La mulţi ani, România!

Pentru că m-ai dezamăgit crunt, dar tot tresar când îţi aud numele, îţi spun: La mulţi ani, România!

Pentru că ne-ai obligat să te părăsim, să plecăm la muncă în toată lumea, dar nici Parisul, nici Roma, nici Atena, nici un loc de pe pământ n-a reuşit să ne facă să uităm de tine, îţi urez „La mulţi ani, România!”.

Pentru că nu oferi un viitor tinerilor tăi, dar măcar le-ai oferit un trecut, o copilărie cu bune şi cu rele pe care n-o vor uita niciodată, iar acum măcar nu sunt ucişi, devenind victime ale unor războaie, măcar le oferi un prezent, aşa cum este el, nici roz, dar nici negru, îţi spun: La mulţi ani, România!

Pentru că suferi de corupţie şi hoţie cronică, dar mai ai încă fii care nu s-au molipsit de aceste boli, ci te slujesc cu dreptate şi onestitate, deşi tu-i recompensezi doar cu o coajă de pâine, uneori nici măcar atât, îţi zic: La mulţi ani, România!

România, oricum ai fi, vei trăi, pentru că unii te vor iubi mereu… Te vor iubi necondiţionat, dar aş vrea, totuşi, să-ţi pun această întrebare:

Oare, vreodată, îi vei iubi şi tu pe ei?

Acest articol a fost publicat în Creaţii literare, Meditaţii, Toate postările, Viaţă și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la La mulţi ani, România!

 1. Cu prilejul Zilei Naționale a României, vă doresc La mulți ani !
  Trăiască România și toate cele bune pentru toți românii ! O duminică plăcută în continuare !

 2. Bursucel zice:

  Frumos și drept ai scris, Teonymus – obiectiv și cu drag! 🙂
  Cât despre întrebarea din final… Eu cred defectul României e că ne iubește pe toți deopotrivă, cinstiți sau corupți, buni sau răi… În naivitatea ei crede în vorbele frumos meșteșugite ale lingușitorilor care numai binele nu i-l vor… :mrgreen:

 3. lorelad zice:

  La multi ani!
  Tortul i-a iesit bun! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s