Cugetare LXI

Nu este de ajuns să vezi luminiţa de la capătul tunelului, trebuie şi să porneşti spre ea, că dacă nu te grăbeşti, rişti ca aceasta să se stingă…

Acest articol a fost publicat în Aforisme, maxime şi cugetări și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

28 de răspunsuri la Cugetare LXI

 1. Marian zice:

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ………

 2. Marian zice:

  Nu ma pricep sa fac moace care sa arate ca si cum cineva s-ar tavali de ras ….de fapt asta am dorit . Da , ai inteles corect , suntem mai multi insi care , de ani d e zile mergem spre acea himera pe care dumneata o numesti ” luminita d e la capatul tunelului ” . 😡 Problema e ca , s-ar putea sa ne-ntalnim cu vreun tren , atunci cand vom ajunge la capat 😉 daca vom ajunge vreodata . Daca-ti mergea mintea , asa cum m-am obisnuit sa te cunosc , comparai viata cu …acel tunel .

  • Teonymus zice:

   N-am comparat viaţa cu acel tunel, pentru că în viaţă n-ar trebui să căutăm „luminiţa” la capătul ei, aşa cum mai decid unii să facă, fie ei celebrităţi sau oameni obişnuiţi…

   • Marian zice:

    Da , dar atunci cand se termina firul viatii , se zice ca vezi …lumina si ca te indrepti spre ea . Adu-ti aminte de ” Fantoma mea iubita „…cu Demi Moore { ailalti chiar nu mai conteaza atunci cand apare …ea } , cand tipul vedea lumina , se indrepta spre ea si era atras innauntrul ei . Sunt dispus sa cred figura asta …asta cu lumina deci , ca ne place sau nu cautam inconstient acea lumina . Ca unii au numit lumina Dumnezeu…asta-i alta treaba dar d e cautat ceva in mod sigur cautam …inclusiv ereticii ca mine .

   • Teonymus zice:

    A privi acea „luminiţă” la vremea în care va veni ea singură este una, a alerga spre ea, eventual a o chema tu la o dată anume, adică a te sinucide, e alta. De aceea, nu prea merge înlocuit „tunelul” cu viaţa în această cugetare. Nu încurajez suicidul! 🙂

 3. Marian zice:

  Ai innebunit subit ? Pai cine dracu vorbeste despre sinucidere in film ?Ala a fost omorat …bine frate n-ai vazut nici macar acest film ?!?

  • Teonymus zice:

   Nu mă refeream deloc la acel film. Vorbeam strict despre acest gând enunţat mai sus. În această cugetare nu prea merge înlocuit „tunelul” cu viaţa, pentru că unii ar interpreta că încurajez sinuciderea („trebuie şi să porneşti spre luminiţa de la capatul tunelului/vieţii, că dacă nu te grăbeşti… 😀 ).

   • Marian zice:

    Aaaa …. asta-i altceva onorabile ! Ai dreptate , s-ar putea intampla sa gasesti indivizi mai labili pshic care …sa ia de bune tot ce trancanim noi p’aci si sa le dea prin bibilica c-au gasit calea cea mai rapida de a ajunge in ” sanul lui Avraam ” ! Dar filmul…filmul despre care pomeneam , l-ai vazut sau al pui si p’asta pe lista de asteptare ? Esti mai ceva decat aia de fac liste la transplanturile d e organe pe cinstea mea !!!

   • Teonymus zice:

    Pe acesta nu-l mai pun pe listă. L-am văzut deja. 🙂

 4. ane zice:

  …nu-i deajuns sa o vezi, ea trebuie sa lumineze mereu. Ce bine ar fi :))

  • Teonymus zice:

   Numai că în viaţă ea nu „luminează” mereu, nu ne aşteaptă la nesfârşit. Până ne trezim noi, s-ar putea să se stingă şi vom pierde astfel „oportunităţi” importante. Deci, trebuie să pornim glonţ către ea chiar din momentul în care o zărim. Fără nici o zăbavă dacă vrem cu adevărat s-o „prindem”. 🙂

 5. Marian zice:

  @ane O fi vreo lanterna si …. nu sti cum sa-i zici ? Te supar dar …. imi place mult dracia aia de copil cu matura de care-i agatzat pisoiul acela . Pot sa-l preiau pentru al pune pe monitor ? N-am probleme cu niscai virusi ?

 6. Camelia zice:

  Nu se stinge atâta timp cât focul lăuntric îţi ţine aprinsă scânteia.

  • Teonymus zice:

   Aşa este dacă prin scânteie înţelegeţi „speranţă”.

   • Camelia zice:

    Defineşte speranţa, Teonymus. Ce semnifică pentru tine?
    Şi ca să îţi răspund eu întâi, pentru mine speranţa aşteptarea în deplină certitudine.
    Speri.
    Partea bună e că atunci când nu mai speri, nici nu mai disperi.

   • Teonymus zice:

    Şi pentru mine speranţa înseamnă aşteptare în deplină încredere sau certitudine.

    „Partea bună e că atunci când nu mai speri, nici nu mai disperi.”
    Asta o ştiu prea bine. Am şi adus în discuţie acest aspect aici .

 7. Camelia zice:

  Citesc mâine,mâine de fapt fiind azi,de vreo oră şi.
  Mulţumesc pentru.
  Noapte lină,Teonymus.

 8. ane zice:

  M-au distrat comentariile tale :). Lumina este in interiorul meu, noi suntem lumina. „Dracia de copil” este darul meu pentru tine.. In ceea ce privesc „virusii”, nu-ti fie teama, nu sunt organisme vii.

  • Marian zice:

   @ane Merci beaucomp chere madamme ! Sa nu va mire teama mea d e ” virusii ” informatici dar…am mai luat plasa asta , incercand sa ” ciugulesc ” cate o imagine care mi-a placut si…mi-am nenorocit PC-ul ! Poza aceea …chiar mi-a placut . Daca eram dotat si cu un copiator …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s