Cugetare LXIV

Viaţa fără dragoste este ca o mâncare ce arată bine, dar care n-are nici un gust…

Acest articol a fost publicat în Aforisme, maxime şi cugetări și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Cugetare LXIV

  1. 9 zice:

    Si-n zilele noastre se pune din ce in ce mai mult accent pe aspectul…mâncării. 🙂

    • Teonymus zice:

      Nu zic că nu contează şi aspectul, trebuie ca acea mâncare să arate cât de cât comestibilă şi la înfăţişare 😀 . Dar cel mai important este gustul.
      Oricât de bine ar arăta o mâncare, cum ar fi aşezată ea în farfurie, şi-ar pierde orice farmec dacă n-ar avea gust. Că doar mâncarea este pentru mâncat, nu pentru „privit” 😀 . Ochii ni-i „hrănim” destul şi altfel… 🙂

  2. Și dincolo că nu are niciun gust nu intră în vreo ,,bucătărie” ca să se poată numi viață trăită!

    • Teonymus zice:

      Da, cu menţiunea că m-am referit la dragoste în general. Dacă ai dragoste, de orice fel, mai puţin iubire, este de ajuns să te bucuri de viaţă. Cu alte cuvinte, iubirea, prin care eu înţeleg acel sentiment special pentru o persoană de sex opus, nu este indispensabilă pentru bucuria de a trăi. Dar este, într-adevăr, „desertul”, cel mai frumos „bonus” pe care l-a primit omul când i s-a dat dragostea… 🙂

      • Am înţeles greşit. Îmi pare rău. Făcusem referire la Iubire. Şi nu doar pentru persoana de sex opus, ci pentru tot. Fără de ea nimic nu are vreun rost în cazul meu. O noapte edenică, Teonymus!

      • Teonymus zice:

        N-aţi înţeles greşit, doar că limbajul nostru diferă puţin. 🙂
        Ca să le delimitez, eu folosesc termenul de „dragoste” pentru ceea ce înţelegeţi prin „iubire pentru tot”, şi „iubire”, pentru acel sentiment pentru numai şi numai o singură persoană. Înţeleasă astfel, consider că fără iubire mai poţi trăi (şi nu mă refer aici doar la preoţii catolici 😀 ), dar fără dragoste, niciodată.

        Să aveţi o seară frumoasă în continuare!

  3. Catalina zice:

    Te referi la un anume tip de dragoste sau la dragoste in general? Poate fi dragostea pentru parinti, frati, prieteni, pentru Dumnezeu sau dragostea pentru un partener de viata.

    • Teonymus zice:

      Mă refer la dragoste în general. Pentru acel sentiment special pentru o persoană de sex opus folosesc termenul „iubire”. Am foarte mare grijă să le deosebesc pe cele două, deoarece, în ciuda faptului că apar ca sinonime în dicţionare, dragostea şi iubirea nu sunt acelaşi lucru. Cel puţin în viziunea mea.
      Dar am mai discutat despre asta şi cu alte ocazii … 🙂

  4. Catalina zice:

    Pt mine, dragoste si iubire sunt sinonime, lexical vorbind. Insa fac diferenta intre formele dragostei: agape, eros, phileo si storge.

  5. Pingback: Elogiu dragostei divine | Lumea lui Teonymus

Lasă un comentariu