Un raţionament pentru oameni de ştiinţă şi evoluţionişti

Să zicem că peste câţiva ani are loc un cataclism la scară globală asemănător potopului biblic. În urma acestui cataclism, întreaga civilizaţie umană, cu istoria ei, tehnologia ei, cuceririle ei culturale şi de orice fel este adânc îngropată în sol, iar peste pământ se întinde o nesfârşită pustie. Dar după câţiva ani natura îşi reia cursul. Pământul redevine aproape ce a fost altădată. De asemenea, puţinii supravieţuitori îşi reiau viaţa şi restăpânesc din nou „planeta albastră”. Şi uite aşa civilizaţia umană cunoaşte un nou ciclu, iar peste câteva sute sau mii de ani, atinge iar un nivel cel puţin la fel de dezvoltat ca cel de dinainte.

Dar oamenii nu mai cunosc nimic despre civilizaţiile trecute. Au rămas istorii de demult, dar sunt trecute în categoria miturilor şi legendelor, pentru că nu există nici o dovadă de netăgăduit în această privinţă. Dar omul vrea să cunoască şi astfel apare din nou „breasla” arheologilor. Şi aceşti arheologi se apucă de făcut săpături, dar unde le fac? Săpăturile nu sunt făcute în locul fostei Europe sau în alte continente suprapopulate în trecut, pentru că acestea au devenit greu accesibile (asemănătoare Antarcticii), de aceea ele se fac în locurile unde altădată se găseau nişte triburi din Africa. Pe baza acestor „descoperiri”, arheologii viitorului trag concluzii asupra „preistoriei” pe care le consideră universal valabile. Şi uite aşa, viaţa tuturor celor de acum este percepută ca viaţa unui boşiman, de pildă.

Aceste concluzii vi se par corecte, „ştiinţifice”?

Dar cam aşa fac şi arheologii din prezent. Niciodată nu am priceput pe ce ne bazăm atât de tare ca la cursurile de preistorie să ni se prezinte nişte perioade ale omenirii despărţite de milioane de ani şi toate acestea caracterizate universal şi cu o siguranţă de multe ori sfidătoare: lumea era aşa şi aşa, omul (dacă încă este prezent) era aşa şi aşa şi cunoştea asta şi asta, în perioada cutare a descoperit focul, în alta prelucrarea fierului etc. De unde ştiţi voi că s-a întâmplat întocmai? De unde ştiţi că omul n-a făcut agricultură încă de la începuturi (după cum spune Biblia) şi nu după ce a fost „un prădător”? Pe ce vă bazaţi de sunteţi aşa de siguri? A, aţi făcut cercetări arheologice… Dar unde le-aţi făcut? Aţi săpat peste tot pământul ca să susţineţi toate acestea? Dar în Antarctica, aţi săpat? (ca să nu mai amintesc atâtea alte locuri în care n-a mai călcat picior de om de n ani).

Cel mai mult mă deranjează că atunci când se fac descoperiri care contrazic toate aceste teorii ale evoluţiei omenirii pe parcursul a milioane de ani, lumea ştiinţifică nu le ia în serios, le consideră cel mult „farse”. De ce? Pentru că pur şi simplu contrazic clasificarea de până acum. Dar cine a făcut această clasificare a epocilor preistorice? Tot ei au făcut-o. Atunci, de unde pretenţia de a fi considerată adevărul absolut?

Ştiţi că pe nişte situri arheologice s-au descoperit concomitent atât urme de picioare umane, cât şi de dinozaur? Dar toţi care am studiat istoria sau geografia, am aflat că omul nu a trăit concomitent cu dinozaurii. Arheologia însă contrazice aceste cunoştinţe de până acum. Oare s-a grăbit lumea ştiinţifică să „updateze” informaţiile?

Image

Image

De asemenea, există în arheologie o descoperire cu adevărat incredibilă. În 1936, pe un sit arheologic din preajma Londrei, s-a descoperit o unealtă asemănătoare unui ciocan. Testele au arătat că roca era veche de 400 „milioane” de ani, iar unealta de 500 „milioane” de ani. Ceea ce din punctul de vedere al evoluţiei este imposibil.

Image

sursa: descopera.ro

De ce nu se mediatizează astfel de descoperiri? De ce nu li se dă credit? Pentru că ar fi de ajuns ca tot edificiul teoriei evoluţioniste să se prăbuşească. Iar lumea, în îngâmfarea sa, nu vrea să-şi recunoască greşelile şi să dea dreptate Bibliei.

Trebuie să le reamintesc însă adepţilor teoriei evoluţioniste că orice legendă are un sâmbure de adevăr. Dacă nu vă place Biblia, atunci gândiţi-vă măcar la Atlantida!

Acest articol a fost publicat în Istorie, Toate postările, Ştiinţă și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Un raţionament pentru oameni de ştiinţă şi evoluţionişti

  1. Marian zice:

    Pot fi de acord cu ” descoperirea ” accidentala de catre om a focului insa cu descoperirea si mai ales cu prelucrarea fierului NU ! Chestia asta mi-a adus un urias trei pe vremea cand eram si eu scoler ….adica in urma cu o mie de ani iar azi a-mi aduce criticile si ” injuraturile ” multor amici care ,desii sant { unii dintre ei fireste } oameni ce au infinit mai multa carte decat dumneaeu , merg in continuare pe versiunea conform careia ….totul in viata omenirii s-a datorat accidentului , s-a datorat intamplarii sau in cel mai bun caz inaintarii omului in cunoasterea stiintifica , in acumularea d e cunostiinte stiintifice . Este adevarat majoritatea dintre ei sant ceea ce se numesc de regula ” cercetatori ai Bibliei ” . Legenda aia cu Prometeu….chiar nu-i fara miez chiar daca ai uitat acest mic amanunt ! Iar prelucrarea metalelor { descoperirea si prelucrarea lor } numai un tampit a-si poate inchipuii ca aceasta a fost facuta accidental . Sant doar cateva metale { si alea de fapt sant ….nemetale } in subsolul Terrei ce s e gasesc in stare pura , naturala , in rest….exista doar sub forma de minereuri pe care un ochi neavizat in nici un caz nu le poate recunoaste si mai ales folosi . Apocaliptic preambulul dumitale insa….te intreb cu umilinta si un milion de nervi la nivelul creierului : pentru ce spui ca acele sapaturi nu se vor putea face in fosta Europa ???????? Pentru ce in Africa da , iar in Europa { adica aia unde traiesc eu 😦 } nu , deoarece aceasta ar fi devenit intre timp mai rau ca in Antarctica ? Pentru c e n-ar fi ….tocmai invers , mai ales ca multi dintre cei ce locuiesc pe acel continent african ….nu merita nici aerul pe care-l respira ? Si sa zicem c-ar fi asa cum spui matale si vor sapa arheologii viitorului pe locurile unde se afla azi Somalia . Ce vor gasii acolo ? Pistoale mitraliera Kalasnicov ? Pai atunci nu-i normal sa creada aia ca omul ce a populat acele locuri era ….un pradator ? Cat despre ” omul agricultor” Biblia nu raporteaza asta cel putin despre Adam , Eva : dimpotriva ni s e da a intelege ca aia erau ” culegatori ” ai roadelor Pamantului . Abia cand vine vorba despre Abel si Cain { adica copii lui Adam s-ai Evei } adica peste multi ani { ” Oare nu stiti ca la Dumnezeu un an poate fi cat o zi ” ?} se vorbeste in clar despre { Geneza 4/2 } cele mai vechi meserii , cele mai vechi ocupatii umane { deci cade figura aia cum ca prostitutia ar fi cea mai veche meserie ! } , adica Cain { Cain = Cernit , indoliat } plugar si respectiv Abel pastor . Insa pana sa se ajunga la asa ceva ….a curs multa apa pe Eufrat si-a fost necesar mult , foarte mult ” ajutor extern „….adica de sus !

    • Teonymus zice:

      De ce am exclus Europa şi zonele suprapopulate? Fiindcă am judecat în paralel. Adică, de unde ştim noi că „inima” vechilor civilizaţii nu a fost în Antarctica şi cum acest continent este acoperit de gheaţă nu putem afla mai nimic despre ele? Iar în locurile unde se sapă acum ar fi trăit cum trăiesc chiar şi în zilele noastre, nişte civilizaţii mai puţin dezvoltate tehnologic, pur şi simplu nişte triburi. Să nu credeţi că am ceva cu cei care trăiesc în triburi. Poate sunt mai fericiţi decât noi, ăştia civilizaţii, stresaţi mereu şi presaţi de timp. Am vrut doar să construiesc un argument şi atâta tot. Adică, nu este corect să generalizăm doar pe baza unor descoperiri locale.
      Când am zis „prădător”, m-am referit mai ales la „vânător”, adică consumator de carne (e drept, trebuia să iau în calcul şi că înseamnă şi să culegi fructe fără să depui eforturi în a îngriji pomii). Conform bibliei, omul a început să fie şi carnivor doar după potop. Oricum, felicitări pentru spirit de observaţie şi precizări.
      Într-adevăr, preambulul este cam apocaliptic, dar a fost construit în aşa fel încât să trimită cu gândul la un „cataclism” global care a avut deja loc, adică la potop şi m-am raportat la acesta până l-am încheiat 🙂 .
      Cu toate acestea, sunt curios cum ar privi şi contraargumenta ceea ce am scris eu un specialist din domeniu, un istoric sau un arheolog.

      • Marian zice:

        Pai dupa stiinta mea in Europa este o singura tara a carei limba oficiala este Limba Romana deci …aici trebuie sa fie ” leaganul civilizatiei ” pe Pamant ! Ai uitat ca mai nu stiu cine …mai nu stiu cand numea Romania drept ” gradina Maicii Domnului ” ? Deci ….macar pentru asta si pentru faptul ca aici traiesc dumneaeu si ….dumneata si trebuie ca Europa sa ramana : celelate continente …treaba lui Dumnezeu si-a naturii ce vor hotara in privinta lor 😦 😉 ! Cat despre parerea unor specialisti in domeniu , un istoric sau un arheolog…pai ai uitat : ” Cate bordee …atatea obicee ” !!! Fiecare va incerca sa te convinga de adevarul lui adica sa-ti manipuleze mintea !

  2. Teonymus zice:

    Dvs. nu aţi înţeles că am scos Europa din discuţie doar ca să-mi iasă mie pasenţa? Vreţi să mă dau aşa de gol 😀

  3. Teonymus zice:

    Că totuşi aţi spus că dvs. nu puteţi crede că omul pur şi simplu „a descoperit” prelucrarea metalelor, ci că altcineva l-a învăţat meşteşugul, mi-am adus aminte de cartea lui Enoh. Este o carte apocrifă, deşi se spune că ar fi fost cartea preferată a lui Isus.
    În această carte se spune că astfel de meşteşuguri, ca prelucrarea metalelor, vrăjitoria, muzica etc. i-au fost „predate” oamenilor de îngerii căzuţi despre care se vorbeşte în Geneza 6. Dacă ar fi fost o carte canonică, probabil că această teorie ar fi fost acceptată de lumea creştină, dar aşa rămâne pe acelaşi picior ca legendele Olimpului.
    Însă, evoluţioniştii nu cred că pot să-şi explice aceasta prin evoluţie, chiar dacă invocă perioade de milioane de ani. Dacă nu ai în structura genetică o anumită capacitate de a gândi, nu ai cum să o capeţi, fie şi în miliarde de ani.

  4. Marian zice:

    Pai daca-i apocrifa …ce te mai omori s-o citezi 😉 ? Nu-i vorba despre c e cred sau nu cred eu , este vorba despre o logica elementara , logica data de insasi Biblia care , asa cum am mai spus nu ingradeste cam pe nicaieri spiritul cercetator , spiritul dornic d e cunoastere al omului . Figura cu omul ” a descoperit „….mergea nu zic nu …pana prin secolul al XVI- XVIII-lea dar azi …in plin mileniu III { este adevarat sant doar ” cativa ” ani d e cand a inceput } , sa mai punem botu la astfel d e aiureli….inseamna sa zici ca esti cine esti , fara s a te privesti in oglinda macar o data , pentru a te convinge daca-i adevarata respectiva afirmatie !. Auzi dumneata , simple ” descoperiri ….intamplatoare ” ale omului preistoric !!! Ai idee cam c e implica prelucrarea bronzului cam c e tehnologie ? Ai incercat vreodata sa ” fauresti ” macar un varf d e sageata din….silex , fara s a te invete cineva cum sa faci asta ? Ai incercat vreodata s a prinzi peste ….fara sa te fi invatat vreodata cineva cum sa-ti faci o undita si cum sa stai sa ” dai la peste ” ? Iar acestea sant exemple d e gradinitza ! Am mai spus , la chestia cu focul ….mai pot pune botu …dar la restul ” descoperirilor intamplatoare „…fara suparare insa nu sant chiar atat d e prost ! Evolutionistii { atentie eu n-am nimic cu EVOLUTIA care-i altceva si despre care evolutionistii lu’ peste cam tac din guritza ei si adeptii creationismului } , n-au ei raspuns la multe dintre intrebarile lumii iar Darwin …a recunoscut la un moment dat { nu stiu cam pe und e am citit figura asta } , ca a pus d e la el oase in scheletele descoperite si a daugat a si elaborat idei care reprezentau ce visase el in noaptea precedenta , adica ….vise . Cu c e sant d e acord insa…este varsta planetei noastre si chiar a vietii pe Terra . Degeaba au incercat tot felul de profesori d e teologie si preoti in acelasi timp Aaron Moldovan sau Lucian Cristescu sa ma convinga d e contrariu { adica viata pe Pamant ar fi aparut in urma cu ….5508 ani 🙂 } ,ca i-am bagat in ma-sa { fireste in mod politicos ca …doar am si eu o educatie 😉 ce nu-mi permite sa ma exprim chiar oricum } si tot ceea c e cred , cred doar in lumina descoperirilor stiintifice ….cum ar fi inclusiv acea poza unde urmele talpilor umane { sau umanoide } sant alaturi d e urmele unui dinoszaur despre care inclusiv Darwin credea ca disparuse cu multe milioane d e ani inaintea d e aparitia omului pe pamant !

    • Teonymus zice:

      Cartea lui Enoh e interesantă de citit și din punctul meu de vedere nu e „nocivă” creştineşte vorbind. Nu contrazice Biblia, doar că spune lucruri noi 🙂 .
      Se poate vorbi despre „descoperiri”, invenţii, doar dacă porneşti de la premisa că omul era la fel de inteligent ca acum dintodeauna. De asta explicaţia evoluţionistă cade.
      Ca să vă dau un exemplu. Uitaţi-vă în informatică, oare cine şi-ar fi închipuit acum 50 de ani că noi am putea comunica astfel, am avea o maşinărie cum este computerul, capabilă de atâtea lucruri? Păi dacă omul era la fel de inteligent chiar şi la începuturi, atunci nu e aşa de mirat că a învăţat arta pescuitului, i-a venit în cap atâtea meşteşuguri. Pur şi simplu îi mergea mintea, nu avea capul degeaba pe umeri 🙂 . De fapt asta e şi explicaţia biblică. Uitaţi-vă la Adam, deducem că era foarte inteligent, a pus nume tuturor vieţuitoarelor etc.
      Nu pot să pun o vârstă sigură pământului şi ştiţi de ce? Nu ştim cât au trăit Adam şi Eva înainte de cădere, fiindcă înainte erau într-o dimensiune „atemporală” ca să mă exprim aşa. E drept că biblia spune la ce vârstă a murit Adam, dar dacă numărătoarea a început doar după căderea lui?
      De un lucru sunt oarecum sigur, creaţia a fost făcută în 6 zile, zile din astea normale. Pe ce mă bazez? Că biblia vorbeşte că Dumnezeu este atotputernic. Atunci o putea încheia chiar şi în câteva secunde, de ce ar trebui să ne mirăm de 6 zile? Nu e ceva ce nu ar fi putut face, deci resping ipoteza unor teologi că ar fi vorba de fapt de perioade foarte lungi de timp.
      Oricum, am aşa un „feeling” că metoda datării cu carbon are scăpări mari. De ce zic asta? Fiindcă pur şi simplu anumite caracteristici naturale pot fi afectate de diverse fenomene naturale ca să pară mai vechi.
      Tocmai de asta am pus milioanele de ani din articol în ghilimele 🙂

      • Marian zice:

        ” CREATIA ” A FOST FACUTA IN 6 { SASE} ZILE ….chiar si din astea ” normale ” ,nu sti atata lucru tocmai dumneata care faci c e faci si dai citate biblice 😦 !!!! Macar atata lucru ar trebui sa ti minte : Dumnezeu a facut cerurile si pamantul si marea si tot ce se afla in ele iar in ziua a saptea s-a odihnit d e toata lucrarea Lui ! Gen 1: 2 , 3 , 4 ; Exod 20:8,9,10 ,11; Lev 23 :3 ;Deut. 5 : 12, 13 , 14 ,15 😦 😦 😉 !!! Cat despre asa numitul dumitale ” feeling „…pai chestia a sta este cunoscuta si recunoscuta ca atare …de foarte multi ani , daca nu ma-nselala memoria cam la 10 ani d e la inceputurile ei …ale datarii cu carbon . Poate avea variatii plus sau minus de zeci de ani in plus sau minus deoarece stii foarte bine pe c e s e bazeaza aceasta metoda si….niciodata nivelul d e radioactivitate n-a fost egal pe pamant .

  5. Teonymus zice:

    Da, e vorba de 6 zile, probabil mă gândeam la prea multe în acelaşi timp când am scris. Dar shhh, o să editez 😀
    Eu cred că ar putea avea variaţii şi de minus zeci de….. milioane de ani 🙂 .

    • Marian zice:

      ” Variatii si de minus zeci de …milioane d e ani ” 😦 !!!! Cine ti-a bagat in cap aiureala asta ? Adica toata lumea este nebuna doar ala ce te-a invatat sa debitezi astfel d e aiureli…ala detine adevarul absolut ??? Mai ramane sa afirmi ca asta-i o manipulare ….comunista , cum fac cate unii 😉 ! in sfarsit , de gustibus ….non disputandumm !

      • Teonymus zice:

        Nu m-a manipulat nimeni 🙂 . Ceea ce vreau să spun eu este că se poate ca un fenomen natural să poată fenta această datare. Eu ştiu, de pildă lava unui vulcan poate să facă roca de sub el să pară mult mai veche decât este etc. E o simplă teorie. Dar măcar 1% eu tot zic că sunt şanse să fie adevărată. Nu credeţi?
        Oricum eu nu mă ghidez niciodată după majoritare. Şi majoritatea poate s-o dea în bară rău de tot, nu numai unul singur 😀

Lasă un comentariu