Alătură-te celorlalți 466 de abonați.
Cu excepţia unor articole cu caracter ştiinţific, istoric sau teologic, unde ideile (ideile, dar nu şi forma în care sunt expuse) ar putea fi regăsite în lucrări sau site-uri de specialitate, toate textele de pe acest blog îmi aparţin.
Chiar dacă sunt un anonim, mă aştept să-mi fie respectate drepturile de autor. Dacă vă place ceva de aici şi vreţi să preluaţi, aveţi consimţământul meu, dar numai dacă specificaţi sursa, numele blogului şi linkul aferent.
Vă mulţumeşte de înţelegere gazda acestui blog, T.G. a.k.a. Teonymus!
Ele nu isi pierd valoarea, dar dupa un timp anume ,,incep sa creada” ca nu au valoare sau ca au o valoare mica. Chiar ieri discutam cu cineva asupra acestui aspect. Unii oameni se simt mai puternici daca inteapa pe altii, daca le vorbesc urat si cu superioritate, mai ales cand cei asupriti de ei, inghit si continua sa se poarte frumos. Discutia a pornit de la un citat: ,,Asprimea (rautatea) este imitarea puterii de catre o persoana slaba.” Mi-a placut citatul.
Nu toţi (mai sunt şi oameni care ştiu, orice s-ar întâmpla, că nimeni nu le poate lua valoarea pe care o au în ochii lui Dumnezeu), dar cei mai mulţi, din nefericire, aşa cum ai spus şi tu, „încep să creadă că nu au valoare sau că au o valoare mică”.
Interesant citatul asupra căruia ai meditat ieri. Avea dreptate filosoful american Eric Hoffer. Din câte înţeleg, lui îi aparţine acest citat…
Da, lui ii apartine citatul. 🙂
diamantele nu-și pierd valoarea, doar că cel ce le vede trebuie să știe care e valoarea diamantelor, să știe să deosebească diamantele de pietre …
Că acela care le vede ştie să le deosebească de simple pietre sau nu, un lucru este sigur: diamantele nu-şi vor pierde valoarea. Aşa şi oamenii, indiferent cum este tratat un om, nimeni nu poate să-i ia valoarea de fiinţă umană. Au fost destui în istorie şi, din nefericire, sunt şi acum, care au crezut/cred că dacă tăvălesc prin noroi, dacă umilesc, omul nu va mai fi om. Dar s-au înşelat/se înşeală amarnic…
nimic mai adevărat, tăvălesc, murdăresc dar nu pot lua valoarea
Exact…
Cand ma gandesc la faptul ca , francezii denumeau diamantele ADAMS { am dat sarche pe goagal …da ce credeai ca-s vreun profesor d e gemologie } adica , d e neinvins, sau indestructibil …mi-aduc aminte d e numele primului om pe care Dumnezeu l-a numit. , ADAM….sau pamant rosu , dupa ” materialul ” folosit la ” constructia ” sa si parca incep sa ma-ndoiesc de corectitudinea cugetarii dumitale 😦 ! De asemenea , cand mi-aduc aminte d e faptul ca…ani d e zile , zeci d e ani de zile , pe timpul iernii incalzeam soba folosind in acest scop , in afara lemnelor si….CARBUNE , imi vine nebunie pe nervii din cap deoarece , conform acelorasi informatii ale aceleiasi surse ….diamantele sant d e fapt….carbuni …fireste avand o alta structura a atomilor dar….tot carbune deci….zeci d e ani…am ars in soba pentru a ma incalzii DIAMANTE 😦 ???????????? Sa fi stiut atunci figura….azi eram un om mai mult decat pricopsit 😉 ! Lasand gluma la o parte { o ipostaza inedita din parte a mea 😉 } : numai omul este aruncat in noroi , numai omul este scuipat si batjocorit , diamantele….nNICIODATA , chiar daca ” la baza ” , fac parte din categoria ….carbunilor . Intr-adevar , chiar daca eu [ eu personal ] consider diamantele drept lucruri bune de aruncat in noroi si scuipate cu sila { cum dracu s a fac asa ceva ??????????????? } , ele nu-si pierd valoarea ci…si-o pastreaza insa omul….omul neavand aceeasi structura , ala cedeaza , ala sau devine neom { adica fie o fiara , fie un paria } cu urmari absolut incalculabile pentru psihicul , pentru comportamentul sau ca om . Din nefericire , eu personal inca n-am vazut pe nimeni care s a scuipe si sa arunce diamante sau orice fel d e piatra pretzioasa { chiar si semipretzioasa } in noroi { daca sti matale cate ceva….da-mi doar un semn si in secunda doi ma voi prezenta pentru a ridica ” coletul ” sa fi sigur de asta 😉 } insa , oameni scuipati si aruncati in noroi…dac-asi avea d e cate zece euro pentru fiecare dintr-astia asi scapa d e saracie definitiv si eu si minim zece generatii d e urmasi ai mei ….din nefericire 😦 !!!!!!!!!!!!!
„Cand ma gandesc la faptul ca , francezii denumeau diamantele ADAMS { am dat sarche pe goagal …da ce credeai ca-s vreun profesor d e gemologie } adica , d e neinvins, sau indestructibil …mi-aduc aminte d e numele primului om pe care Dumnezeu l-a numit. , ADAM”.
Am luat diamantul ca exemplu, dar comparaţia ar fi la fel de validă şi dacă ne-am gândi la smarald, rubin, safir sau orice altă piatră preţioasă. Totuşi, având în vedere că denumirea de diamant provine din franţuzescul „adams”, se pare că alegerea diamantului, dintre toate nestematele, a fost o alegere inspirată. 🙂
„diamantele sant de fapt….carbuni …fireste avand o alta structura a atomilor dar….tot carbune deci….zeci d e ani…am ars in soba pentru a ma incalzii DIAMANTE „.

Aşa este, diamantele şi cărbunii au în comun compoziţia chimică. Diferă, însă, forma moleculară. 😀
„Din nefericire, eu personal inca n-am vazut pe nimeni care sa scuipe si sa arunce diamante sau orice fel de piatra pretzioasa”.
Nici eu n-am văzut oameni care să tăvălească diamante prin noroi, n-ar avea sens un astfel de demers. Sens n-are nici să denigrezi un om cu scopul de a-i „lua” (din) valoarea de fiinţă umană. Culmea, însă, i-am văzut pe mulţi tăvălind pe alţii prin noroi ca şi cum, procedând aşa, acei oameni ar deveni altceva decât fiinţe umane…
Jura-te pe….Vladimir Putin ca , n-ai strecurat nici macar cu gandul , o mica …. ” soparla ” in postare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu ştiu la ce vă referiţi, dar n-am de ce să „jur”. Nu e ca şi cum ar fi ceva ieşit din comun dacă aş fi strecurat o „şopârlă” şi în această „cugetare”… 🙂
Mai frate Teonymus….hai cu oara afisata …m-am lamurit dar…mai a o problema si poate dumneata sau altii mai destepti decat dumneata { ca doar n-oi fi matale singurul specialist in calculatoare din Romania 😦 } ma puteti ajuta cu alta problema . Uite d espre ce-i vorba : d e cate ori intru pe vreun blog , pe vreun site d e filme sau chiar d e muzica….imi apar …un fel d e reclame pe care daca ma pune dracu sa dau click pe acel X pentru a scapa de ele , dispare ce d oream s a vad sau s a ascult sau chiar ce doream s a comentez pe cate un blog si-n s chimb….ma trezesc fie { a sta in c el mai bun caz } cu ….un fel d e jocuri online ….gratis spun ei , dar…de cele mai multe ori….sa te fereasca Dumnezeu Teonymusule de ce s e poate vedea acolo !!!!M-a luat si baba la refec pe chestia asta . Zi-mi si mie …cum dracu sa fac sa nu-mi mai apara draciile alea ca…ajung ca-si cedeze aortele cordului inimii de la nervii capului ?! Merci d’avance ….vorba lui Melanie 😉 !
Depinde ce „browser” folosiţi. Vă recomand, totuşi, orice altceva, dar nu internet explorer, mai ales dacă este o versiune mai veche. Dacă nu aveţi deja, instalaţi mozilla firefox sau google chrome. După ce aţi instalat, căutaţi Adblock plus. Pentru mozilla, îl găsiţi AICI, iar pentru Chrome, AICI.
Această „extensie” se instalează foarte uşor. Apăsaţi, în paginile pe care vi le-am recomandat, pe „add to firefox” sau „adaugă la chrome” (depinde ce „browser” folosiţi) şi în câteva secunde e gata. Poate o să vă mai apară, din când în când, reclame (asta depinde şi de site-ul pe care intraţi), dar vă recomand că n-o să vă mai streseze atât de des ca până acum.
Eu folosesc aceste extensii de ani buni şi sunt mulţumit de ele până acum.
MERCI ….ONORABILE ….PLECACIUNI 😉 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fratioare …te-am ascultat si…chiar am reusit sa scap d e acele ” reclame ” . Mai ramane benerul ce-mi este afisat in partea de jos a monitorului …ala de scrie ” Trust Raiting” ! De ala cum fac ca sa scap ? Inca odata multe multumiri !
Acel „Trust Rating” este, de fapt, un virus. Aţi instalat ceva şi uite aşa a apărut şi el.
Aţi putea să scăpaţi cu o scanare de antivirus.
Dacă n-aveţi antivirus, este posibil să-l puteţi şterge din calculator. Am să vă arăt, pe scurt, toţi paşii:
Mai întâi apăsaţi pe butonul Start. Apoi pe Control Panel sau Panoul de Control (eu am Windows-ul în engleză; nu ştiu dacă şi dvs. aveţi la fel, aşa că voi încerca o traducere aproximativă a paşilor ). În Control Panel apăsaţi sub Programs/Programe pe Unistall a program/Dezinstalează un program. După ce aţi intrat acolo, o să vă arate, în ordine alfabetică, toate programele pe care le aveţi instalate în sistem. Acum nu mai aveţi de făcut decât să căutaţi „Trusting Rating”, să daţi „click” pe el şi să apăsaţi apoi pe butonul de dezinstalare (dacă vă e mai uşor aşa, daţi „click dreapta” pe „Trusting Rating” şi deja o să vă apară opţiunea de dezinstalare, apăsaţi-o şi, teoretic, de acum înainte n-o să mai fie afişate acele bannere).
După ce aţi făcut toate acestea, pentru orice eventualitate, închideţi şi redeschideţi „browser-ul”.
V-am arătat cum să faceţi pornind de la prezumţia că aveţi Windows 7. Dacă aveţi Windows XP sau 8, cu mici diferenţe, trebuie să faceţi acelaşi lucru. Căutaţi Control Panel, apoi intraţi la Programe şi de acolo căutaţi şi ştergeţi „Trust Rating”.
Dacă aţi făcut aşa şi tot vă mai apare acel „banner”, resetaţi „browserul”.
Pentru Mozilla Firefox: apăsaţi pe Help/Ajutor, apoi Troubleshooting Information/Informaţii de depanare, apoi pe Refresh Firefox (în colţul din dreapta sus).
Pentru Google Chrome: apăsaţi pe cele trei linii orizontale din colţul din dreapta sus. Apoi pe Settings/Setări, apoi pe Show advances settings/Afişaţi setările avansate. După ce aţi făcut toate acestea, veţi găsi opţiunea Reset browser settings button/ Restabileşte setările. Apăsaţi şi acolo şi asta este tot.
Am încercat să vă explic cât mai clar posibil, dar dacă tot aveţi probleme, sunt pe youtube filmuleţe în care vă arată clar cum să resetaţi atât firefox, cât şi chrome.
Ca o ultimă menţiune, dacă aţi resetat firefox sau ce „browser” folosiţi dvs., ar trebui să reinstalaţi extensia Adblock Plus.
Un reset este foarte binevenit pentru „browser”, mai ales dacă aveţi o mulţime de aşa-zise „toolbars” (presupun că aveţi şi aşa ceva destule, de vreme ce mi-aţi vorbit despre acest „Trust Rating”). Fără ele, veţi observa că viteza de navigare pe internet va creşte.
..omul „diamant” nu-si pierde valoarea; depinde foarte mult de cine este etichetat asa cum spui tu. Diamantele sunt din ce in ce mai rare in Romania, din nefericire.!
@ane Numeste-mi rogu-te un singur ” diamant ” , ce inca s e mai gaseste prin Romania !!!!! Dupa stiinta mea alea ” diamantele ” Romaniei …au luat cam d e multa vreme calea strainatatzii unde sant pretzuite la adevarata lor valoare aici , ramanand cel mult asa numitul ZIRCONIU .
@marian Mai bine extrapolez: „cele mai multe diamante care strălucesc sub clar de lună se dovedesc a fi niște tinichele ordinare la lumina zilei” .
@Ane „..omul “diamant” nu-si pierde valoarea; depinde foarte mult de cine este etichetat asa cum spui tu. Diamantele sunt din ce in ce mai rare in Romania, din nefericire.!”.
Diamantul era doar un exemplu de „nestemată”. Pentru mine, fiecare om are valoare, o valoare care nu-i poate fi răpită de nimeni. Cu alte cuvinte, degeaba încearcă unii să se comporte cu alţii de parcă aceia n-ar fi şi ei oameni, ei vor rămâne în continuare oameni.
Asta am vrut să spun prin această „cugetare”…
@ane Aici , chiar ca nu gresesti : diamntele stralucesc si asi dezvaluie frumusetzea DOAR la lumina Soarelui !
@marian Sper ca ai inteles exact ce am vrut sa spun 🙂
..atunci de ce ai folosit expresia „oare diamantele”… Asa zic si eu ca fiecare persoana, are valoarea ei! Putem fi aur :))
După cum i-am spus şi domnului Marian, comparaţia ar fi fost la fel de validă şi dacă ar fi fost vorba despre smarald, safir, rubin sau orice altă nestemată. Aurul este metal preţios, nu „nestemată”-adică piatră preţioasă. Dar putem fi şi aur, de ce nu? 🙂
Am ales diamantul, fiindcă aşa am simţit în acel moment. Acum, după ce mi-a fost atrasă atenţia că denumirea de diamant vine din franţuzescul „adams”, care ne duce cu gândul la numele primului om, oamenii ca descendenţi ai săi putând fi numiţi „adami” sau, cum ar spune englezul, „adams”, consider că a fost o alegere inspirată. 🙂
Frumos citat si mare adevar! Omul este o fiinta minunata, dar ce pacat ca nu toti semenii sunt constienti de valoarea intrinseca a fiintei umane si se comporta mai rau si decat animalele! Viata este un dar unic si irepetabil si e pacat sa o irosim prosteste. Cineva preciza ca omul este un diamant…neslefuit. Educatia, credinta, morala…. sunt cele care slefuiesc diamantul si-l fac… briliant!
Numai bine!
Aşa este…
Este una dintre cele mai bune întrebări pe care le-am auzit în ultimele luni. Răspunsul este evident. Poate că valoarea și-o pierde cel ce le târăște prin noroi și ..
Bine spus, mai degrabă îşi pierde valoarea cel care târăşte în noroi decât cel care este târât…
Pingback: Cugetare CXV | Lumea lui Teonymus