Iubirea într-un univers paralel

După trei luni de iarnă, primăvara a învins din nou! Este drept, n-a fost o victorie la fel de mare ca acelea din alţi ani, fiindcă iarna a fost mai blândă de data aceasta, deci un adversar mai slab, dar cine ar putea să nu recunoască meritele primăverii? Păsările au început să cânte iar, natura şi-a recăpătat o parte din culori, iar oamenii acea stare de spirit pe care minunile primăverii ne-o dă în fiecare an… Era cât se poate de clar pentru mine: nu mai puteam sta între patru pereţi nici un singur minut! Deci, am hotărât să nu mai asist la învierea naturii doar din postura de spectator, privind pe fereastră, ci să ies şi să mă bucur de toate chiar de la faţa locului…

Mi-era dor de acele plimbări prin parc, pe care obişnuiam să le fac înainte ca termometrele să coboare sub 0 grade Celsius, aşa că m-am dus ţintă într-acolo. Dar nici bine n-am intrat în parc, că mi s-a întâmplat ceva foarte ciudat. O femeie, care a trecut pe lângă mine, mi-a spus: „-Te iubesc!”, apoi şi-a văzut de drum ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

La auzul acelor cuvinte, am rămas blocat… Mă uitam în urma femeii şi nu ştiam ce să cred. Habar n-aveam cine este şi, mai mult ca sigur, nici ea nu mă cunoştea. Atunci, de unde şi până unde acel „te iubesc”? De ce a plecat aşa după ce mi-a spus acele cuvinte? Vorbea la telefon şi n-am văzut eu? A fost o „farsă”? Am avut de a face cu o persoană care nu era în deplinătatea facultăţilor mintale? În cele din urmă m-am lăsat păgubaş, am ridicat din umeri şi mi-am văzut de drum mai departe.

Dar n-am reuşit să fac nici zece paşi, că o altă femeie trece pe lângă mine şi-mi aruncă aceleaşi cuvinte, apoi îşi continuă drumul precum cea dintâi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat… De data aceasta eram bulversat cu totul. Ştiam sigur că mie mi-au fost adresate acele cuvinte, mie şi nu altcuiva. Dar de ce – întuneric total… Şi cum mă frământam astfel, a început să-mi răsune în minte un vers dintr-un cântec pe care l-am auzit, pare-mi-se, când am trecut pe lângă un cântăreţ ambulant anul trecut şi care spunea în felul următor: „Mă iubeşte femeileee…”. 🙂 Acest gând a reuşit să mă facă să râd sănătos şi să nu-mi mai pese de acel „întuneric” de dinainte. Aşa că, foarte bine dispus, am pornit din nou la drum.

aG92yEz_700b

Însă, n-a trecut mult până când o altă femeie a trecut pe lângă mine şi mi-a adresat aceleaşi cuvinte… Dacă pe prima şi pe a doua le bănuiam, printre altele, de probleme mintale, de data aceasta am început să mă întreb serios dacă problemele nu sunt, de fapt, la mine. Asta dacă nu cumva m-am transformat peste noapte în „Făt-Frumos”, ceea ce, mai mult ca sigur, nu era cazul…

av09K5d_700b_v1

Şi uite cum o plimbare pe care o vroiam recreativă, a ajuns să mă obosească! Parcă şi picioarele începeau să mă doară, deşi nu ele au alergat în tot acest timp, ci gândurile. Am decis, astfel, să mă aşez pe o bancă pentru ca să-mi trag puţin sufletul.

De acolo am observat ceva interesant. Nu doar eu eram cel căruia i se spunea „te iubesc”, pentru ca apoi lucrurile să-şi urmeze cursul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Am văzut atâtea femei care, când treceau pe lângă bărbaţi, le spuneau „cele două cuvinte”. Am văzut bărbaţi care procedau la fel faţă de femei. Ceva, însă, nu se lega în mintea mea, dar mi-a picat în sfârşit fisa: de ce trebuie să mă gândesc numaidecât la iubirea dintre un bărbat şi o femeie? Poate aceşti oameni se referă la o „dragoste platonică”, la „phileo”, cum ar spune tot grecii, şi nu la „eros”. Suntem cu toţii oameni, fiinţe care aparţin aceleiaşi „specii”, deci „fraţi”,  oare nu este frumos ca în loc să ne urâm şi să ne sabotăm unul pe celălalt, să ne iubim şi, când ne înâlnim, să ne arătăm această dragoste rostind un „te iubesc”? O, dacă toţi am proceda aşa, n-ar mai exista nici războaie, nici alte forme de violenţă…

N-am reuşit să-mi duc gândul până la capăt, fiindcă în faţa mea s-a petrecut o scenă care m-a făcut să mă ridic brusc, ca şi cum aş fi fost soldat şi un superior ar fi strigat :”-Drepţi!”. Un bărbat i-a spus unei femei: „-Te iubesc!”, apoi i-a dat o palmă atât de puternică încât biata femeie s-a prăbuşit la pământ… Aş fi alergat spre ea s-o ajut, dar m-am pierdut cu totul. Până la urmă, n-am făcut decât să privesc năuc cum se ridică şi cum se face apoi nevăzută, mergând cu ochii în pământ… „Şi eu care credeam că dacă ne-am spune unul altuia că ne iubim, n-ar mai exista războaie şi alte forme de violenţă în lume…”, mi-am spus amar după ce m-am dezmeticit.

După ce am luat iarăşi loc pe bancă, mi-a fost dat să văd o altă scenă. De data aceasta, o femeie i-a spus unui bărbat că-l iubeşte, apoi l-a scuipat cu silă şi dispreţ… Au urmat şi alte astfel de scene, dar nu le-am mai privit. Am „îndurat” destul!

Am înţeles, în sfârşit, că aceşti oameni se referă chiar la acea dragoste la care m-am gândit prima dată: la iubirea dintre un bărbat şi o femeie. Incredibil, dar adevărat, despre acea dragoste era vorba sau, mai bine spus, despre ea se vroia a fi vorba! Am descoperit, deci, misterul care a început să mă macine de când am intrat în acest parc. Dar, în loc ca asta să-mi aducă linişte sufletească, m-a tulburat şi mai tare.

„Asta-i iubire? Asta-i iubire?”, gândeam cu amărăciune. „Bărbaţi şi femei jură că se vor iubi până la moarte, dar nu trece mult timp şi-şi spun că nu se mai iubesc. Aţi murit cumva? Doar aţi jurat că vă veţi iubi până la moarte! Nimeni nu v-a obligat să vă faceţi astfel de jurăminte, care nu au nici o clauză de reziliere, dar le-aţi făcut, iar acum le încălcaţi ca şi cum ar fi fost doar vorbe goale… Nu, nu-mi spuneţi că aţi iubit cândva o persoană, iar acum o urâţi din tot sufletul! Aceea n-a fost iubire… De unde ştiu asta? Fiindcă ce ai mângâiat cândva, nu poţi să loveşti, ce ai sărutat, nu poţi să scuipi… Chiar aşa să fie iubirea? Ca un produs care are scris pe el un termen de valabilitate? Pentru voi, cei care v-aţi jurat iubire nu până la moarte, ci veşnică, veşnicia durează doar câţiva ani sau chiar doar câteva luni? Atunci, de ce v-aţi făcut astfel de promisiuni? Pentru că nu ştiţi ce este iubirea! O confundaţi cu atracţia fizică, cu poftele carnale, cu sexul… Nici nu mă mai mir că aţi ajuns să vă spuneţi unul altuia: -Te iubesc! ca şi cum l-aţi întreba pe cineva: –Ce mai faci?,  iar el v-ar răspunde: –Bine!. Şi când mă gândesc că despre iubire se scrie şi se cântă cel mai mult şi, cu toate acestea, se cunoaşte atât de puţin! De fapt, nici n-ar putea fi altfel din moment ce romane de doi lei confundă perversiunile cu iubirea şi se vând ca pâinea caldă, tabloidele vorbesc şi ele despre o iubire a lor, iar femei îmbrăcate sumar cântă despre pofte carnale şi sex şi numesc toate acestea iubire! O, dacă s-ar întrupa iubirea, mulţi din cei care-i aduc astăzi ode nici n-ar băga-o în seamă! În ce zile ai ajuns, iubire! Ce zile!”.

anYxL3b_700b

În timp ce îi plângeam astfel de milă iubirii, un bărbat şi o femeie au reuşit să-mi atragă atenţia. Pe chipul lor am văzut ceva ce n-am mai întâlnit la cei care s-au perindat prin faţa mea până atunci. Am văzut lumină… Cei doi zâmbeau atât de cald încât am simţit cum acea căldură începe să mă încălzească şi pe mine. Aşa am înţeles că în ei se află adevărata iubire. Şi cât de dor mi-era de această iubire!

Îmi părea rău că mai înainte „i-am plâns de milă” iubirii. De plâns sunt cei care se joacă cu numele ei, nu ea. Nimeni şi nimic nu va putea să înjosească vreodată iubirea! Un singur lucru mai doream acum: să aud „cele două cuvinte” rostite din iubire adevărată şi nu cum le-am auzit până atunci, lipsite de substanţă.

Bărbatul parcă mi-a auzit dorinţa. Şi-a privit iubita cum doar un îndrăgostit poate privi o femeie, a îmbrăţişat-o strâns, apoi i-a spus:

Bună ziua! 🙂

Acest articol a fost publicat în Creaţii literare și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Iubirea într-un univers paralel

 1. Marian zice:

  Frate….pe unde te-ai plimbat dumneata de-ai avut noroacele alea ??? Zi-mi , sa trec si eu p’acolo !!!!!! Ceea ce-i scris insa in continuare….este superb si este prima oara cand fara sa vrei dai dreptate teoriilor mele …iar fotografia de final reflecta chestia asta mai bine decat o mie d e cuvinte ! ” Te iubesc ” , spus doar din gura ….fara nici o tragere d e inima , fara niciun sentiment….este totuna cu a deborda . Femeile , ti-o spune fratele matale , nu prea au ” scapari ” dintr-astea , noi prostii d e barbati insa , le avem din plin si spunem ” Te iubesc ” si cand ” o facem la rece ” cu ochii holbati la vreo fotografie . Ti-aduci aminte d e ” Cel mai iubit dintre pamanteni ” cand este descrisa o astfel d e scena ce-avea loc pe izlazul comunal ? Daca ti-aduci aminte….fi baiat finutz asa cum te stiu si lasa dracului cenzura 😦 . Sa sti de la mine ca , ala care i-a spus aleia c-o iubeste iar apoi a caftit-o….ala chiar o iubea !!! In cealalalta ” scena ” , femeia ….l-a scuipat cu dispretz p-ala deoarece , probabil ca era lesbi insa , cel mai sigur isi exprima scarba fatza de tipul ala care se umilea in fatza ei…..doar pentru ca era FEMEIE TANARA SI FRUMOASA ! Adica aia era proasta si nu stia ce vrea ala d e fapt ….mai ales ca , a venit primavara , anotimpul ” iubirii ” al descarcarilor de ….” energie ” din creierii 😉 tipului ? Pai mai mult ca sigur , tipul i-a spus d e fapt : „- Vreau sa te …. iubesc ” , adica de fapt cu ideea de-a face sex cu ea iar tipa ce-avea mintea si reactiile brici….i-a dat sa-l sature insa….probabil ca n-ai fost matale atent sau suficient de atent la ” discutie ” 😉 . Ailalti doi , perechea cealalta in schimb….aia-si facusera treaba , se simtisera bine si pe deasupra castigasera si Premiul cel Mare la 6/49 😉 . Te rog eu , lasa neschimbat comentariul meu si….asteapta sa -si spuna pererile si multele femei ce-ti viziteaza blogul , de la barbati….chiar n-am pretentii 😉 !!! Daca de-al dracului c e esti vrei totusi sa ” moderezi ”….da share sau linck cum dracu s e zice si expediaza comentariul meu catre vizitatoarele dumitale carora nu ma-ndoesc ca le cunosti adresele insa , fara sa schimbi nimic . Chiar ma intereseaza parerile lor .

  • Teonymus zice:

   „Frate….pe unde te-ai plimbat dumneata de-ai avut noroacele alea ??? Zi-mi , sa trec si eu p’acolo !!!!!!”
   Iniţial, n-am vrut să-mi intitulez povestirea „Iubirea într-un univers paralel”, dar am făcut această concesie mai ales de dragul replicii din final. De ce n-am vrut s-o intitulez aşa? Pentru că, de fapt, cam aşa stau lucrurile şi în „universul nostru”. Mă refer aici la tot ce am scris în acel fragment în care, chipurile, „i-am plâns de milă iubirii”.
   În concluzie, „noroacele” povestitorului acestui text (adică să ţi se spună „te iubesc” aşa, ca şi cum i-ai spune unuia „Bună ziua!”, să ţi se spună că eşti iubit, apoi să fii lăsat baltă), le poate avea oricine din „universul nostru”, dar tare mă tem că nu s-ar considera deloc „norocos”.

   „Sa sti de la mine ca , ala care i-a spus aleia c-o iubeste iar apoi a caftit-o….ala chiar o iubea !!!”
   N-o iubea deloc! Când iubeşti pe cineva, nu poţi să-i faci rău. Mai degrabă suferi tu şi încă de n ori mai mult, decât să sufere acea persoană. Iubirea înseamnă jertfă de sine, nu „cafteală”. 🙂

   „Pai mai mult ca sigur , tipul i-a spus d e fapt : “- Vreau sa te …. iubesc ” , adica de fapt cu ideea de-a face sex cu ea iar tipa ce-avea mintea si reactiile brici….i-a dat sa-l sature insa….probabil ca n-ai fost matale atent sau suficient de atent la ” discutie ” 😉 .”
   Se pare că dvs. n-aţi fost suficient de atent. Nu bărbatul i-a spus ei c-o iubeşte, ci ea i-a spus lui. Ca sa fiu mai clar, ea i-a spus că-l iubeşte şi tot ea l-a scuipat apoi. Desigur, ca şi în cazul celeilalte scene cu acea palmă dată femeii, am făcut trimitere la acelaşi lucru: la oameni care, spun ei, „iubesc”, dar asta nu-i opreşte să recurgă la violenţă, să-şi înjosească partenerul. Or, stau şi mă întreb iar: Asta-i iubire? Asta-i iubire?

   „Te rog eu , lasa neschimbat comentariul meu si….asteapta sa -si spuna pererile si multele femei ce-ti viziteaza blogul , de la barbati….chiar n-am pretentii 😉 !”
   Am să vă fac acest hatâr de data aceasta. Ce-i drept, şi eu sunt curios să văd ce păreri vor avea femeile despre comentariul vostru. 😀

   • Marian zice:

    Omuleeee , ala care i-a spus aleia c-o iubeste iar apoi a pleznit-o …ala chiar o iubea !!! Insa…merg la pariu ca tipa isi gasise ” fericirea ” in alta parte , la alt fraier , probabil mai ” dotat ” si ….” asa ” 😉 si din punct de vedere material ….un fel d e Dorin Cocos si i-a spus prostului ca , ” totul s-a terminat intre ei „! Ce era s a faca bietul om daca nu s-o pocneasca ?! AI dreptate , n-am fost atent in cazul celei de-a doua scenete ….ea i-a spus prostului ca-l iubeste iar apoi l-a flegmat , insa daca biata femeie aflase ca ala o ” traducea in amor ” si-o si mai cadorisise cu vreo SIDA…ce sa faca ? De fapt chiar merg pe varianta ca n-ai fost atent la discutie . Tipa i-a zis de fapt aluia ca …” la iubit …..candva dar de-acusi , s-a ispravit ” cum spune si saracu Toparceanu in a sa ” Balada unui greier mic ” 😉 . Daca ala se umilea in continuare …aia l-a vazut ca-i prost si…i-a dat ceea ce merita ! Cu exceptia finalului { aia care-si facusera treaba si mai si castigasera niste banisori la 6/49 } in rest postarea excelenta asa cum am mai spus iar fotografia merita toti banii : asa este viata atunci cand „Te iubesc ” devine doar o insiruire d e cuvinte al caror sens nici macar nu-l cunoastem cu adevarat , si nici nu dorim sa-l intelegem poate , niciodata . ” Romanele d e doi lei care s e vand ca paine a calda „….pe unde ai vazut matale sa aiba cumparatori romanele ? Alea ale lui Sanda Brown…cine le mai citeste ? I-a trecut timpul si asteia . ” Femeile imbracate sumar care canta despre poftele carnale si sex numind asta iubire ” alea saracele isi fac meseria …a cui este vina daca aia care pun botu’ la vrajala n-au cultura in cap ? Si bine c a mi-am adus aminte : d e unde ideea asta imbecila ca nu poti lovii acolo unde anterior ai sarutat , nu poti flegma acolo unde ai mangaiat ? Adica , daca asa merita….te faci ca ploua si saruti in continuare acolo unde merita scuipat , sau mangai in loc s-o caftesti sa-i sara ochii ???? Asta nu-i nimic , important este sa nu faci moarte de om din pricina asta deoarece scuipatul se sterge iar bataia s e uita dar odata ce ai bagat cutilul in om { barbat sau femeie chiar ca nu conteaza } si i-ai luat zilele ….asta nu s e poate ” repara ” NICIODATA ! Apreciez faptul ca m-ai ascultat lasand comentariul asa cum l-am facut eu ….asta-s eu , asta ma defineste ca persoana , faptul ca spun lucrurilor pe nume . Daca-l ” moderai ” , ai stergeai intelesurile pe care le-am dorit da , cuvintelor mele .

   • Teonymus zice:

    „Omuleeee , ala care i-a spus aleia c-o iubeste iar apoi a pleznit-o …ala chiar o iubea ”
    „De fapt chiar merg pe varianta ca n-ai fost atent la discutie . Tipa i-a zis de fapt aluia ca …” la iubit …..candva dar de-acusi , s-a ispravit ”
    Fiindcă sunt autor al acestui text, n-aveţi cum să ştiţi mai bine decât mine cum s-au petrecut lucrurile. 😀

    ” ” Romanele de doi lei care se vand ca paine a calda “….pe unde ai vazut matale sa aiba cumparatori romanele ? Alea ale lui Sanda Brown…cine le mai citeste ? I-a trecut timpul si asteia”.
    Şi romanele scrise de scriitori precum Sandra Brown distorsionează imaginea iubirii, dar mă refeream în special la o „carte” care promovează perversiunile în numele „iubirii” şi care a fost ecranizată recent. Nu merită să-i menţionez aici numele! Nu de alta, dar nu vreau să-i fac reclamă! 🙂 Vă mai zic doar că deşi este un „roman de doi lei”, aşa cum am spus în text, s-a bucurat de foarte mult succes mai ales în rândul femeilor, devenind un bestseller. Faptul că astfel de „cărţi” devin „bestseller-uri” spune multe despre lumea în care trăim.

    „a cui este vina daca aia care pun botu’ la vrajala n-au cultura in cap”
    Contează, într-adevăr, nivelul de cultură. Problema este că astfel de „muzici” distrug imaginea iubirii în mintea copiilor care, nesupravegheaţi, dau de ele. Şi nu este deloc greu să dai de ele. România este plină de radiouri şi televiziuni care promovează astfel de muzică ieftină, „comercială”. Şi uite cum se nasc generaţii întregi care şi-au format o imagine falsă despre iubire!

    „de unde ideea asta imbecila ca nu poti lovii acolo unde anterior ai sarutat , nu poti flegma acolo unde ai mangaiat ?”
    V-am mai spus, iubirea înseamnă jertfă, nu „cafteală”. 🙂 Dacă iubeşti pe cineva, nu poţi să-i faci rău indiferent de circumstanţe. N-ai cum! De ce? Pentru că adevărata iubire este incompatibilă cu violenţa fizică sau verbală.
    Cine iubeşte cu adevărat, mai degrabă ar accepta să-i fie lui rău decât persoanei iubite…

    „Asta nu-i nimic , important este sa nu faci moarte de om din pricina asta deoarece scuipatul se sterge iar bataia s e uita”.
    Văd că nici dvs. nu cunoaşteţi adevărata iubire din moment ce faceţi astfel de afirmaţii. Asta dacă nu cumva le faceţi doar aşa, de dragul de a face „spectacol”. 😀

 2. Marian zice:

  Sa nu uit : juramite d e iubire pana la moarte exista doar la catolici ….la ortodocsi in schimb se spune ; ” Femeia sa se teama d e barbat ” !!!

  • Teonymus zice:

   Isus a spus că ceea ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă (Matei 19:6). Aşa că îmi vine greu să cred că la ortodocşi nu se fac jurăminte de iubire până la moarte. Nu pot ignora acest verset biblic.

 3. lorelad zice:

  Ce surpriza! E ceea ce crezi sau doar o poveste?
  Indiferent ce si cum, ai inteles. Bravo!
  Cu practica, e mai greu.

  • Teonymus zice:

   E o poveste care trebuie citită printre rânduri. Cu alte cuvinte, a fost un pretext pentru a-mi înfăţişa convingerile despre iubire. 🙂

   • Marian zice:

    Teonymusule ….sa dea bunul Dumnezeu sa gasesti o femeie care sa fie pe-aceiasi lungime de unda cu dumneata si sa va impartasiti amandoi sentimentele de iubire….cate zile va va ingaduii acelasi Dumnezeu pe acest pamant si-n aceasta viata !!!! Aceasta urare ti-o fac din toata inima si sper sa s e implineasca vreodata ….chiar o meriti .

   • Teonymus zice:

    Mulţumesc pentru urare! 🙂

  • Marian zice:

   @lorelad Vezi ce hotz e ? O da la-ntors , mai ramanea sa-ti spuna ca-i ” scris adanc ” 😉 ! Ti-a raspuns orice dar , la chestia cu ” practica ” i-ai taiat maioneza …..

 4. Marian zice:

  Nu Teonymusule , departe d e mine ideea de-a ma da in spectacol sau de-ati face spectacol , la dumneata pe blog . Cum dracu ti-a dat prin cap o astfel d e idee ? ” Vad ca nici dumneavoastra n-ati cunoscut adevarata iubire ” 😦 . Te cam grabesti in a face afirmatii fara acoperire . Nu-s multi oamenii care { exista si dintr-astia stai linistit } sa n-aiba in ADN-ul lor inclusiv aceasta informatie , aceasta programare genetica : IUBIREA . In plus de asta , uiti ca-s totusi …..bucurestean si de sex masculin pe deasupra 😉 ….chiar daca azi , doar sexul masculin ma mai defineste ca altceva….. 😦 Femeile nu iubesc din prima , dar barbatii , prosti si usor de pacalit de uin chip frumos si delicat ….aia iubesc inainte s-o vada pe aia : este suficient sa-i simta ” aroma fructului oprit ” 😉 . Bine ca Duimnezeu n-a asezat acest ” fruct ” in palma femeii ca….Doamne fereste cati nebuni ar fi populat pana acum planeta !!!!! Ca iubirea de care dau ei dovada este ceva ce seamana al dracului d e bine cu….simtzul d e propietate asupra iubirii lor , asupra femeii pe care-o considera iubirea vietii lor ….asta-i alta gasca-n alta traista . D’aia-ti si spuneam ca ” ala care-a caftit-o p-aia ” ala chiar o iubea cu adevarat si-a pocnit-o deoarece ….l-a deziluzionat iar el s-a considerat inselat , tradat si….mai gaseste si dumneata sinonime ca nu-i greu ! . Constat cu surprindere ca la acesta postare n-ai prea avut …. vizitatoare care , sa-ti aduca osanale dumitale si talentului dumitale . Care sa fie secretul ? Nu cumva unde am punctat decisiv , spunand niste adevaruri jenante pentru amandoua dar , in special pentru una dintre cele doua specii umane ?

  • Teonymus zice:

   „D’aia-ti si spuneam ca ” ala care-a caftit-o p-aia ” ala chiar o iubea cu adevarat si-a pocnit-o”.
   Când iubeşti, protejezi, aperi, nicidecum nu ataci sau distrugi. Cu alte cuvinte, iubirea trebuie să se vadă în fapte, or violenţa, „cafteala” şi altele asemenea, sunt altceva, în nici un caz „roade ale iubirii”. Pentru mine, ce susţineţi dvs. aici este ca şi cum ai semăna roşii, ca să iau un exemplu oarecare, şi ar ieşi mărăcini, dar te-ai încăpăţâna să crezi că acei mărăcini sunt, de fapt, roşii, fiindcă aşa scria pe pachetul cu seminţe.
   În concluzie, iubirea este incompatibilă cu violenţa de orice fel. Acolo unde intervine violenţa, iar aceasta chiar persistă, este obsesie, egoism, este orice altceva, dar numai nu iubire…
   Poate o să găsiţi aceste cuvinte prea „romantice” (mă refer la curentul artistic opus clasicismului, realismului), dar aşa văd eu iubirea şi nici n-o pot privi altfel.

   „Constat cu surprindere ca la acesta postare n-ai prea avut …. vizitatoare care , sa-ti aduca osanale dumitale si talentului dumitale . Care sa fie secretul ?”
   E un text destul de lung şi, din experienţă, am observat că acestea nu prea sunt citite. Nu mulţi au răbdare să le citească, având în vedere că internetul este plin de informaţii, inclusiv de bloguri ca şi al meu. În orice caz, poate unora nu le-a plăcut şi modul tranşant în care am pus problema, mai ales în acel fragment în care „am plâns de milă” iubirii. Chiar mă aşteptam la reacţii cu privire la acel fragment delicat pentru unii. Dar nu este încă târziu. Acest text va rămâne aici şi va putea fi accesat de oricine şi oricând.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s