Cugetare XCIV

Dragostea te ridică deasupra tuturor răutăţilor lumii, dar asta nu înseamnă că-ţi va face viaţa mai prielnică. Dimpotrivă, aşteaptă-te ca de acolo, de sus, să devii o ţintă mult mai facilă…

Acest articol a fost publicat în Aforisme, maxime şi cugetări și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Cugetare XCIV

  • Teonymus zice:

   Simplu: dragostea te ridică deasupra răutăţilor, neajunsurilor lumii în care trăim, dar asta nu înseamnă că-ţi va face viaţa mai „prielnică”, adică să nu crezi că ura, nedreptatea te vor lăsa în pace, ci dimpotrivă, ridicându-te, dragostea te scoate în evidenţă, te expune. Fiind „sus”, în câmp deschis, atragi atenţia şi, deci, eşti o „ţintă” mai uşoară pentru ele. Logic!
   Ceea ce am omis să spun, pentru a-mi provoca cititorii (şi văd că în cazul tău am reuşit 🙂 ), este că dragostea nu numai te ridică deasupra lor, dar te face şi invincibil. De sus, eşti o ţintă „uşoară”, dar asta nu mai are importanţă, pentru că atâta vreme cât ai de partea ta dragostea, nici o armă nu te mai poate doborî!
   Sper că mi-ai înţeles ideile ascunse prin acest joc de cuvinte. 🙂

 1. Alex zice:

  Foarte adevărat! Atunci când omul este mai bun, mai credincios, corect şi altruist, încercările lui sunt şi mai mari. În focul pătimirilor se călesc sufletele mari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s