Intouchables

În ultimul articol de pe blog am comparat viaţa cu un război. Vă spuneam atunci că „a trăi înseamnă a lupta”, aşa cum declara cândva Seneca. Însă, am simţit nevoia să mai adaug ceva la acele cuvinte, spunând că a trăi înseamnă şi a-i ajuta pe alţii să lupte…

Astăzi m-am gândit să vă recomand un film care să ilustreze ceea ce am vrut să spun atunci. Este vorba despre „Intouchables”, un film francez lansat în anul 2011.

„Invincibilii”, aşa cum a fost tradus la noi, este un film care-l poartă pe spectator printr-o gamă foarte largă de trăiri (mai ales că povestea sa nu este o plăsmuire a unui scenarist, ci este inspirată dintr-un caz real). În el găsim suferinţă, dar şi alinare, dramă, dar şi umor, dezamăgire, dar şi speranţă… M-a făcut să zâmbesc, să râd, să fiu trist şi iar să zâmbesc. De fapt, a reuşit să rezume viaţa în doar 2 ore. Aşa este viaţa: o alternanţă de fericiri şi suferinţe. Doar proporţiile lor ne diferă…

Ce bine ar fi dacă am reuşi să ignorăm aceste proporţii, să ne păstrăm bucuria de a trăi indiferent de ele! Ce bine ar fi, dar ar fi cu mult mai bine să-i ajutăm şi pe alţii să ignore proporţiile suferinţelor lor, să-i ajutăm şi pe ei să fie… invincibili!

Vă recomand cu căldură acest film. Vizionare plăcută!

Acest articol a fost publicat în Filme și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Intouchables

  1. Catalina zice:

    Foarte buna recomandarea! Am vazut acest film acum cativa ani. Multumesc ca mi-ai amintit de el. Am vazut, de curand, un film pe o tema asemanatoare, ce m-a marcat. Ma gandesc la el si la lectiile invatate din el, destul de des. Filmul se numeste You’re not you.

  2. Speechless . Mi’au plăcut cuvintele de la început .

  3. Criss zice:

    Foarte frumos filmul, într-adevăr! 🙂 A fost o temă pentru limba franceză de care m-am bucurat de curând la liceu. Chiar am avut ce învăța, şi aici nu mă refer la vocabularul limbii străine, cât la lecțiile de viață frumos expuse.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s