Confesiunile unui copil nenăscut

Mămico, oare îţi mai aduci aminte cum e să trăieşti într-un loc ca acesta în care mă aflu eu? Este atât de frumos aici! Respiraţia ta domoală îmi leagănă somnul, vocea ta caldă ajunge până la mine şi îmi mângâie sufletul… De când a început să bată o inimă în mine şi până acum, inimile noastre n-au mai încetat să-şi vorbească. Nu ştiu ce tot îşi spun, dar simt atâta linişte ascultându-le… Atâta linişte şi pace!

c99651fdbfa7f30e3419b73f235ab2de

Nu cred că voi găsi în altă parte un loc mai frumos, mai bun şi mai plăcut decât cel de aici. Dar îmi doresc atât de mult să te pot vedea, să te iau de mână, să mă strângi la piept! Vreau şi eu să simt iarba sub picioarele goale, să miros o floare, să gust un fruct, să cresc mare, să mă îndrăgostesc…  Cer prea mult?

Ştiu că am apărut în urma unei greşeli, dar oare greşelile se pot repara prin alte greşeli? Mămico, nu te mai recunosc! Tu n-ai fi în stare să ucizi nici măcar un pui de găină, dar te gândeşti să pui capăt vieţii puiului de om din tine… Şi pentru ce? Pentru că doctorul ţi-a spus că nu sunt decât un fetus, o bucată de carne, un parazit şi că oricum nu voi simţi nimic când voi fi smuls de acolo… De unde poate şti acest om că nu voi simţi nimic? Chiar aşa să fiu, doar o bucată de carne, un nimic, oare dacă ucizi nu ceea ce sunt, ci ceea ce aş putea deveni, asta nu este tot o crimă? Nu este, mămico?

54c5a8c2679c6814737aeb0a09fb32f2Sursă foto

Simt că încă mai stai în cumpănă. Te gândeşti că n-ai cu ce să mă creşti… Chiar n-ai o bucăţică de pâine şi pentru mine? Vrei să-ţi urmezi visurile şi crezi că prezenţa mea te-ar împiedica… Dacă îţi doreşti cu adevărat, chiar nu putem reuşi împreună?

Ştiu că ai un suflet bun şi te gândeşti că aşa este mai bine, că decât să mă nasc şi să duc o viaţă de chin mai bine nu mă mai nasc deloc… De unde poţi şti ce fel de viaţă voi duce? Poate voi ajunge să iubesc viaţa, iar viaţa să mă iubească şi ea pe mine. Şi 0,00..01% de-ar fi şansele să se întâmple aşa şi tot sunt mai multe decât 0% cât îmi oferi acum, luând decizia să mă avortezi…

Mămico, de când te-ai născut şi până acum, câte şanse ai primit tu! Iar mie să nu-mi oferi nici măcar una? Dacă chiar îţi este imposibil să mă creşti, du-mă la o creşă, abandonează-mă, fă orice, dar numai să trăiesc, să trăiesc, să trăiesc! Te voi urî, îmi voi urî viaţa? Poate. Oricum ar fi, voi şti că măcar ai făcut ceva pentru mine: m-ai lăsat pe mine să-mi decid soarta… L-ai lăsat pe Dumnezeu…

3Kdk9D9GIF via imgur.com

Sau poate ai vrut să-mi dai viaţă, chiar ai vrut, dar te-ai răzgândit fiindcă doctorul ţi-a spus că s-ar putea să nu mă nasc sănătos… Mămico, oare dacă m-aş fi născut sănătos, dar m-aş fi îmbolnăvit după câteva zile, m-ai fi omorât? De ce nu înţelegi că este deja viaţă în pântecele tău? De ce?

Dacă naşterea mea ţi-ar pune în pericol viaţa, te-aş înţelege, dar aşa nu pot… Te rog, mai gândeşte-te! Astăzi treci printr-o perioadă mai dificilă, dar ea nu va dura la nesfârşit. Simt că lucrurile se vor aşeza până la urmă şi ce vei face atunci? O să-ţi pară rău, dar va fi prea târziu… Mămico, te iubesc atât de mult! Îmi vine să plâng când mă gândesc că ţi-ai putea pierde bucuria de a trăi din cauza mea

Orice ţi-aş spune, nu te pot îndupleca, nu-i aşa? Of, chiar atât de ticălos să fiu încât să nu merit nici o şansă? Dacă mă vei naşte, promit că voi fi cuminte, te voi asculta în toate, mă voi sătura doar cu pâine şi apă, îmi va ajunge o singură haină, un singur colţ din una dintre camerele tale… Nu vreau decât să simt şi eu iarba sub picioarele goale, să miros o floare, să cresc mare, să mă îndrăgostesc… Mămico, te implor! Cu ce ţi-am greşit de mă condamni la moarte? Mămico… mămico…

Se estimează că numărul avorturilor care au avut loc numai în ţara noastră între 1958 şi 2008 este de circa 22 milioane, mai mult decât populaţia actuală a României! Stau şi mă gândesc: câte genii, câţi oameni de valoare, oameni care ar fi putut face ca imaginea României de astăzi, poate chiar a lumii întregi, să fie cu totul alta, n-au primit nici o şansă! Toţi aceştia n-au mai ajuns să-şi îndeplinească misiunea, fiindcă cineva le-a spus un cinic „nu te vrem” pe când mai erau încă în pântecele unor femei…

Poate unii îmi vor reproşa că mă gândesc doar la cei care ar fi putut deveni oameni de valoare, fără să-i iau în considerare şi pe cei care ar fi putut deveni nişte ticăloşi. Le voi răspunde celor care gândesc astfel în felul următor: Chiar aşa să fi ajuns unii, nişte ticăloşi, cine ne-a dat nouă drept de viaţă şi de moarte asupra celorlalţi?

Acest articol a fost publicat în Confesiuni, Creaţii literare, Meditaţii și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Confesiunile unui copil nenăscut

 1. Marian zice:

  Despre instinctul d e conservare , ce ai de zis ? Ti s e pare o chestie suficient d e bine argumentata , incat sa te gandesti la acel drept d e viata si d e moarte asupra cuiva , despre care vorbeai chiar daca-i vorba despre un ….fetus ? De unde ai luat acea cifra d e douazeci si doua d e milioane d e avorturi in Romania ? Hai , 1958….pot sa inteleg , a mers figura pana prin ’66 insa , de atunci pana in Dcecembrie 1989 erau avorturi pe care le puteai numara pe degetele unei maini . Care femeie insarcinata avea norocul sa lepede ” de la ridicatura ” 😉 ….aia se-nbata d e bucurie insa , daca intra procuratura pe fir si-ncepea vreo ancheta , legata de cum s-a intamplat acea ” ridicatura ” isi plangea d e mila saraca femeie si nu doar ea , ci si cadrele medicale care-i acordau primul ajutor ! In conceptia dumitale { dar sa fi sincer , te roaga fratele matale ! } femeia este o fabrica d e produs copii ? Femeia are obligatia de-a purta volens noles in uter un fetus { pe care poate ca….nu-i atat de nebuna incat sa si-l doreasca }, si ulterior un fat , o fiinta umana iar dupa toate astea sa fie obligata sa-si sparga plamanii urland de durere atunci cand simte ca-i sant sfasiate maruntaiele , atunci cand simte ca oasele bazinului …parca si alea se desfac { chiar s e dilata } , iar perineul ai este sfasiat d e la vulva pana la anus de capatina acelui fat ce iese la lumina doar pentru ca un mascul sa s e poate mandri cu faptul ca….” nu trage cu gloante oarbe ” , sa se poate mandrii in fata intregii lumii cu faptul ca el MASCULUL este atat d e viril ??? Pe bune fratele meu , mai gandeste-te si la amarata aia d e fata !! Apropo….ai reusit sa vezi vreodata o femeie care naste…dar d e la fatza locului nu la televizor ??? Daca da , marturisete-te fratelui dumitale 😉 : CE AI SIMTIT , CE AI TRAIT ATUNCI ?!

  • Teonymus zice:

   „Despre instinctul de conservare, ce ai de zis ?”
   Despre „instictul de conservare” am spus tot ce aveam de spus atunci când am menţionat următoarele:
   „Dacă naşterea mea ţi-ar pune în pericol viaţa, te-aş înţelege…”.

   „De unde ai luat acea cifra d e douazeci si doua de milioane d e avorturi in Romania?”
   Printre altele, de AICI.

   „In conceptia dumitale { dar sa fi sincer, te roaga fratele matale ! } femeia este o fabrica de produs copii?”.
   Pentru ca un copil să fie conceput este nevoie atât de acordul unui bărbat, cât şi de acordul unei femei. Deci, dacă femeia nu-şi (mai) doreşte copii, nimeni n-o poate obliga să şi-i dorească într-o lume civilizată. Pentru mine, foaia se schimbă doar atunci când acel copil a fost conceput deja şi asta cu permisiunea ambilor parteneri (deci nu i-a obligat nimeni, că tot aţi amintit despre „obligaţie”). De ce? Pentru că un copil conceput, chiar dacă se află în pântecele femeii, nu mai este doar un „proiect”, ci este deja o viaţă.
   Haideţi să nu deviem de la subiectul acestei postări! Întrebarea voastră dacă „femeia este o fabrică de produs copii” nu este un „contraargument” la argumentele aduse de mine, cu atât mai mult cu cât n-are sens în mediul în care trăim. România nu este o ţară din lumea a treia în care bărbaţii îşi impun voinţa asupra femeilor având de partea lor şi legea, ci este o ţară care garantează drepturi egale pentru bărbaţi şi femei.

   „Femeia are obligatia de-a purta volens noles in uter un fetus…”.
   Observ că sunteţi adeptul mişcării „pro-choice”… N-are sens să mai repet ce am spus mai sus.

   „Apropo….ai reusit sa vezi vreodata o femeie care naste…dar d e la fatza locului nu la televizor ???”
   Nu…

 2. Marian zice:

  Abept al …” miscarii pro-choice ” ….abia astept sa-i zic babei mele pe care am chinuit-o patruzeci d e ani turnandu-i la copii , ce sant eu d e fapt : un adept al miscarii….pro-choice ! 🙂 🙂 🙂 Chiar nu-ti este mila d e blestemele pe care mi le voi lua 😦 ? Cine deviaza { si mai a les cum si prin ce } mai desteptule ??? Ce , vrei s a zici ca n-am dreptate ?? ” Romania nu este o tara d e lume a a treia in care barbatii” etc ! Despre asta este oare vorba ? despre faptul ca ” barbatii isi impun „…nu stiu ce ? Nu fratele meu !! Este vorba { si aici ma refer la instinctul d e supravietuire despre care am facut vorbire } doar despre faptul ca { ai dreptate , este necesara vointa a doi oameni DE SEXE DIFERITE 😉 pentru conceperea unui copil } ca , odata ce ai conceput tu ca femeie sarcina…observi ca…nu este cazul , observi ca….N-AI CU C E DRACU SA-L CRESTI , observi cat d e RELATIVA ESTE LUMEA IN CARE ACEL COPIL VA VENII SA TRAIASCA !!! Cu ce dracu ma-ncalzea pe mine faptul ca in RSR si mai ales in Constitutia sa era stipulat faptul ca ” statul ocroteste familia si copii acesteia ” daca prin ’87 luam paine doar pe baza de buletin iar carnea , oule , laptele , undelemnul , branza si untul { atunci cand ” se baga ” } , zaharul si alte produs e d e stricta necesitate doar la ….RATZIE ??? Daca azi asi mai avea …douazeci d e ani , oare cu ce dracu m-ar incalzii faptul ca si-n Constitutia Romaniei sta scris acelasi lucru ca-n vechea Constitutie a RSR daca … o locuintza unde sa platesti o chirie si-o intretinere …macar modica , este greu daca nu chiar imposibil de gasit ??? Cu ce m-ar incalzii faptul ca-n Constitutie se vorbeste despre drepturi egale intre femei si barbati daca eu , ca femeie …. maine raman gravida iar dupa trei sau patru luni cand sarcina devine evidenta patronul , gaseste el un motiv sa ma concedieze si ajungand acasa , barbatul imi spune ca…la randu-i a fost concediat …din diferite motive ??? Cumva crezi ca un copil se creste cu aia …doua sute d e lei pe care statul ” grijuliu ” ai ofera femeii ce nascand , sta acasa vreo doi ani sau chiar si mai putin dupa nasterea copilului sau , din cei patruzeci si doi d e lei pe care acelasi stat ” grijuliu ” , ai acorda copilului nou nascut pana la implinirea unei anumite varste ??? Da, aia doi , si-au dorit un copil { asta insemna o familie , asta inseamna sa nu traiesti degeaba , s a nu traiesti doar pentru tine !!!!!!!!!!! } insa…in aceste conditii enumerate mai sus { plus relativitatea in care traim din punct d e vedere al PACII IN LUME , SI-AL NESIGURANTEI ZILEI DE MAINE , tot din punctul d e vedere al PACII IN LUME } cine-i poate condamna pe aia doi si-n special femeia respectiva pentru faptul ca alege sa renuntze la sarcina omorand fetusul la maxim patru luni { este foarte riscant la patru luni , indicat este pana-n trei luni , trei luni si jumatate cel mult ! } pentru a nu adauga o povara la poverile deja existente , dupa ce actul conceperii a avut loc ????? Cand s-a nascut ultima mea nepoata { deocamdata …ultima sper } fiul meu militar , subofiter d e pompieri adica omul obisnuit cam cu de toate …a pus botul la vrajala medicilor si…a asistat la nasterea ficei sale , fireste fiind imbracat corespunzator locului unde se afla . Multa vreme …n-a mai indraznit nici macar sa se gandeasca la a face amor cu sotia sa si pana cand si-a luat inima-n dinti…{ copilul deja inplinise vreo patru luni 😉 🙂 🙂 } se luase noru-mea d e ganduri cu el ! Deci onorate amic…n-ai pierdut NIMIC daca n-ai vazut ” pe viu ” cum decurge nasterea unui copil . 🙂 🙂 🙂 😉

  • Teonymus zice:

   „Abept al …”miscarii pro-choice” ….abia astept sa-i zic babei mele pe care am chinuit-o patruzeci d e ani turnandu-i la copii , ce sant eu d e fapt : un adept al miscarii…pro-choice!”.
   Doar asta este ideea principală pe care o extrag din argumentele voastre: că acel copil din pântecele femeii nu este de fapt un copil, ci un „fetus”, de copil se poate vorbi abia după naştere, iar faptul că nu este un om încă, face ca avortul să fie doar o „alegere”. Această idee este promovată de aşa-zisa mişcare „pro-choice” care este contrazisă de mişcarea „pro-life”. Nu cred că mai este necesar să afirm că eu sunt adeptul mişcării „pro-life”. Se înţelege din ce am scris până acum.

   „Ce , vrei s a zici ca n-am dreptate ?”
   Exact, vreau să spun că n-aveţi dreptate şi am arătat mai sus de ce.

   „odata ce ai conceput tu ca femeie sarcina…observi ca…nu este cazul , observi ca….N-AI CU C E DRACU SA-L CRESTI , observi cat d e RELATIVA ESTE LUMEA IN CARE ACEL COPIL VA VENII SA TRAIASCA !!”
   Astfel de lucruri trebuie gândite înainte de concepere. Dacă totuşi s-a întâmplat, am atins acest aspect în postare. Dacă chiar îţi este imposibil să-l creşti, mai există o soluţie în afara avortului: poţi să-l dai în grija statului. Asta ar putea însemna o „condamnare pe viaţă” pentru acel copil, dar nu este totuşi o „condamnare la moarte”, aşa cum este avortul. Mai târziu, când lucrurile se vor aşeza, i-ai putea căuta, i-ai putea lua în grija ta. Şi chiar dacă nu vei face asta, sunt copii care s-au realizat deşi au crescut în centre de plasament. Îi vei da, deci, măcar o şansă la viaţă. Că acea viaţă va fi bună sau rea, asta va decide până la urmă Dumnezeu. Ca părinţi, noi nu putem garanta copiilor noştri o viaţă bună nici dacă am avea atât de mulţi bani încât n-am mai şti ce să facem cu ei. Şi asta pentru că neprevăzutul se joacă deseori cu noi…

   „Cu ce m-ar incalzii faptul ca-n Constitutie se vorbeste despre drepturi egale intre femei si barbati daca eu , ca femeie …. maine raman gravida iar dupa trei sau patru luni cand sarcina devine evidenta patronul , gaseste el un motiv sa ma concedieze si ajungand acasa , barbatul imi spune ca…la randu-i a fost concediat …din diferite motive ???”
   Şi dacă acea femeie şi acel bărbat ar rămâne fără serviciu când copilul s-ar fi născut deja, ar proceda la fel? Cum ar proceda în acel caz, ar putea proceda şi în cazul în care pruncul ar fi în pântece. Restul sunt doar scuze…

   „cine-i poate condamna pe aia doi si-n special femeia respectiva pentru faptul ca alege sa renuntze la sarcina omorand fetusul la maxim patru luni”
   Este drept, eu nu-i pot judeca/condamna pe aceşti oameni. De aceea am şi scris această postare din perspectiva copilului nenăscut, pentru că sunt de părere că nimeni nu este mai demn să-i judece pe aceşti oameni decât chiar acei copii avortaţi de ei…

 3. Marian zice:

  Sunt al dracului d e curios cam ce au de spus cititoarele si laudatoarele dumitale de serviciu , sant curios cate se vor baga sa comenteze postarea dumitale { daca s e vor baga !!! } si cate vor fi d e acord cu mine…cu dumneata sincer , in afara sorei Catalina , nu prea cred ca vei gasii aparatoare a ideiilor dumitale exprimate atat de lacrimogen in postare 🙂 🙂 🙂 . Deja imi frec mainile de bucurie ca in sfarsit am reusit { d e asta chiar nu ma-ndoesc !!! } , sa-ti iau caimacul prietene Teonymus !!!! 🙂 🙂 🙂

  • Teonymus zice:

   Puteţi să-mi luaţi „caimacul” cât vreţi, un lucru nu veţi reuşi să-l demonstraţi niciodată: că avortul nu este curmarea unei vieţi! Iar a curma o viaţă ştim prea bine că înseamnă a ucide…

   • Marian zice:

    Tocmai acum in Saptamana Mare , in saptamana cand eu incerc sa devin un altfel d e om , un crestin…dupa Evanghelie , un crestin STAS , te-ai gasit dumneata , sa-ncerci sa-mi produci atacul la nervii capului si mai ales la cordul inimii ?!? Pai ce , te-am eu contrazis cumva ? Am afirmat cumva eu ca , avortul nu-nseamna curmarea unei vieti si ca atare este asimilat crimei chiar daca acel fetus d e doar cateva luni…este inca fetus si nu fat ??? Pai si-atunci , pentru ce-mi pui in carca ce nu-mi apartine , aud ???? Ce ma mira…este faptul ca , inca nici o laudatoare nu si-a facut aparitia sa-ti viziteze blogul { chiar eram al dracu d e curios cam ce-ar fi avut sa spuna damele } , parca ar face asta in oftica mea !!! 😦 Iar matalutza , crestinu lu peste …te-apuci sa rasucesti cutitul in rana !!!

   • Teonymus zice:

    Se pare că v-am interpretat greşit! Mea culpa! 🙂
    În orice caz, dacă admiteţi că avortul este o crimă nu înţeleg argumentele pe care aţi încercat să le aduceţi în favoarea lui. De ce nu înţeleg? Pentru că crimele nu pot fi justificate, nu pot fi scuzate. Pot fi doar condamnate!
    Aşa este, în afară de dvs. n-a mai comentat nimeni aici. Dar nu e târziu, acest articol va rămâne de acum înainte pe net şi va putea fi accesat oricând şi probabil vor veni şi reacţii.
    Ce e drept, am atins şi un subiect destul de delicat în societatea în care trăim…

  • Catalina zice:

   @D-ul Marian, din pacate pentru mine nu pot citi aici pe blog atat de des pe cat mi-as dori. Sunt atat de multe de facut si atat de putin timp. Dar am intrat acum si am vazut ca va era dor de mine. 😀
   Nu stiu, insa, daca am inteles exact intrebarile la care ati dori sa va raspund.
   Dupa cum spunea si Teonymus, avortul este un subiect delicat si complex. Dar, am sa incerc, pe cat posibil, sa ofer cateva raspunsuri intrebarilor dvs. Am sa incerc sa trec pe aici cat de curand si cand le zaresc, voi cauta sa raspund. 🙂

 4. Ileana zice:

  O saptamana binecuvantata, cu multa pace si cu bucurie, cu vorbe blande si cu-apreciere, o saptamana doar cu-ntelepciune si cu cantari de slava si marire, Naltate pentru Domnul nostru care ne-a imbracat in marea Lui iubire! O saptamana fara suparare, o saptamana buna, cu-mpliniri! Eu va doresc cu tot ce-i bun si drept, o saptamana plina de veghere, traita-n fiecare zi mai intelept! Amin!

 5. Marian zice:

  Prietene , azi crestinii ortodocsi praznuiesc Pastii , praznuiesc TRECEREA { fireste daca-i intrebi pe oricare dintre acesti ” crestini ” , habar n-au ce ” sarbatoresc ” ! } Domnului Isus din Moarte , la Viata ….cu Moartea pe Moarte calcand ! Astazi , de Sambata Mare { SABATUL DOMNULUI ….chiar daca dumneata nu e sti nici evreu si nici adventist 😉 } permite-mi sa te anunt in avans pe dumneata , membrii familiei dumitale , precum si vizitatoarele { ca acestea sunt majoritare 😉 } si laudatoarele dumitale faptul ca : HRISTOS A INVIAT !!!!!!!!!!!!!!!!! JESUS CHRIST IS RESURRECTED , CRISTO E RISORTO , CRISTUS RESUREXIT…. asta pentru a nu ma lasa mai prejos decat Papa Francisc 😉 ! Cu voia lui Dumnezeu { ai vazut cat d e bun crestin am devenit 😉 ? } , doresc ca dumneata , familia dumitale precum si vizitatorii blogului dumitale s-aveti parte d e niste sarbatori pascale cat mai linistite , cat mai frumoase si cat mai fericite ….in ciuda dusmanilor si-n oftica lor !!!! CRISTOS A INVIAT FRATE TEONYMUS !!!!

  • Teonymus zice:

   Mulţumesc pentru urări! Doresc şi eu vouă, familiei voastre, tuturor celor dragi şi, de ce nu, chiar şi duşmanilor dvs., un Paşte fericit! 🙂
   Hristos a înviat!

 6. Marian zice:

  Ca sa nu stai sa-ti spargi capul cu intrebari iti spun si pentru ce am facut acest anunt acum ….in avans . Nu cred ca azi , sau maine { in ZIUA INTAI A SAPTAMANII 😉 desii dumneata nu esti ” nici evreu si nici macar ….adventist 😉 } sau chiar poimane vei sta sa scrii pe bog vreo cugetare { in afara de cat de buni sunt cozonacii sau cat d e buna a fost friptura din mieii ….mioarelor alor batrani ai dumitale } si nici ca vizitatoarele dumitale vor lasa cozonacii si friptura d e izbeliste pentru a comenta la postarile dumitale….eu in nici un caz nu te voi deranja pana pe marti , asa incat am profitat d e ocazie si….ti-am dovedit si cat d e bun crestin am devenit intre timp 😉 . CRISTOS A INVIAT !!!!

  • Teonymus zice:

   Uite că am respectat şi de data aceasta „tradiţia” acestui blog şi am postat deja cugetarea saptamanală. 🙂
   Vă urez încă o dată un Paşte binecuvântat! Hristos a înviat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s