti pe Cronin deoarece , din politetze vei spune ca …il vei pune si p-asta pe lista autorilor pe care trebuie neaparat sa-i citesti…asa cum m-am obisnuit deja !Sti care-i paradoxul ? Faptul ca , de cele mai multe ori , oamenii frumosi , sant cei mai urati sufleteste …asta-i rau dupa umila mea parere . Fireste , nu voi fi atat de ipocrit incat sa afirm ca toata viata mea , mi-am dorit doar prietenia uratilor sau ca i-am privit vreodata cu placere dar…nici sa-i transform in paria n-am facut-o niciodata !
Oamenii judecă frumuseţea prin comparaţie. E drept, unii sunt mai frumoşi decât alţii, dar asta nu înseamnă că cei din urmă sunt neapărat „urâţi”…
Mereu am spus-o, adevărata frumuseţe ţine de interior, nu de exterior. Cum e cu cei care nu au nici o înfăţişare „atrăgătoare”, nici un suflet „strălucitor”? Până şi ei sunt frumoşi în felul lor, pentru că şi ei sunt tot oameni, fiinţe create după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Cel puţin, aşa văd eu lucrurile. 🙂
„Nu-ti mai recomand sa-l citesti pe Cronin deoarece , din politetze vei spune ca …il vei pune si p-asta pe lista autorilor pe care trebuie neaparat sa-i citesti…asa cum m-am obisnuit deja !”
Chiar ţin cont de recomandările pe care le primesc pe blog, mai ales în materie de cărţi. Dar trebuie să ţin cont şi de timp. 🙂 În orice caz, dacă se iveşte ocazia să ajung la o librărie sau anticariat (fiindcă, paradoxal, de obicei acolo găsesc mai multe cărţi bune decât la librării), cărţile de pe acea listă mentală (încă mă mai ajută memoria 🙂 ) au prioritate.
Un film exceptional pe care-l urmaresc chiar acum pe TCM , cu Denzel Washinghton , Ray Liota …Armand Duval , un film pe care nu-l am din pacate in proprietate ….inca 😉 dar voi avea grije pentru viitor . Ti-l recomand , se numeste ” Johnny Q ” ! Doamne …cati oameni frumosi vei vedea in acest film ……
O să-l pun pe „listă”. 😀
Cărţile sunt mai greu de procurat. Ce mai am pe acasă, am cam „devorat” tot. Nu este şi cazul filmelor, mai ales că ne aflăm în epoca internetului şi pe unele le poţi găsi chiar pe youtube. Mă aşteaptă deja sute de filme să le vizionez. Şi nu sunt orice filme, ci recomandări de la prieteni, foarte apreciate de critici, clasice sau mai noi, pe scurt- „must see-uri” cum ar spune unii. 🙂
Poate odată o să-i vină timpul şi acestui film, dar nu promit nimic. 🙂
Adevarata frumusete se afla in interior. Da, o fatza atractiva place oricui, insa locasul frumusetii se afla in interior. Daca ce se afla in interior este urat, poate sa fie omul cel mai atractiv din punct de vedere fizic, tot urat ramane.
Mi-aduc aminte o intamplare de acum cativa ani; nici acum nu am uitat-o. Eram intr-un microbuz full de oameni. Eram cu o prietena si cu fetita ei autista. Stateam in picioare, insa fetita si-ar fi dorit mult sa stea jos si la geam. Si cum este autista, nu reactioneaza ca un copil normal. Mama ei i-a spus in repetate randuri ca nu ii poate implini dorinta, insa ea era foarte insistenta. In masina, de cum am intrat, am observat un tanar. Era deosebit de atractiv. Nu sunt genul de persoana care sa-si clateasca ochii pe strada, insa tanarul chiar arata foarte bine. Si nu-mi puteam lua ochii de la el. S-a intamplat ca, fiind masina plina de oameni, sa fiu cumva impinsa pana in directia lui. Statea pe scaun, la geam. Aproape toti puteam auzi fetita spunand: ,,Mama, vreau pe scaun la geam, vreau pe scaun la geam. Si baiatul nu ma lasa pe mine acolo. Pleaca de pe scaun etc.” Ce a facut tanarul? Si-a pus castile in ureche si asculta muzica linistit. A ignorat-o complet. Imagineazati-va, d-ul Marian, ca in momentul acela, indiferent cat de atractiv era fizic, mi-a provocat asa o …. incat mi se parea cel mai urat din masina. Nu doar ca nu s-a oferit sa ii dea locul, dar chiar si atunci cand i s-a adresat in mod direct, nu a fost interesat sa o lase pe ea.
As vrea sa subliniez ca am o memorie fotografica buna si retin foarte bine fata omului. Dar atat de urat mi s-a parut caracterul lui, incat cu toata frumusetea lui fizica, am uitat complet cum arata. Concluzia? Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui si acel tanar este unul din cei mai urati pe care i-am intalnit ever. De urat ce mi s-a parut, am uitat complet fata lui.
@Catalina Acolo era vorba strict de educatie , de bun simtz in ultima instanta . ” Pe vremea mea ” 😉 adica …. in urma cu vreo patruzeci si cinci de ani si chiar mai mult , presupunand ca o astfel de intamplare ar fi avut loc… respectivul , in cel mai bun caz ar fi fost doar apostrofat de catre ceilalti calatori . ” Farmecul unui om „…. ma-ndoiesc profund ca , atunci cand va veti hotara sa ” va puneti pirostriile ” veti alege un tip schiop , , eventual ciung si cu urme de lepra pe figura . Totusi si aspectul fizic conteaza imens , chiar daca de multe ori este inselator . In urma cu cativa ani , pe vremea cand inca imi cautam un loc d e munca , am nimerit la o firma { pe undeva pe Calea Garii Catzelu } unde , patronul care participa personal la interviuri , din MA si din BA nu m-a scos . Era un tip la vreo treizeci de ani intzolit la ” patru ace ” si-o figura de zicei ca-i unul dintre apropiatii ZInei Dumitrescu . Ce era sa fac ca…aveam nevoie de job ? Pai sa-ti spun ce-am facut :am inghitit catva timp apelativele cu care ma gratula s-apoi …l-am bagat in ma-sa { adica l-am injurat in fatza 😡 ! } si pe el si firma lui si m-am carat de-acolo fara sa ma uit in urma . Deci si aici , tot despre educatie si mai ales despre bun simtz a fost vorba . Respect .
@D-ul Marian, nu am afirmat ca voi lua sau nu, un schiop, ciung sau lepros. Aveti dreptate ca si aspectul fizic conteaza si nu putin. Insa, la ce nivel? Daca mie imi place, il iau, fie ca arata ca un model Calvin Klein, fie ca are un anume handicap. In ceea ce ma priveste, insa, ceea ce face diferenta nu este carapacea, ci ce este in interiorul ei, pentru ca eu ma casatoresc cu omul din interior, cu acela ,,am de-a face” in casnicie. Atractia fizica isi are rolul si importanta ei. Cine afirma contrariul, minte. Insa suntem diferiti si ne atrag diferite persoane, chiar si unele pe care altii le gasesc ,,urate”.
@Cătălina Ai adus un exemplu foarte bun care validează afirmaţia că adevărata frumuseţe ţine de interior. Bine ar fi să nu ne mai lăsăm orbiţi de „ambalaj”…
…sau pe a lor.
Aşa este! Foarte bună completarea… 🙂
Pe asta o știu pe pielea mea, nu puteam să nu completez când mă știu cu musca pe căciuloi. 🙂
🙂
Si ce ne impiedica sa vedem frumusetea altor oameni?
cine are aceasta ‘responsabilitate’ de a vedea, a cauta frumusetea altor oameni?
Ce se intampla cand nu o vedem?
Ce ne împiedică? Superficialitatea noastră, lipsa de imaginaţie poate, dezinteresul (nu ne interesează să aflăm frumuseţea interioară a celorlalţi dacă nu ne atrage „ambalajul”).
A căuta frumuseţea celorlalţi nu este o „responsabilitate”, ci mai degrabă un „privilegiu” la care de multe ori renunţăm din start.
Ce se întâmplă când nu o vedem? Pierdem multe. E ca şi cum ai avea în faţa ta un diamant, iar tu l-ai trata ca pe o piatră banală. Uneori ajungem să fim nedrepţi chiar, să dezvoltăm „prejudecăţi” etc.
poate fi si altceva? poate faptul ca nu vedem frumusetea altcuiva sa fie din cauza ca nu am gasit-o pe a noastra?
sau pentru ca uneori ne dam silinta si totusi ‘diamantul’ ramane zirconiu?
Pot fi şi acestea, la fel ca multe altele. În orice caz, consider că cel mai important e să căutăm. Se poate întâmpla să găsim şi „zirconiu” în loc de „diamant”, dar măcar ne-am făcut partea noastră, am mers mai departe decât acel „ambalaj”…
@Lorelad si Théo: aveti dreptate despre „zirconii”… 🙂 nu „le” am cu bijuteriile si-alte „zorzoane”(sic!), însa asta iarna, am primit de ziua mea niste zirconii simple, elegante si discrete, montate pe argint, nu pe platina, cum e „moda” p-acilisea: 🙂 http://myvirtualplayground.wordpress.com/2014/01/16/16012014-lecon-de-glamour/
🙂 foarte frumosi! sa ii porti cu drag, sanatoasa si iubita!
‘Frumusetea e in ochii privitorului.’
JURA-TE !!!!!!!!!!!!! JURA-TE PE…..TRAIAN BASESCU CA-I EXACT ASA CUM SPUI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dacă nu e vorba de legi (deci fapte demonstrate ştiinţific) sau axiome, niciodată nu am pretenţia că este „exact” aşa cum spun eu. Nu deţin adevărul absolut. 😀
😡