A mai trecut încă un an din viaţa noastră. Poate a fost un an special pentru tine, unul care va rămâne în sufletul tău până când nisipul din clepsidra vieţii tale se va sfârşi… Sau poate că anul 2014 n-a prea strălucit. A luat ce alţi ani a oferit, a deschis răni vechi şi a făcut răni noi, iar în final te-a lăsat căzut pe drumul plin de praf al timpului… De acolo, de jos, ai aşteptat cu înfrigurare ultima secundă, ultima zbatere a celui care ţi-a fost „călău” vreme de 365 de zile. Şi cine te poate condamna fiindcă i-ai sărbătorit „moartea” cu artificii?
Anul 2014 se „odihneşte” acum în cimitirul istoriei. Nu mai poate să-ţi facă nici un rău în afară de acele răni a căror durere o mai simţi încă. Aşa că te ridici de jos, te scuturi de praf şi hotărăşti s-o iei de la capăt sau să-ţi continui drumul întrerupt atât de brutal de un 2014 crud şi de „acoliţii” săi.
De data aceasta îţi propui să fii mai puternic, un alt om decât cel de până acum şi îţi fixezi, deci, câteva obiective clare. Chiar te simţi în stare să le atingi şi porneşti cu speranţă la drum. Dar nici doi paşi n-ai făcut că te-ai împiedicat şi te-ai văzut iar la pământ. Şi în loc să te ridici, te dai bătut…
Ai spus că anul acesta nu vei mai face lucrul cutare, dar l-ai făcut, că nu vei mai fi ca înainte, dar ai fost. Şi? Oare contează mai mult perioada în care este obţinut succesul decât victoria înseşi? De ce are atât de multă importanţă pentru tine începutul şi sfârşitul unui an, când ele sunt de fapt nişte convenţii?
Nu aştepta sfârşitul sau începutul unui ciclu de 365/366 de zile pentru a lua hotărâri noi! Ţi-ai încălcat promisiunile, reînnoieşte-le! Ai căzut, ridică-te! Nu doar pe 31 decembrie sau 1 ianuarie, ci chiar acum!
Înfrânt eşti doar dacă ai renunţat la luptă…
Zâmbesc. Astăzi toată lumea întoarsă din vacanță vorbea despre horoscop și cât de bun o să fie anul 2015, câte or să realizeze, și câte și mai câte. Amânăm și ne amânăm prin convenții și mici iluzii!
Aşa este! Din păcate, în ciuda presiunii timpului, mulţi suferim de „virusul” amânării. Aşteptăm totul de la viitor, uitând că viitorul este, de fapt, rezultatul prezentului…
Ne plac noua inceputurile 🙂
Sunt frumoase începuturile, dar să nu uităm că „mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul lui” (citat din „Eclesiastul”)… 🙂
‘Ai spus că anul acesta nu vei mai face lucrul cutare, dar l-ai făcut, că nu vei mai fi ca înainte, dar ai fost. Şi?’
pai cum si? si ai soarta pe care o meriti! 🙂
pentru a avea succes in ceea ce ne propunem, in atingerea obiectivelor noastre ne folosim de experienta anterioara, de lectiile invatate din greseli. Schimbam directia, nu si obiectivele. Uneori le schimbam si pe acestea, nu??? Adica, sunt de acord cu tine, nu renuntam, dar depinde la ce anume nu renuntam.
Un cadru de timp este benefic, ne orienteaza in masurarea rezultatelor, altfel eu imi propun sa schimb locul de munca, sa zicem, pana la 87 ani. :))
Inceputul si sfarsitul anului sunt conventii, insa ne mai coboara cu picioarele pe pamant.
Ai spus ca anul acesta nu vei mai face cutare ca nu ti-a fost tocmai bine, asa ca schimbarea e binevenita. Si incep sa se vada rezultatele…si jumatatea plina a paharului. :))
Care a fost experienta care ti-a precedat succesul?
2015 va fi altfel, asa cum alegi sa raspunzi la ceea ce ti se intampla. Adica…mai experimentat, mai bine, mai puternic!
Prin acest articol am încercat să arăt că perioada este irelevantă în ceea ce priveşte succesul. N-ai reuşit acum, încearcă mai departe. Nu te da bătut! Şi ce dacă n-a fost să fie în 2014? Va fi în 2015 sau 2016 sau… va fi cândva dacă nu vei renunţa. Aşa cum am încheiat, cel mai important e să faci tot ce-ţi stă în putinţă şi să nu renunţi la luptă.
„Un cadru de timp este benefic, ne orienteaza in masurarea rezultatelor, altfel eu imi propun sa schimb locul de munca, sa zicem, pana la 87 ani. :))”.
Nu despre obiective precum cel de a ne schimba locul de muncă, de pildă, am vorbit în articolul meu. 🙂 Am amintit la început despre „cădere” şi ca să înţelegi mai bine unde am vrut să bat, îţi recomand acest articol. Aici m-am referit în special la persoanele despre care am vorbit acolo.
Stii cum e, fiecare cu perceptia si gandurile sale.
Am inteles ideea. Cum ai fi abordat subiectul daca te raportai la reusitele anului 2014? Daca nu era vorba de ‘cadere’, ci de ‘inaltare’? 🙂
Cum aş fi abordat? Probabil cu felicitările de rigoare şi îndemnuri pentru menţinerea aceluiaşi zel, ca nu cumva după „înălţare” să vină iar „căderea”. 🙂
probabil! 🙂
Probabil, fiindcă nu ştiu ce idei mi-ar fi putut veni pe parcurs. 😀
🙂